Guatemala

Dingen om te doen in Medellin

Medellin is een stad in opkomst

Een, twee, cha cha cha… welkom in Medellin. De tweede stad van Colombia is een steeds populairdere toeristenbestemming geworden. Het werd ooit beschouwd als het privé-leengoed van Colombia's drugsbaronnen. Medellin kwam als een feniks uit de drugsoorlogen tevoorschijn en werd een belangrijk economisch en cultureel centrum. Het is erg gastvrij voor ondernemers.

Medellin wordt omgeven door de Andes in de Aburra-vallei. Het is een heel opvallende setting. Medellin heeft zich snel ontwikkeld. Het is echt een stad in opkomst. Het vindt ook een nieuwe identiteit in de populaire cultuur los van het verleden: Madonna en de in Medellin geboren Maluma zongen in 2019 een duet over de stad. Dit is een goed moment om te bezoeken, aangezien de stad nog steeds zijn eigenzinnige, vergane charme heeft behouden. Medellin zal de komende jaren waarschijnlijk meer gentrificeren.

Medellin

Botero-plein

Plaza Botero ligt in de oude wijk van Medellin en is een groot park bij het Museum van Antioquia. Het beschikt over 23 sculpturen van Fernando Botero Angulo. Hij komt uit Medellin en is waarschijnlijk de beroemdste levende artiest van Latijns-Amerika. Zijn sculpturen tonen mensen aan de grotere kant en verbinden ze met enkele van de oudste nog bestaande kunstwerken - ik denk aan vroege afbeeldingen van moeder natuur. Hij is een typisch Colombiaanse artiest.

Ga naar het museum zelf en ontdek nog veel meer kunstwerken van Botero. Je ziet veel van de mooiste hedendaagse Colombiaanse kunstwerken in het Museum van Antioquia, waaronder muurschilderingen van Pedro Nel Gomez Agudelo.

Medellin

De stad

Een van de meest populaire wijken in Medellin, vooral voor toeristen, hier vind je het grootste deel van het nachtleven van de stad. Medellin is een soort hipster-magneet geworden. Het is tenslotte cool, het is in de bergen, de koffie is geweldig en het is een beetje edgy. Je ziet veel van de hipster-avonturiers in El Poblado.

Het is het meest toeristisch-vriendelijke deel van de stad, dus het is een goede plek om je avontuur in Medellin te beginnen. Je zult er een aantal vinden De beste hotels van Medellin in El Poblado, en niet te vergeten restaurants, boetieks en winkelcentra. Het is het meest verwesterde deel van de stad.

Medellín · Bars

Verken de Gaybars van Medellin

De meeste Gaybars van Medellin zijn te vinden in El Poblado. Bar Chiquita is een goede plek om je Gay-avondje uit in Medellin te beginnen. Het heeft een kleurrijke, campy inrichting. Je kunt op het terras wat drinken en uitkijken naar wat lekkers - er zijn er zoveel in Colombia.

Donde Aquellos is ook een goede keuze, vooral als je graag wilt trekken. Het is elke dag open terwijl Bar Chiquita alleen open is van woensdag tot zaterdag. Er zijn er drie Gayclubs in Medellin - evenementen en openingstijden kunnen variëren dus check hun socials.

Guatemala

Guatemala

Hoewel het niet in Medellin zelf ligt, ligt Guatepe op slechts 44 km afstand en is het gemakkelijk bereikbaar met de bus of taxi. Het is de moeite van een dagtocht in de vroege ochtend waard. Guatepe is een kleurrijke Colombiaanse stad. Het straalt charme uit. Je wilt zeker een Instagram-moment in Guatepe hebben.

De gebouwen zijn geschilderd in een regenboog van kleuren - het is allemaal nogal kamp. Geniet van een kop sterke koffie op het plein en doe wat mensen kijken. Het is een geweldige plek om te genieten van een langzamer tempo van het leven. U kunt een dagtocht maken en teruggaan naar Medellin. Het is echter de moeite waard om een ​​nacht in Guatepe door te brengen. Omdat het een populaire vakantiebestemming is voor Colombianen, kan het iets duurder zijn.

Arvi-park

De metro van Medellin is indrukwekkend en de lokale bevolking is er trots op. Het is zeer efficiënt en symboliseerde de opkomst van Medellin na de drugsoorlogen. Het is gebouwd in 1994 en heeft de stad veel toegankelijker gemaakt. Mensen konden hun wijk verlaten en gemakkelijk en veilig reizen. Het moedigde economische activiteit aan.

Je kunt ook met de metrokabel reizen. Het verbindt de nederzettingen op de heuvel met de stad. U kunt een panoramische metrokabelrit maken naar Arvi Park. Het is een zeer mooie rit over de daken. De route van Medellin naar Arvi Park is geopend in 2010. Het park is enorm groot en ideaal voor een beetje rust. Het is een van de beste toeristische attracties in Medellin. Je kunt verschillende routes volgen, waaronder de Pre-Hispanic Trail en nederzettingen ontdekken van voor de Spaanse verovering. Er is ook een markt om te verkennen bij de ingang van het park. Je kunt ook een uitstapje maken van het Arvi-park naar het kleine stadje Santa Elena om te lunchen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Medellin

Bekijk een selectie van tours in Medellin van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Medellin voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel