Hamburg

Dingen om te doen in Hamburg

Ontdek de tweede stad van Duitsland

Hamburg is misschien wel de grootste culturele stad van Duitsland. Neem dat, Berlijn! Hamburg heeft vijftig musea, bijna evenveel theaters en meer dan honderd poppodia. Alleen Londen en New York hebben grotere muziekscènes.

De tweede stad van Duitsland is een belangrijk handelsknooppunt met een sterke maritieme geschiedenis. De beroemde rosse buurt Reeperbahn heeft een sfeer van alles. De culinaire scene is uitstekend en zeer divers. Je kunt een glas heffen en in een chique cocktailbar en dan de hele nacht dansen in een voormalige WO II-bunker. Hamburg biedt de ideale combinatie van culturele dynamiek en een bruisend nachtleven. Laten we eerlijk zijn, de twee gaan meestal hand in hand.

Het Alstermeer doorsnijdt de stad en verbindt haar met de zee. Hamburg is een van de groenste steden van Europa. Het park Planten und Blomen is het landelijke hart van de stad. Hamburg, de rijkste stad van Duitsland, is uitstekend geschikt om te winkelen en biedt veel economische kansen.

speicherstadt

Speicherstadt, bekend als de "stad van pakhuizen", werd ontwikkeld tussen 1885 en 1927. De opkomst van dit pakhuisdistrict weerspiegelde de groeiende politieke invloed van Duitsland na het verslaan van Frankrijk in de Frans-Pruisische oorlog. Het staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Veel van de pakhuizen zijn omgetoverd tot trendy appartementsgebouwen.

Speicherstadt is een charmant deel van de stad om te verkennen. Ooit een belangrijk knooppunt van de Hanze, geven de smalle grachten en historische gotische torens dit gebied 's nachts een echte sfeer.

De Gaybars van Hamburg

Hamburg is niet alleen een krachtig economisch centrum, het is ook een geweldige plek om te feesten. Sankt Georg is de Gaywijk van Hamburg. Het staat vol met kunststudio's en trendy cafés. De straat Lang Reihe snijdt door het hart van de wijk en hier vind je de meeste lokale bars en cafés. Je ziet veel regenboogvlaggen. De verkeerslichten laten zelfs stellen van hetzelfde geslacht in dit deel van de stad zien.

Bellini Bar is een kelderlounge in Sankt Georg. Het is een goede plek om je gay-avondje uit in Hamburg te beginnen. Generatiebalk is een andere populaire gay-locatie in dezelfde wijk. Het opent iets eerder en trekt een jong publiek aan. Als je klaar bent om de hele nacht te dansen, moet je naar PiNK INC. - het is de grootste Gaybar van Hamburg. U kunt ook een drankje drinken in de zusterlocatie van de club, WunderBar. Je vindt het op de Reeperbahn.

Reeperbahn

Reeperbahn

Welkom in de beroemde rosse buurt van Hamburg. Het is heerlijk slonzig. Net als de smerige kant van het Londense Soho, vind je seksshops, gezellige bars, clubs en theaters. Dit is echt een plek voor zondaars en plezierzoekers. Het was ooit de thuisbasis van het grootste bordeel van Europa en het is waar The Beatles een aantal van hun vroege optredens speelden. Verschillende artiesten hebben liedjes geschreven over de Reeperbahn, niet in de laatste plaats het memorabele deuntje van Tom Wait uit 1992.

Naast efficiëntie en industrieel gewicht hebben de Duitsers echt een talent voor een decadent nachtleven. Van Weimar Berlin tot hedendaags Berlijn, en niet te vergeten de Reeperbahn in Hamburg, ze doen het tamelijk goed. Maak 's nachts een wandeling door de Reeperbahn en geniet van een kroegentocht. Het is een deel van de stad waar je op elk moment van de nacht eten kunt kopen. U kunt ook andere dingen kopen.

Flohschanze-markt

Gelegen in de artistieke wijk Sternschanze, vult deze markt elke zaterdag de geplaveide straten. Je vindt er tal van kraampjes met allerlei soorten goederen, waaronder antiek, kleding, boeken en allerlei tweedehands curiosa. Laat wat ruimte over in uw koffer, want u zult zeker wat koopjes vinden op de Flohschanze-markt.

Hamburg

Museum Mile

Hamburg is een van de beste steden voor museumliefhebbers. Je zult meer vinden dan je kunt ontdekken in één reis op de Museum Mile. De Kunsthalle is een van Europa's mooiste en grootste kunstgalerijen. Het richt zich op Europese kunst en heeft een grote collectie Nederlandse kunst uit de Gouden Eeuw.

Er zijn vier andere musea aan de Museum Mile. Het is gemakkelijk om er tussen te lopen. Je koopt gemakkelijk een dagkaart waarmee je toegang hebt tot meerdere musea. Het is onwaarschijnlijk dat u ze allemaal op één reis zult zien. Er zijn veel geweldige kunstwerken te zien in deze musea van Picasso en Max Ernst.

Elbe-strand

Hamburg is een havenstad en heeft een zandstrand. Er zijn veel strandtentjes langs het strand en in de zomermaanden wordt het er erg druk. Eind mei is het meestal verpakt. De rivier de Elbe is erg charmant, maar het is niet echt veilig om te zwemmen. Rondom Elbe Beach vind je veel statige gebouwen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Hamburg

Bekijk een selectie van tours in Hamburg van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat uw tour begint.

Het beste ervaringen in Hamburg voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel