Florence

Dingen om te doen in Florence

Ontdek de bakermat van de Renaissance in authentieke Toscaanse stijl

Florence is een van 's werelds meest intieme en romantische steden. Met enkele van de meest indrukwekkende architectuur, galerijen en kathedralen; het is een bestemming die je moet bezoeken voor reizigers die uniek cultureel erfgoed willen ervaren.

De rijke renaissancistische architectuur van de oude Toscaanse stad en enkele van de meest heilige kerken in Italië betekenen dat beschermingswetten het gebied vrijwel onmogelijk maken om te ontwikkelen, een probleem dat betekent dat eigendomsmagnaten eeuwenlang op afstand zijn gehouden door

Florence's culturele betekenis en onschatbare architectuur. Dit heeft geleid tot het behoud van een stad die tot op de dag van vandaag onaangetast is door de buitenwereld en de belichaming is van het traditionele Toscaanse leven.

De Gayscene in Florence is een bruisende en unieke Gayscene, met verschillende reguliere clubavonden waar Gayreizigers van kunnen genieten en een veelvoud aan meer seizoensgebonden maar grotere LGBT-evenementen.

Gallery

Wandel door de zalen van de Galleria degli Uffizi

Beschouwd als een van de belangrijkste en cultureel belangrijkste galerijen wereldwijd, de Uffizi-galerij herbergt enkele van 's werelds meest waardevolle meesterwerken. De galerij, ontworpen door Giorgio Vasari in 1560, heeft een verzameling kunstwerken en sculpturen die dateren uit de middeleeuwen, maar het zijn de meesterwerken uit de renaissance van de Uffizi die het tot een internationaal monument van kunst en cultuur maken.

Misschien wel het beroemdste stuk dat te zien is in de Galleria degli Uffizi is The Birth of Venus. Het schilderij, dat bijna drie meter breed is, is door de geschiedenis heen talloze keren gereproduceerd, maar als je het origineel van dichtbij ziet, zal het ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten op elke bezoeker.

De centrale ligging van de Galleria degli Uffizi betekent dat het op loopafstand is van veel van de beste cafés en restaurants van Florence, maar de galerie zelf heeft ook een café met een Toscaans overgangsterras, met een adembenemend uitzicht over Florence.

kathedraal

Ontdek de fascinerende geschiedenis van de kathedraal van Santa Maria del Fiore

Dit betekent de kathedraal van Santa Maria de Flower, de kathedraal van Santa Maria del Fiore is een Italiaans monument. De kathedraal torent hoog boven de rest van de gebouwen van de stad uit en met zijn grote koepeldak en opvallende renaissance-architectuur is het een werkelijk prachtig gezicht, vooral als het 's avonds verlicht is.

De kathedraal, die plaatselijk bekend staat als de Duomo, neemt 140 jaar in beslag en is een van de beste voorbeelden van de renaissancearchitectuur waar Florence het meest bekend om staat. Bezoekers kunnen gratis genieten van een van de grootste kerken in de christelijke wereld, maar er zijn ook officiële rondleidingen beschikbaar voor diegenen die meer willen weten over de fascinerende geschiedenis van de kathedraal van Santa Maria del Fiore.

Florence Gay

Proef de beste Toscaanse producten op de San Lorenzo-markt

De overdekte eetzaal op de San Lorenzo-markt is gehuisvest in een adembenemend Guiseppe Mengoni-gebouw dat dateert uit 1874 en staat vol met de beste en meest verse vlees, groenten en vis die in Florence verkrijgbaar zijn. Met veel van de producten die afkomstig zijn van de prachtige boerderijen van Toscane, zijn verkopers hier altijd bereid om te onderhandelen over de prijzen van uw favoriete ingrediënten, waardoor dit een bestemming is die u moet bezoeken voor iedereen die zijn eigen authentieke Toscaanse keuken wil creëren.

Het buitenterrein van de San Lorenzo-markt is gewijd aan handelaren die lederwaren, sieraden en ambachten verkopen. Veel van de artikelen die hier worden aangeboden, zijn gemaakt van authentieke Florentijnse producten, maar pas op voor goedkope geïmporteerde goederen die voor een hoge prijs worden verkocht. Net als op de voedselmarkt verwachten de meeste handelaren hier dat klanten ruilen voor goedkopere prijzen.

Voor een meer romantische ervaring in combinatie met geweldige deals, kunt u in de schemering de San Lorenzo-markt bezoeken. 'S Avonds willen de handelaren graag hun laatste verkoop van de dag maken, dus er zijn veel goede deals en dit gecombineerd met de prachtige zonsondergangen die een oranje gloed over Florence werpen, maken een avondtrip naar de markt tot een echt filmisch evenement.

Florence Gay

Verken de Gayscene in Florence

Er zijn een aantal gay clubavonden en feesten in Florence, waaronder Fee; een wekelijks Gaydansfeest, populair bij het jongere publiek van de stad. Het evenement vindt plaats in het centrum van Florence en speelt een mix van pop-, house- en Italiaanse hits.

De Gayscene in Florence is echter grotendeels seizoensgebonden. Een reeks LGBT-gerichte evenementen vinden het hele jaar door plaats, variërend van het Florence Queer Film Festival in oktober tot Toscana Pride in juni, dus kijk voor je op bezoek gaat na wat er voor LGBT gebeurt in Florence.

Florence Gay

Maak een mooie wandeling over de Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is de oudste brug in Florence en is ook een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden in Italië. De Ponte Vecchio, die op het smalste punt de rivier de Arno oversteekt, staat bekend om zijn talrijke winkels en cafés die uitkijken op het water.

De winkels langs de Ponte Vecchio omvatten juweliers, kunsthandelaren en souvenirs, maar 's nachts creëren de traditionele luiken die de winkelpui bedekken een romantische en rustige gang van waaruit reizigers kunnen genieten van het schilderachtige uitzicht op de rivier.

De smalheid van de binnenstraat van de bruggen maakt het zo speciaal en uniek, maar het kan erg druk worden, dus de beste tijd om te bezoeken is in de vroege ochtend of late avond, op deze tijden kun je genieten van de schoonheid van de Ponte Vecchio in echte Florentijnse stijl zonder de drukte.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Florence

Bekijk een selectie van tours in Florence van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Florence voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel