Kaapstad

Dingen om te doen in Kaapstad

Kaapstad is de de facto Gayhoofdstad van Afrika

Kaapstad, genesteld aan de ruige kust van Zuid-Afrika, is een stad van uitersten, in alle betekenissen van het woord. Vaak bekend als "de roze stad", is het een bastion van LGBT + -cultuur en -gemeenschap in Afrika, met een gay-nachtleven van wereldklasse, terwijl het dramatische en spectaculaire landschap dat de stad omringt eindeloze mogelijkheden biedt voor verkenning en avontuur. De beroemde geschiedenis van Kaapstad van raciale onrust en systematische onderdrukking is nog steeds voelbaar op straat, en er zijn talloze locaties en museumruimtes gewijd aan het eren van de onrustige geschiedenis van de stad.

Een culinaire scene van wereldklasse, een steeds prominentere artistieke gemeenschap en een van de beste gay-uitgaansgelegenheden van het continent maken Kaapstad tot een niet te missen bestemming voor Gayreizigers en er zijn talloze dingen te doen in deze ongelooflijke stad.

District Six-museum

Ontroerend, vernederend en fascinerend. Het District Six Museum probeert de herinnering te bewaren en dient als een herinnering aan de verwoesting die een ooit zo levendig en eclectisch gebied van Kaapstad is aangedaan. District Six stond bekend om zijn artistieke gemeenschap, Boheemse levensstijl en multiraciale bevolking, met zijn inwoners die vreedzaam en trots onder elkaar leefden. Tijdens de apartheid van de jaren zestig en zeventig werd het gebied echter aangewezen als een 'alleen voor blanken'-district en werden 1960 leden van de gemeenschap met geweld verwijderd en verplaatst naar de sombere, onvruchtbare en zanderige township Cape Flats.

Het museum bestaat in een oude methodistische kerk en bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door de uitgebreide collectie artefacten, originele documenten, persoonlijke verslagen en fotografie die de gruwelijke onderdrukking documenteren die in de wijk plaatsvond. Het museum bevat meerdere recreaties van traditionele District Six-woningen en bezoekers worden aangemoedigd om zich onder te dompelen in de sombere geschiedenis van het gebied.

Kaapstad

Gaybars in Kaapstad

Kaapstad is overwegend Gayvriendelijk, wat betekent dat de meeste uitgaansgelegenheden in de stad populair zijn onder de Gaybevolking en het bedrijfsleven zal klanten met respect en waardigheid behandelen, ongeacht seksuele geaardheid en genderidentiteit. Er zijn echter een aantal Gayspecifieke bars en clubs, waarvan de meeste te vinden zijn in de buurt van De Waterkant.

Het epicentrum van het Gay-nachtleven en een van de meest populaire bars in Kaapstad is Beefcakes. Campy, leuk en niet serieus, Beefcakes speelt gastheer voor een draaiende selectie van Zuid-Afrika's meest felle en meest onbeschaamde drag queens, evenals dj's en cabaretiers van wereldklasse. Beefcakes is ontworpen om een ​​typische Miami Beach-club uit de jaren 1950 na te bootsen en is een geweldige plek om op te warmen voor een avondje uit, een gastronomische burger te pakken of een dragshow te zien onder het genot van een heerlijke cocktail. Zorg er wel voor dat je een reservering hebt, anders kom je er misschien niet binnen.

De clubscene van Kaapstad is net zo levendig en energiek als zijn Gaygemeenschap, met een breed en gevarieerd aanbod aan locaties die zeker de interesse van elke Gayreiziger zullen wekken. Enkele van de beste Gayclubs in de stad zijn De Pink Candy-nachtclub en SterrenGayzer.

Tafelberg

Tafelberg

De Tafelberg, die boven Kaapstad opdoemt en een enorme schaduw werpt, is een spectaculair en ontzagwekkend gezicht. In tegenstelling tot het beklemmende silhouet dat de berg werpt, is de top een gebied met een enorme biodiversiteit, waardoor het een plaats is als een van de nieuwe zeven wereldwonderen. Het 57 vierkante kilometer grote gebied dat de Tafelberg vormt, herbergt 1470 bloemsoorten, waarvan er vele endemisch zijn voor het gebied en essentiële delen van de lokale ecologie.

Reizigers hebben toegang tot deze uitgestrekte natuurlijke tuin via de kabelbaan die al sinds 1929 in gebruik is. Een reis naar de berg duurt ongeveer vijf minuten en vanaf de kabelbaan kunt u genieten van een panoramisch uitzicht van 360 graden. Voor de meest avontuurlijke reizigers zijn er ook een aantal wandelpaden en paden die zich een weg banen langs de bergwand. De wandelingen duren doorgaans één tot drie uur en bieden een veel rijkere ervaring van deze prachtige locatie.

Cape Town Pride

Kaapstad is trots als geen ander. Het festival beslaat een week en omvat talloze evenementen, optochten en feesten en is een viering van de enorme diversiteit in de stad. De trotsvieringen beginnen met de Cape Town Pride Pink Party, voordat vier dagen van feesten verspreid over de meerdere gay-locaties van de stad beginnen. De beste locaties om te genieten van de trotsfeer zijn bij Crew Bar, The Prison en Zer021, waar bezoekers een scala aan trotsgerichte evenementen vinden.

Tijdens de trotsvieringen zijn er een aantal culturele en literaire evenementen, zoals de Bookcase van de stad, een verzameling literaire werken van de LGBT + -bevolking in Kaapstad. De werken een scala aan genres en zijn allemaal bedoeld om de verhalen van LGBT + -mensen in de stad en hun ervaringen te vertellen. Het hoogtepunt van het Pride Festival is echter de grote parade op de laatste dag, waar duizenden LGBT + Kaapstaders de straat opkomen om trots en solidair te marcheren.

Robben Island

Kaapstad is leuk, levendig en vol energie, maar ondanks al de glorieusheid van deze stad, zijn er evenveel tragedie en onderdrukking. Een van de belangrijkste locaties in Kaapstad is Robbeneiland, de gevangenis waar Nelson Mandela en andere anti-apartheidsactivisten 18 jaar gevangen zaten op het hoogtepunt van de politieke en mensenrechtenstrijd in Zuid-Afrika.

Reizigers kunnen de gevangenis bereiken met de veerboot vanuit de haven van Kaapstad en er zijn regelmatig uitstapjes gedurende de dag. Rondleidingen zijn beschikbaar zodra u in de gevangenis bent en de lokale gidsen zijn volledig op de hoogte van de 500-jarige geschiedenis van het eiland, die meerdere beroepen en momenten van grote politieke betekenis omvat. Bezoekers krijgen het hele gevangeniscomplex te zien voordat ze aankomen in de cel waar Nelson Mandella het grootste deel van zijn straf heeft doorgebracht, een ervaring die gegarandeerd elke reiziger zal ontroeren en inspireren.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Kaapstad

Bekijk een selectie van tours in Kaapstad van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Kaapstad voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel