Gay Auckland

Dingen om te doen in Auckland

Auckland heeft de beste Gayscene van Nieuw-Zeeland

Auckland is de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Het is echter niet de hoofdstad. Dat onderscheid gaat naar Wellington. Auckland is de meest opwindende stad van Nieuw-Zeeland en de thuisbasis van de grootste Gayscene. Het is een van de weinige steden die op vulkanische heuvels is gebouwd. Dat element van gevaar en opwinding voedt de cultuur van Auckland.

Auckland staat bekend als de "City of Sails", is gebouwd rond twee havens en heeft een sterke maritieme identiteit. Je ziet veel boten en jachten. Waitemata Harbour is waar je de hoofd- en waterkant vindt, terwijl Manukau Harbour uitkomt op de Tasmanzee.

De Sky Tower

De Sky Tower

Ongetwijfeld de meest iconische bezienswaardigheid van Auckland, de Sky Tower is zeker de grootste. De Sky Tower kijkt uit over Viaduct Harbour. Er zijn drie observatiedekken. Je wordt begroet met een van de beste uitzichten in Nieuw-Zeeland als je de top bereikt. Er zijn een aantal uitstekende bars en restaurants te bezoeken in de Sky Tower. Je kunt 80 km in elke richting kijken. Een geweldige manier om te zien - letterlijk! - heel Auckland in één keer.

Auckland

Verken de Gayscene van Auckland

Auckland heeft een goede Gayscene. De bevolking van Nieuw-Zeeland is iets minder dan vijf miljoen. De Gayscene van Auckland is natuurlijk niet helemaal op de schaal van Londen of Berlijn. Het grootste deel van de Gayscene is te vinden op Karangahape Road - plaatselijk bekend als 'K Road'.

The Eagle Bar is het bekijken waard. Ondanks de naam is het niet alleen een fetisj-bar voor mannen. Je zult een gemengd publiek vinden. Het is een goede plek om 's avonds een cocktail te drinken. Naarmate de nacht vordert, kan het een behoorlijk goede plek zijn om te trekken, mocht je dat willen.

Family Bar & Club is een geweldige plek om de hele nacht te dansen. Als je een gay-avondje uit in Auckland hebt, kun je dit misschien als je eindbestemming kiezen. Het blijft open tot in de vroege uurtjes. Misschien doe je de wandeling van schaamte terug naar je hotel.

SPQR Café & Bar is een goede plek om overdag een meer beschaafd drankje te drinken. Er is een terras en ook een restaurant binnen. Het publiek is gemengd, maar het merendeel van het personeel is Gay.

Als u merkt dat u iets zoekt, bekijk dan onze gids voor De Gaysauna's van Auckland hier. U zult zeker inspiratie opdoen.

Auckland

Kunst en musea

Nieuw-Zeeland heeft een rijke Maori en koloniale geschiedenis. U kunt meer te weten komen over de Maori-cultuur in het Auckland Museum. Je vindt meer dan 2,000 Maori-artefacten. Een bijzonder hoogtepunt is de laatste grote Maori-oorlogskano.

Ga naar het Maritiem Museum van Nieuw-Zeeland om alles te ontdekken wat maritiem is, van de Polynesische migraties over de Stille Oceaan tot de komst van de Europeanen. De geschiedenis van Nieuw-Zeeland wordt in veel opzichten bepaald door zijn maritieme geschiedenis. Het museum organiseert ook zeiltochten rond de haven.

Hauraki Golf

Hauraki Golf

Nieuw-Zeeland is de avonturenhoofdstad van de wereld. Maak een reis van de haven van Auckland naar de Golf van Hauraki. Verspreid over de zee vind je groene eilanden, waaronder onze favoriet: Waiheke, het eiland van de wijn. U kunt een havencruise maken en er een volledige dagtocht van maken. Rangitoto Island is ook een hoogtepunt en het ligt dicht bij Auckland. Hier vind je de jongste vulkaan van Nieuw-Zeeland en het is vooral een actieve vulkaan. Er wonen ongeveer 60 mensen op het eiland Rangitoto, dus het is de thuisbasis van een vrij intieme gemeenschap.

Berg Eden (Maungawhau)

Berg Eden (Maungawhau)

Mount Eden is een must-see. Het is het hoogste natuurlijke punt in Auckland. Het is in wezen een slapende vulkaankegel. U kunt met de auto of een bus naar Mount Eden rijden. Het is heel dicht bij het centrum van Auckland. Het duurt niet lang om rond te lopen. Het is gratis te bezoeken en je wordt begroet met een prachtig uitzicht op Auckland wanneer je de top bereikt. Auckland is echt een vulkanische stad, dus Mount Eden is een geweldige plek om te bezoeken.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Auckland

Bekijk een selectie van tours in Auckland van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Auckland voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel