Gaypaar in Central Park New York

De Top Tien Gayborhoods in Noord-Amerika

Uw handige gids voor Gaybuurt

Noord-Amerika is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest gevestigde, beroemde en fascinerende gayborhoods, boordevol geschiedenis en Gay-uitgaansgelegenheden. Als je op zoek bent naar een geweldige gayborhood, lees dan zeker verder.

Men zou kunnen stellen dat er in de 21e eeuw minder behoefte is aan aparte Gaygemeenschappen, zoals de golf van LGBT+-rechten en de groeiende acceptatie van genderidentiteiten en seksuele oriëntaties. Gayborhoods spelen echter nog steeds een belangrijke rol. Of het nu gaat om het behoud van de LHBT+-cultuur, het vereeuwigen van de strijd van activisten gedurende de afgelopen decennia, of het blijven bieden van een veilige ruimte voor LHBT+-jongeren, deze districten vertegenwoordigen de schoonheid van verschil. Bovendien behoren velen van hen tot de beste feestdistricten ter wereld.

Lees onze verzameling van de 10 beste Gaydistricten in Amerika.

 

French Quarter, New Orleans

 

New Orleans

Er zijn maar weinig steden die een balans kunnen vinden tussen bewaard gebleven historische betekenis en een levendige, bloeiende en gevestigde Gayscene zoals New Orleans. De Franse wijk is even charmant als chaotisch en even verfijnd als hedonistisch. Het gebied herbergt een groot aantal Gayclubs en -bars, waaronder enkele van de oudste in de VS. Als je door de Franse wijk loopt, is het moeilijk om de overvloed aan etablissementen en kunstwerken te missen die zijn gewijd aan de relatie van de stad met het bovennatuurlijke en het occulte.

New Orleans wordt lang beschouwd als een van de meest spookachtige steden van het land, met eeuwenlange mythologie over ontmoetingen met heksen, zombies en vampiers. De French Quarter is al decennialang een centrum van creativiteit, muziek en cultuur en is een van de meest herkenbare buurten in de VS.

De langstlopende Gaybar in New Orleans is De Hoekzak. Deze klassieke bar verandert in de loop van de avond in een levendige en energieke club. The Corner Pocket is een hoofdbestanddeel van de lokale Gayscene en organiseert regelmatig enkele van de beste thema-avonden en live-optredens in de Franse wijk. Lees verder: Een Gaygids voor New Orleans.

 

Hell's Kitchen, New York

 

hells keuken

Hell's Kitchen is zo hipster als maar kan. De Gaybuurt van New York concentreerde zich vroeger rond de bohemienwijken East Village en Greenwich, maar de laatste jaren heeft Hell's Kitchen zijn reputatie als de belangrijkste Gaywijk van de stad verstevigd. Net als veel van 's werelds andere Gaywijken, was Hell's Kitchen ooit een gevaarlijke, smerige en smerige buurt van New York - zoals de naam al doet vermoeden - voordat het werd ontwikkeld en omgevormd tot het stralende chique huis van de Gaybevolking van de stad. Er zijn hier tal van Gaybars, clubs en zelfs ledenclubs. Alle Gayreizigers in New York zouden hun avondje uit in Hell's Kitchen moeten beginnen. Lees verder: De beste Gaybars in Hell's Kitchen.

 

Andersonville, Chicago

 

chicago

De winderige stad is een lappendeken van verschillende en gevarieerde buurten. Andersonville is zo'n buurt, een uitgestrekte maar ontspannen enclave van de LGBT + -gemeenschap en een alternatieve levensstijl. Andersonville staat bekend om zijn gezellige en charmante straten en is de beste plek in de stad voor kleine coffeeshops, onafhankelijke boetieks en muziekwinkels. De gayborhood heeft een lange geschiedenis als het bieden van een veilige haven aan de buitenstaanders en verschoppelingen van Chicago, met duizenden LGBT + -mensen die hierheen zijn verhuisd gedurende het einde van de 20e eeuw.

Hoewel Andersonville de laatste tijd ongetwijfeld meer gentrified is geworden, heeft het gebied nog steeds zijn ietwat zanderige en authentieke charme behouden. Sidetrack is misschien wel de meest populaire Gayclub van Chicago en is enorm groot met meerdere dansvloeren en een ruim dakterras. Het gemengde Gay-publiek hier is inclusief en gastvrij en je hebt gegarandeerd een oordeelvrije nacht. Lees verder: Een Gaygids voor Chicago.

 

Zona Rosa, Mexico-Stad

 

Mexico Stad

Zona Rosa, een bolwerk van multiculturalisme, expressie en liberale waarden in Mexico-Stad, is een van de meest iconische en kleurrijke buurten van de stad. Vertaald in het Engels betekent Zona Rosa "Roze Zone" - een passende naam voor de grootste en bekendste gayborhood in Mexico-Stad. Het gebied is de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld, met ruime voetgangersstraten en luxe winkels en restaurants.

Mexico-Stad is een uitgestrekte metropool die soms chaotisch en overweldigend kan zijn om te verkennen. Zona Rosa is een geweldige bestemming voor toeristen omdat het de thuisbasis is van meerdere attracties en een overvloed aan uitgaansgelegenheden en uitgaansgelegenheden. Het gebied is gemakkelijk te verkennen en is soms minder hectisch dan het grotere Mexico-Stad.

De hoofdstraat in Zona Rosa is Calle Amberes en dit is het epicentrum van de LGBT + -cultuur in de omgeving. Een dichte en geconcentreerde selectie van Gaybars en clubs bevolkt Amberes en 's avonds zijn de straten vaak vol met Gayfeesters. Omdat er op elke hoek van deze bruisende buurt iets gebeurt, ademt Zona Rosa een voelbare sfeer van levendigheid en energie. Lees verder: Een Gaygids voor Mexico-stad.

 

West Hollywood, Los Angeles

 

Gayseksualiteit

West Hollywood is de belangrijkste bestemming voor de Gaygemeenschap en -cultuur in Los Angeles en is misschien wel de meest herkenbare en bekende gayborhood ter wereld. Het gebied heeft een sterke en raadselachtige Gaypopulatie, met meer dan 40% van de WeHo-bevolking die zich identificeert als LGBT+, en dit is merkbaar tijdens een wandeling over een van de iconische boulevards. Het gebied is ook een centrum van luxe lifestyle en winkels, met de straten van West Hollywood waar flagshipstores van enkele van de grootste modenamen te vinden zijn.

De buurt is de thuisbasis van een van de meest geconcentreerde en veelbelovende Gay-uitgaansscènes van de VS met 25 Gaybars en clubs die zich richten op een verscheidenheid aan interesses en smaken. Het epicentrum van West Hollywood na het vallen van de avond is Santa Monica Boulevard, wanneer de straat tot leven komt met Gayseksuele lokale bewoners en toeristen die graag de West Hollywood-feestcultuur willen ervaren. De grootste en beste Gaybars in West Hollywood hebben wereldwijde identiteiten vergaard als bolwerken van expressie en hedonisme, inclusief Mickey's, en De abdij. Lees verder: Dingen om te doen in West Hollywood.

 

Het dorp, Montréal

 

Gayseksualiteit

Je zou niet per se een levendige, vooruitstrevende en bruisende Gay-wijk verwachten in de hoofdstad van Frans Canada, maar Montreal is al decennia lang een van de meest Gayseksuele steden van Noord-Amerika en loopt voorop voor Gayrechten op het hele continent en een wereldwijde norm stellen voor de behandeling van LGBT + -mensen. De gayborhood in de stad staat liefkozend bekend als een "The Village" en is het epicentrum van alles wat Gay is in Montreal. Gecentreerd rond de straat Sainte-Catherine, is het gay-uitgaansleven van het gebied enorm en gevarieerd, met locaties die zijn afgestemd op alle interesses en smaken.

Het juweel in de kroon dat het Gaydorp van Montreal is, Cabaret Mado levert al dertig jaar onmisbare primaire drag-prestaties. Zeven dagen per week geopend en met nachtelijke uitvoeringen en cabaret, de naamgenoot van de show Mado Lamotte, is een gevestigde en enorm getalenteerde koningin die vaak wordt vergezeld door de beroemdste dragsterren van de planeet. Cabaret Mado is geen plek om te missen en zou op de reisroute van elke Gayreiziger in Montreal moeten staan. Lees verder: Ontdek het Gaydorp van Montreal.

 

De Castro, San Francisco

 

Gayseksualiteit

Er zijn maar weinig locaties die zo synoniem zijn voor de strijd voor LGBT + -rechten in de VS als San Fransisco en in het bijzonder The Castro gayborhood. Het was hier in de jaren zeventig waar veel van de leidende LGBT + -rechtenorganisaties van de VS zich vormden en waar de politieke voortrekker en Gayrechtenactivist, Harvey Milk, naar huis riep. Tegenwoordig is het gebied nog steeds een bastion van LGBT + -cultuur met een groot scala aan Gaybars en clubs, waarvan de meeste te vinden zijn langs een stuk Castro Street dat loopt tussen Market en 1970th Street.

Hoewel de Castro een deel van de bohemen en het gruis hebben verloren die het in de jaren zeventig tot een broeinest voor activisme maakten, blijft het gebied nog steeds een gebied dat grotendeels wordt bepaald door de LGBT + -bevolking en nog steeds een brandpunt is van Gaykwesties op nationaal niveau. De iconische reputatie van The Castro heeft het tot een internationale hotspot van toerisme gemaakt, met zowel Gay's als hetero mensen met duizenden mensen om de eclectische omgeving en eigenzinnige attracties te ervaren. Lees verder: Een Gay-gids voor de Castro.

 

Het dorp, Toronto

 

Gayseksualiteit

Toronto heeft een van de grootste Gaydorpen in Noord-Amerika en het grootste in Canada. De gevestigde gayborhood van The Village heeft een lange geschiedenis in het bieden van een veilige, inclusieve en leuke plek aan de Gaybevolking van de stad. The Village, gelegen in het centrum van Tronto, is het epicentrum van leven en cultuur, en hier vind je de meeste Gaybars, clubs en restaurants van de stad, waaronder enkele die werden gebruikt als filmlocaties voor de Amerikaanse versie van het iconische "Queer as Folk".

Woody's is ongetwijfeld een van The Village's meest populaire LGBT + horecagelegenheden, met locals en toeristen die massaal door de deuren stromen voor onmisbare dragshows en entertainment van wereldklasse. Biedt een iets meer relaxte en ongedwongen sfeer, Boetiekbar is de ideale plek om te genieten van een verfrissende cocktail en mensen te kijken, want de bar heeft een ruim en bruisend buitenterras. De vriendelijke en open sfeer bij Boutique maakt het geweldig om de lokale bevolking te ontmoeten en LGBT + individuen te bezoeken. Lees verder: Een Gaygids voor Toronto.

 

South Beach, Miami

 

Gayseksualiteit

Voor het hoogtepunt van het glamoureuze en zonovergoten gay-nachtleven en entertainment, hoeft u niet verder te zoeken dan het moeiteloos blitse South Beach. De Gaybuurt aan het strand van South Beach biedt een overvloed aan Gayrestaurants, bars en clubs, waarvan er vele kunnen worden aangemerkt als enkele van de meest opwindende en luxe in de VS. Palace Bar is het ideale gezicht om op een buitenterras van een heerlijke cocktail te genieten en je ware 80s Miami-fantasie uit te leven. In tegenstelling tot de meeste Gaydistricten in Noord-Amerika, is South Beach de thuisbasis van 12th Street Gaystrand, populair bij allerlei soorten Gaymannen, op zoek naar het warme zand en kristalhelder water. 12th Street Beach is gemakkelijk te vinden omdat het dicht bij het enorme Flamingo Park ligt. Lees verder: De beste dingen om te doen in Miami.

 

Davie Village, Vancouver

 

Gayseksualiteit

Davie Village, gelegen aan de dramatische westkust van Canada, is de helderste en vrolijkste gayborhood van Vancouver, boordevol trotsvlaggen, regenboogovergangen en tal van Gaybars en clubs. Bute en Davie Streets vormen het hart van Davie Village en hier vind je het grootste deel van de Gay-locaties in de wijken, die variëren van kleine en intieme mensen die naar hotspots kijken tot uitgestrekte en luxe Gaydansclubs. Het is niet alleen het gay-nachtleven dat in overvloed aanwezig is in Davie Village, er is ook een scala aan LGBT + -gerichte winkels, boekhandels, cafés en gemeenschappelijke ruimtes.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Chicago

Bekijk een selectie van tours in Chicago van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Chicago voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel