Gayseksueel Puerto Vallarta - Almar Resort

Dingen om te doen in Puerto Vallarta

Ontdek Mexico's grootste gayborhood

Puerto Vallarta, ook wel bekend als PV, is de thuisbasis van de grootste gayborhood van Latijns-Amerika: Zona Romantica. Het is een grote trekpleister voor Noord-Amerikaanse toeristen, vooral LHBT+-reizigers. Veel rijke Amerikanen hebben een tweede huis in Puerto Vallarta. Het heeft de hoogste vastgoedprijzen in Mexico.

Een perfecte vakantiebestemming, PV is compact, heeft geweldige stranden, veel hotels, een bruisend nachtleven en een gevierde eetcultuur. De lokale keuken wordt beschouwd als de tweede na Mexico-Stad. Hoewel Puerto Vallarta veel toeristen trekt, heeft het toch een authentiek Mexicaans gevoel. Terwijl Cancun dat niet doet (het is als een Caribisch Florida). Als je op zoek bent naar een voorproefje van Mexico en een Gay-oude tijd, dan is Puerto Vallarta de place to be.

PV

Maak 's ochtends een boottocht rond Banderas Bay

Puerto Vallarta ligt in de staat Jalisco. De kustlijn loopt langs Banderas Bay. De baai strekt zich uit tot de volgende staat, Nayarit, een belangrijke opkomende vakantiebestemming. Je kunt een boottocht maken vanuit Puerto Vallarta rond de baai van Banderas. Je vaart door grotten, verkent dunbevolkte eilanden en verre stranden. U kunt ook dolfijnen spotten. Er zijn veel dolfijnen in Banderas Bay en zelfs enkele walvissen. Als je geluk hebt, zie je misschien een walvis tijdens je boottocht. Je kunt er zelfs helemaal naar toe zeilen en oog in oog komen te staan ​​met de koning van de oceaan.

PV

Verken 's middags The Malecon

De Malecon is de hoofdstraat in Puerto Vallarta. Een Malecon is eigenlijk een straat die langs de zee loopt. Het is het belangrijkste winkelgebied. Auto's zijn niet toegestaan, dus het is ideaal om te wandelen. Je vindt het beroemde PV-bord in het centrum van Malecon. Een must voor Instagram.

Het is geweldig om mensen te kijken. Er zijn palmbomen en sculpturen langs de Malecon. U kunt deelnemen aan een rondleiding en samen met een lokale gids de hoogtepunten van de stad ontdekken. Als je een fijnproever bent, kun je deelnemen aan een eet- en drinktour. Een tequila-proeverij is een must - je bent tenslotte in Mexico. Ontdek het verschil tussen tequila en mezcal en de verschillende lokale variaties. Je kunt 's middags een tequila-sessie doen, als je maar iets eet! Onze ervaring is dat de tequila van zo'n hoge kwaliteit is dat de kater meevalt.

Aan het einde van de Malecon vind je Our Lady of Guadalupe, de belangrijkste kerk van de stad. Van 1 tot 12 december vindt het Our Lady of Guadalupe Festival plaats. Het is een van de grootste festivals van PV. Zoals bij de meeste Mexicaanse festivals, is het erg kleurrijk en opwindend. De Dag van de Doden vindt plaats op 1 en 2 november. PV bruist tijdens deze festivals.

Casa Kimberley

Maak een uitstapje naar Casa Kimberly

Puerto Vallarta was in de jaren zestig een slaperig vissersdorpje. Het was zeker geen toeristische bestemming. In 1960 filmde John Huston The Night of the Iguana, zijn bewerking van Tennessee Williams, in Puerto Vallarta. Richard Burton speelde samen met Ava Gardner. Op dat moment had Burton een relatie met Elizabeth Taylor. Ze vloog naar Mexico om hem in de gaten te houden. Ze werden allebei verliefd op Puerto Vallarta en kochten twee eigendommen in de buurt van de Malecon. De eigendommen werden later verbonden met een brug - ontworpen om eruit te zien als de Brug der Zuchten van Venetië! Ze brachten veel gelukkige en minder gelukkige avonden door in het pand.

Het pand kreeg de naam Casa Kimberly. Toen Taylor stierf, werd het verkocht en omgebouwd tot een boetiekhotel. Je kunt daar blijven - als je diepe zakken hebt. Zelfs als je daar niet blijft, kun je een cocktail drinken in de voormalige wieg van Elizabeth Taylor.

Puerto Vallarta

Feest 's nachts in Zona Romantica

Zona Romantica zit vol met Gaybars. Het heeft zoveel Gaybars als je in een grote stad zou vinden. Je zou kunnen beginnen bij Garbo's pianobar voor een coctail. Het is een meer beschaafde plek - je avond kan steeds onbeschaafder worden, als je dat wilt. Laten we aannemen dat je dat doet: ga naar Reinas voor een drankje. Het is een Gaybar in Mexico die ook dienst doet als een heiligdom voor de Britse monarchie. Het is charmant gek.

Paco's Ranch wordt door velen beschouwd als de meest populaire Gaybar in Puerto Vallarta. Het is behoorlijk wild. Verwacht twee verdiepingen vol met Gayseksuele mannen, van wie velen shirtless zullen zijn naarmate de nacht vordert. Er zijn regelmatig sleepprestaties, vaak van zeer hoge kwaliteit. De Travel Gay team observeerde een Beyonce drag-artiest op Paco's Ranch. Het was een grote productie, bijna als een mainstage-evenement op Drag Race.

Almar Gay en Lesbian Resort Puerto Vallarta

Het Almar Resort (hierboven afgebeeld) heeft ook een geweldige bar en als LGBT-specifiek resort vindt u tal van Gay- en lesbische gasten in dit hotel in Puerto Vallarta. De Top Sky Bar & Restaurant is vaak de plek waar veel Gay's en lesbiennes elkaar ontmoeten voor plezier en amusement.

Toeristen kunnen de neiging ontwikkelen om bij elk drankje een shot tequila te bestellen. Het is tenslotte Mexico, dus waarom niet? Nou, misschien ben je een beetje een hete puinhoop als je dat doet, dus drink verantwoord en haal wat taco's op de terugweg naar je hotel.

Puerto Vallarta is een van de meest opwindende bestemmingen in Mexico. Het is zo divers. U kunt genieten van een feestvakantie, een romantische vakantie, een sportieve vakantie of een resortvakantie. Je kunt zelfs al deze dingen tegelijk ervaren. Puerto Vallarta mag dan klein zijn, het heeft de drukte van een veel grotere stad. Als het goed genoeg was voor Elizabeth Taylor, is het ook goed genoeg voor jou.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

De beste rondleidingen in Puerto Vallarta

Bekijk een selectie van tours in Puerto Vallarta van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Puerto Vallarta voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel