Gaypride Madrid

Dingen om te doen in Madrid

Madrid is een van de grootste steden van Europa

Madrid is een stad als geen ander. Vaak overschaduwd door zijn noordelijke buurman Barcelona, ​​heerst er een gevoel van culturele rijkdom in de stad dat wordt geëvenaard door maar heel weinig bestemmingen. Een geschiedenis van wereldberoemde artiesten, gerenommeerde culinaire ervaringen en een sterke band met de podiumkunsten maken Madrid tot een van de meest interessante plekken op aarde. Zonovergoten en met verbluffende architectuur is de stad het hele jaar door een ideale reisbestemming.

Er is ook een levendige LGBT + -gemeenschap in Madrid. Het is een kosmopolitische stad waar zoveel te ontdekken valt. Je kunt het goede leven in Madrid leiden terwijl je toegang hebt tot alle culturele dynamiek van een grote wereldstad.

Kerk in Madrid

Gaybars in Madrid

Madrid staat bekend om zijn nachtleven in het algemeen en zijn Gay-locaties zijn niet anders, de stad is een van Europa's meest Gayseksuele hoofdsteden, naast Berlijn en Londen. Het centrum van het Gay-uitgaansleven in de stad is Chueca, een levendige en bruisende wijk die populair is bij de creatievelingen en trendsetters van de stad vanwege het grote aantal kunstgalerijen en boetiekjes voor kleding. Het gebied heeft een edgy en eigenzinnige sfeer en het is hier dat je waarschijnlijk de best geklede inwoners van Madrid zult zien.

Madrid heeft een echt divers aanbod aan gay-uitgaansgelegenheden, van traditionele bars met pophymnes tot cruiseclubs met darkrooms. De lokale bevolking in de stad gaat meestal pas na 10 uur uit en de grotere clubs worden pas na middernacht druk. Enkele van de beste gay-uitgaansgelegenheden in Chueca zijn onder meer LaKama, We feesten en Macho, grotere clubs die later drukker worden en jong publiek trekken.

Het PASO is een van de populairste Gaybars van Madrid en trekt het jongere Gaypubliek van de stad aan met zijn grote dansvloer, videoschermen en aantrekkelijke barmannen. De club beschikt ook over een donkere kamer - een zeer populaire cruisebestemming. De PASO wordt tijdens weekendnachten buitengewoon goed bezocht, maar zelfs doordeweeks is de club een levendige en drukke locatie.

Madrid heeft ook een goede selectie van lesbische bars, waaronder Fulanita de Tali en Ontsnappen. Lees verder: Lesbische bars in Madrid.

Madrid

Het Prado

In de 16e eeuw was Spanje een wereldwijde supermacht met een enorm rijk. Veel van de vorsten uit deze periode waren enthousiaste kunstverzamelaars en het bewijs van de Spaanse Gouden Eeuw is te zien in de uitgebreide collectie van het Prado. Dankzij deze historische waardering voor kunst in Madrid, beschikt de stad nu over een van de mooiste en meest uitgebreide collecties ter wereld, met meerdere wereldwijd erkende galerijen en musea. Het Prado is al meer dan 200 jaar open en staat bekend om zijn uitgebreide collectie Europese schilders.

Hoewel Spanje in de loop van de tijd zijn politieke bekendheid verloor, bleef het de mondiale cultuur vormgeven door middel van kunst. De permanente collectie van het museum omvat ook een grote hoeveelheid werken van kunstenaars uit heel Europa, zoals Goya, Rembrandt, Bosch en Titiaan. Een van de meest gekoesterde en populaire collecties van het Prado is Goya's Black Paintings, een serie werken die de onrustige mentale toestand en de grimmige kijk van de kunstenaar op de mensheid documenteren en weerspiegelen. De beelden zijn opvallend, beangstigend en soms schokkend, en zijn een ware interpretatie van de tumultueuze tijden die hij doormaakte.

Madrid

Gran Vía

De Gran Via, nu de beroemdste straat van Madrid, was een gedenkwaardige en revolutionaire ontwikkeling toen deze in 1929 werd voltooid. De bouw van de straat omvatte de sloop van 300 gebouwen en 50 straten, die tientallen jaren in beslag namen. Tegenwoordig is de Gran Via het kosmopolitische hart van Madrid en staat bekend om zijn bruisende nachtleven, luxe winkels en cafés. De straat is gebouwd in traditionele 20e-eeuwse stijl en het dreigende Metropolis-gebouw is een van de meest herkenbare in de skyline van Madrid.

Als het epicentrum van de stad van entertainment en consumentisme is er genoeg te doen op deze iconische avenue. Bioscoop speelt een grote rol in de Spaanse kunstcultuur en er zijn tal van locaties langs de Gran Via met een breed scala aan speelfilms. Het gebied is ook een geweldige plek om de vele lekkernijen te proeven waar Madrid zo bekend om staat. De straat is de perfecte plek om laat te dineren terwijl je mensen kijkt vanuit een van de vele bars die uitkomen op de trottoirs van de Gran Via.

Mercado de San Miguel

Met zijn enorme glazen ramen en prachtige Art Nouveau-architectuur is de Mercado de San Miguel een plek die je zeker niet mag missen. De markt is een van de meest populaire historische bezienswaardigheden in de stad en dateert uit 1916 toen het werd gebouwd als een overdekte markt voor handelaren en standhouders.

Tegenwoordig is er minder aandacht voor verse producten en fungeert de markt nu als een centrum van heerlijke eetervaringen, van kleine schotels en tapas tot grotere schotels en proefmenu's.

Mercado de San Miguel is de perfecte plek als je op zoek bent naar een snelle hap van een authentieke en gevestigde locatie. Voor een grotere en meer traditionele marktervaring ga je naar Mercado de Maravillas, waar meer dan 200 kraampjes de meest verse en meest biologische producten uit de nabije omgeving en Spanje in het algemeen verkopen.

Flamenco tablaos

Hoewel flamencodansen niet afkomstig is uit Madrid, is er een lange en gevestigde geschiedenis in de stad. Flamenco begon als volksmuziek in Zuid-Spanje in de 19e eeuw en is nu uitgegroeid tot een volwaardige kunstvorm. De beste plaats om een ​​flamencoshow te zien, is in een van de Tablaos in Madrid, locaties die speciaal zijn ontworpen voor het hosten van dit soort evenementen. Terwijl je op een tablao bent, kun je genieten van goede wijn en heerlijk eten bij het geluid en zicht van enkele van de bekendste dansers in de stad.

Tablao-locaties zijn de perfecte plek om twee ervaringen uit je reisschema af te vinken, met een scala aan Spaanse delicatessen die worden aangeboden, waaronder speenvarken en gefrituurd brood, en ook enkele van de meest gepassioneerde en levendige flamenco in de stad.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Madrid

Bekijk een selectie van tours in Madrid van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Madrid voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel