cendgu-en-jin-rivier

Gay Chengdu · Stadsgids

Eerste bezoek aan Chengdu? Dan is onze gay Chengdu stadsgids iets voor jou.

第 一次 到 成都 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

cendgu-en-jin-rivier

Chengdu |成都成都

Deze snelgroeiende stad met 14 miljoen inwoners is een belangrijk economisch knooppunt met veel hoogbouw en levendige uitgaansgelegenheden. Chengdu is verdeeld in vijf stadsdelen, waar de Funan-rivier door de stad loopt.

Ondanks de snelle modernisering van de stad, is er een schat aan cultuur en geschiedenis te ontdekken. De beroemde toeristische attracties van Chengdu zijn de Wuhouci-tempel, het Tianfu-plein, het winkelgebied Chunxi en de Panda Research Base.

 

Gayscene

Chengdu heeft een relaxte Gayscene die goed past in de reguliere omgeving. Openbare uitingen van genegenheid, Gay en hetero worden over het algemeen getolereerd.

Er zijn een paar 'exclusief Gay' en Gayvriendelijke bars die meer zijn voor gezelligheid dan voor aansluiting. Het uitgaansleven van Chengdu trekt een zeer gemengd, internationaal en Gayvriendelijk publiek.

Chengdu Shuangliu International Airport biedt vluchten naar de meeste grote steden in China en een aantal internationale bestemmingen. Er zijn treinverbindingen naar de meeste steden, waaronder Beijing, Shanghai en Kunming.

 

Zich verplaatsen in Chengdu

Er zijn twee metrolijnen. Lijn 1 loopt van noord naar zuid en lijn 2 van oost naar west. Taxi is overal beschikbaar. Officiële taxi's zijn uitgerust met meters. Chengdu heeft een uitgebreid systeem van bussen, maar buslijnen en kaarten zijn allemaal in het Chinees, dus minder handig voor niet-Chinese leestoeristen.

 

Dingen om te zien en te doen

Tianfu-plein (天府广场) - het stadscentrum met het grote standbeeld van voorzitter Mao en de hele dag door een watershow met gesynchroniseerde muziek.; knooppunt van het metrosysteem van Chengdu.

Oude straat van Jinli (锦里古街) - deze oude binnenstad is populair bij de lokale bevolking en bezoekers vanwege het grote aanbod aan hotels, antiekwinkels, bars, restaurants en nachtclubs.

Wuhouci-tempel (武侯祠) - gelegen ten zuidwesten van het Tianfu-plein naast Jinli Street, herbergt de tempel tientallen met stof bedekte beelden van historische figuren en aantrekkelijke tuinen.

Chunxi-weg (春熙路) - populaire winkelstraat in het centrum van Chengdu, met veel restaurants, kledingwinkels, boekwinkels, speelhallen en bioscopen.

Kuanzhaixiangzi (宽窄巷子) - een ontspannen buurt in de stijl van de Qing-dynastie met veel theehuizen en lokale eetgelegenheden; gratis WiFi beschikbaar.

Chengdu Panda Onderzoeksbasis - de grootste faciliteit van deze soort ter wereld voor het fokken van reuzenpanda's.

Wenshu-tempel (文殊院) - Chengdu's meest indrukwekkende en beroemde boeddhistische tempel uit de Tang-dynastie.

Qingyang-tempel (青羊宫) - de oudste en grootste taoïstische tempel in het gebied, gelegen in het westen van het stadscentrum.

qingyang-gong-tempel-chengdu

Provinciaal museum van Sichuan (四川省博物馆) - toont een grote collectie Chinese schilderijen, bronzen waren, boeddhistische sculpturen, Tibetaanse kunstvoorwerpen en antropologische voorwerpen uit de provincie.

Opera van Sichuan (四川歌剧院) - deze locatie biedt een verscheidenheid aan toneelvoorstellingen, waaronder traditionele muzikanten, goochelaars, komedie (in het Chinees), schaduwspelen en dans.

 

Wanneer bezoeken

Chengdu wordt omgeven door schilderachtige bergen en staat bekend om zijn gebrek aan zon. Zomermaanden kunnen heet en vochtig zijn. De meest aangename tijd om te bezoeken is in de winter.

 

Waar te verblijven in Chengdu?

Chengdu is een van de meest leefbare megasteden van China. Het grote stadscentrum herbergt vele internationale merkhotels van wereldklasse.

Onze aanbevolen Chengdu Hotels bieden een uitstekende uitvalsbasis om de bezienswaardigheden, de Gayscene en het nachtleven van de stad te verkennen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.