Onze tien beste dingen om te doen in Taipei

Onze tien beste dingen om te doen in Taipei

Noem Taipei en de meeste Gayreizigers zullen meteen denken aan de kleurrijke Gayscene en het grote Pride-festival.

Maar er is zoveel meer te zien en te doen. De verbazingwekkende nachtmarkten, enorme winkelcentra en lekker eten zijn ook slechts een deel van het verhaal.

Taipei wordt vaak gemist door reizigers die kiezen voor steden met meer bekende namen zoals Hong Kong, Tokio of Bangkok. Dit is echt jammer, want Taipei is net zo levendig als elke andere Aziatische hoofdstad en er is veel te doen en te zien. En, in tegenstelling tot sommige van zijn concurrenten, kan Taipei een eersteklas transportsysteem bieden met schone metro's met airconditioning, waardoor de stad gemakkelijk te verkennen is.

Er is ook veel cultuur in de stad en je zult ook veel kunstgalerijen en installaties vinden om van te genieten in de stad. Lees verder: De beste kunstgalerijen in Taipei.

Hier is onze top tien van favoriete dingen om te doen en te zien in deze kosmopolitische stad:

Nationaal Paleis Museum

Het National Palace Museum heeft een uitstekende collectie Chinese historische artefacten en is een geweldige plek voor toeristen die voor het eerst kennis maken met de Taiwanese cultuur en geschiedenis. Gelegen in de wijk Shilin. Toelating NTD160.

Chiang Kai-shek Memorial Hall

Vernoemd naar de voormalige president van Taiwan, Chiang Kai-shek, is dit de belangrijkste locatie van Taipei voor uitvoerende kunsten - het Nationale Theater en het Nationale Operahuis. Het is ook een recreatiepark waar mensen kunnen sporten en ontspannen. Geweldige plek voor foto's. Toegang is gratis.

Taipei 101

Taipei 101 hoogste gebouw

Het is een van 's werelds hoogste gebouwen en herbergt talloze bars en restaurants, een gezondheidsclub, een bioscoop en designerboetieks. Betaal NTD 500 en je kunt naar de 89e tot 91e verdieping gaan om Taipei in vogelvlucht te bekijken.

Dierentuin van Taipei

Negentig hectare aan tentoonstellingsgebouwen en buitenruimtes, waaronder de Asian Tropical Rainforest Animal Area, de Desert Animal Area, de Australian Animal Area, de African Animal Area, Bird World en de Temperate Zone Animal Area. Mis de reuzenpanda's niet. Het is een openbaar park, dus bezoekers betalen slechts 20 NTD om binnen te komen.

Maokong-gondel

Neem vanaf Taipei Zoo de gondel naar Maokong. Verken de tempels, theewinkels en straatstalletjes in dit historische gebied die traditionele Chinese thee en eten aanbieden.

Beitou-warmwaterbronnen

Een reis naar Taipei is nooit compleet zonder een warmwaterbron te bezoeken. Ga naar het Beitou-district en kies uit meer dan 30 resorts. Het Beitou-museum heeft meer dan 5,000 voorwerpen van traditionele volkskunst en borduurwerken.

Longshan-tempel

Longshan-tempel Taipei

De beroemde taoïstische tempel van de stad. Geweldige plek om te bezoeken voor foto's. Toegang is gratis.

Nachtmarkten

De avondmarkt is een van de iconen van Taipei. Shilin Night Market is de meest bekende en geweldige avondmarkt voor toeristen, met kraampjes met souvenirartikelen tot kleding en veel uitstekend Taiwanees eten. De prijzen in de meeste winkels staan ​​niet vast, dus afdingen is hier een handige vaardigheid. Open tot middernacht.

Ximending

Levendige winkel- en uitgaanswijk.

Elephant Mountain-wandelpad

Een relatief korte wandeling (600 meter) via steile trappen leidt naar een beboste heuvel. Je wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de stad. Ga vroeg in de ochtend of bij zonsondergang.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Wat is er vandaag

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondleidingen in Taipei

Bekijk een selectie van tours in Taipei van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Taipei voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel