Madrid-travelgayEuropa

Gay Madrid · Stadsgids

Plan je een reis naar Madrid? Dan is onze gay Madrid city guide-pagina iets voor jou.

Madrid-travelgayEuropaGran Vía 

Gay Madrid

Madrid is de hoofdstad en grootste stad van Spanje en beslaat in totaal ongeveer 600 km². De stad is gelegen aan de Manzanares rivier in het midden van het land.

Het grootstedelijk gebied is het op twee na grootste van de Europese Unie (na Londen en Parijs) en heeft ongeveer 6.5 miljoen inwoners.

Madrid is het politieke, economische en culturele centrum van Spanje en behoort tot een van de groenste Europese steden. Hoewel de stad een moderne infrastructuur heeft, heeft het de uitstraling en het gevoel van zijn historische buurten en straten behouden.

Madrid staat ook bekend om een ​​legendarisch nachtleven en uitgaansleven.

Gayrechten in Spanje

Spanje is een van de meest vooruitstrevende landen ter wereld als het gaat om Gayrechten, hoewel dit de dramatische veranderingen weerspiegelt die pas de afgelopen decennia hebben plaatsgevonden.

De meerderjarigheid is 16 jaar voor iedereen. Het Gayhuwelijk is legaal. Koppels van hetzelfde geslacht kunnen kinderen adopteren. Gaymannen kunnen openlijk in het leger dienen. Er zijn antidiscriminatiewetten voor werkgelegenheid, levering van goederen en diensten en tegen haatzaaiende uitlatingen.

De Gaygemeenschap is zeer zichtbaar met elk jaar grote gay pride-vieringen in Madrid en Barcelona.

madrid-chueca-travelgayEuropaChueca-wijk

Gayscene in Madrid

De belangrijkste Gaybuurt is in de wijk Chueca, dicht bij de Gran Via. Deze zeer populaire wijk heeft een hoge concentratie aan Gaybars, clubs en winkels. Deze buurt is relatief compact, met de meeste etablissementen in de buurt van Plaza Chueca of Calle Pelayo. Lees verder: Gaybars in Madrid, Madrid Lesbische bars.

Chueca is een ongelooflijk "open" gebied waar je waarschijnlijk jongens hand in hand ziet, af en toe kussen en over het algemeen een leven leiden waar je alleen maar van kunt dromen in sommige andere steden.

Het nachtleven begint erg laat in Madrid. De bars worden pas na middernacht druk en mensen gaan rond 4 uur 's ochtends naar een nachtclub. Veel Gaybars hebben donkere kamers aan de achterkant. Meer hardcore locaties met kledingvoorschriften voor cruise- en fetisjfans zijn ook gebruikelijk. Gebruik onze Gay-kaart van Madrid om een ​​algemeen gevoel te krijgen voor de indeling van de stad en de ligging van de Gay-locaties.

Elke zomer organiseert Madrid een van de grootste en meest levendige Gay Pride-evenementen in Europa die letterlijk honderdduizenden toeschouwers trekt.

Plaza de Cibeles

Naar Madrid reizen

Madrid Barajas internationale luchthaven (MAD) gelegen op 13 km van het stadscentrum. Het is een van de grootste luchthavens van Europa en wordt bediend door tal van luchtvaartmaatschappijen, en is tevens de thuisbasis van de Spaanse nationale luchtvaartmaatschappij Iberia.

De luchthaven heeft vier terminals, waaronder Terminal 4 - een nieuwe terminal die architectonische prijzen heeft gewonnen voor zijn verbluffende ontwerp.

Van het vliegveld naar de stad komen

Met de taxi

De handigste methode voor toeristen om de stad te bereiken, is per taxi. Deze zijn direct buiten de terminals direct beschikbaar. Voor alle locaties in het centrum van Madrid geldt een vast tarief van € 30.

Met de trein

De Metro de Madrid (Metro van Madrid) is een van de beste en goedkoopste metro's van Europa. Door het kaartje eenmalig af te stempelen, kunt u het metronetwerk zo lang en zo ver gebruiken als u wilt (binnen de metrozone). Aankondigingen in de metro worden alleen in het Spaans gedaan, hoewel de borden tweetalig zijn in het Spaans en Engels. Lijn 8 rijdt van Terminal 4 naar de stad en kost € 4.50-5 (u kunt aansluiten via stations op het metronetwerk).

Met de bus

Bussen 200 en 101 rijden dagelijks van de luchthaven naar de stad tussen 06 en 00 uur, maar lijn 23 or Luchthaven Express  rijdt 24 uur 365 dagen per jaar en er is een nachtbus N27 EXPRÉS. Bussen zijn uitgerust met gratis WiFi (EMTmadrid).

Koninklijk Paleis van Madrid

Zich verplaatsen in Madrid

Te voet

Hoewel het niet vlak is, is wandelen een geweldige optie voor het centrum van de stad. Veel zijstraten zijn autovrij en sommige hebben zelfs enorme tinten om de intense zomerse hitte onder controle te houden. Zorg ervoor dat je een pet neemt.

Met de metro en bus

Madrid heeft een uitgebreid, geïntegreerd bus- en metronetwerk. De tarieven beginnen bij een zeer redelijke € 1.50. Er zijn 1,2, 3, 5 en 7 dagen toeristenkaartjes verkrijgbaar met prijzen vanaf € 8.40 per dag. De metro rijdt dagelijks van 6 tot 1.30 uur.

Waar te verblijven in Madrid

De meeste Gayreizigers verblijven in de buurt van de Gaywijk Chueca, de Gran Via en Sol/Cortes. Deze centrale gebieden bieden een uitstekende uitvalsbasis om de beste bezienswaardigheden en Gayscene in Madrid te verkennen. Sommige hotels zijn in het bezit van Gay's en zijn erg Gayvriendelijk.

Bezoek onze voor onze lijst met aanbevolen hotels in Madrid Gay Madrid middenklasse + budgethotels en Gay Madrid Luxury Hotels-pagina's.

Crystal Palace in Retiro Park

Dingen om te zien en te doen in Madrid

  • Prado Museum - beschikt over een van de grootste kunstcollecties ter wereld, waaronder stukken van vele grote meesters zoals Goya, El Greco, Rubens en Bosch.
  • Retiro-park (Parque del Retiro) - groot stadspark met een prachtig meer, het Glazen Paleis, fontein van de gevallen engel. Geweldig voor picknicks of gewoon rondlopen.
  • Thyssen-Bornemisza Museum - prachtig vormgegeven museum met een definitieve collectie kunst uit de 12e tot 20e eeuw.
  • Koninklijk Paleis van Madrid - prachtig grandioos rococo-paleis met weelderig vergulde kamers.
  • Sorolla-museum - minder bekend museum met een grote collectie kunst uit het begin van de 20e eeuw.
  • Cava Baja - geweldige buurt met tal van restaurants en bars.
  • De Fontein van Cybele - een van de belangrijkste fonteinen in Madrid.
  • Cerralbo-museum - ongelooflijk landhuis met prachtige kunstcollectie.
  • El Capricho Park - prachtig, onberispelijk park met veel dieren in het wild.
  • Salamanca - leuke chique buurt die een bezoek waard is.

Lees verder: Dingen om te doen in Madrid.

Visa

Spanje valt binnen het Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, moet u controleren of u een Schengenvisum nodig heeft.

Geld

De munteenheid in Spanje is de euro. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Een identiteitsbewijs met foto kan vereist zijn als u in sommige winkels met een kaart betaalt.

Elektriciteit

220 volt, gebruikmakend van standaard Europese 2-ronde penstekkers.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel