Gay Taichung stadsgids

Gay Taichung stadsgids

Eerste reis naar Taichung? Dan is onze gay Taichung city guide-pagina iets voor jou.

 

Taichung 臺中

Taichung ligt in het westen van centraal Taiwan. Met ruim 2.6 miljoen inwoners is het nu de op een na grootste stad van het eiland en een belangrijk productiecentrum.

Taichung ligt op 3 uur rijden van Taipei, hoewel het nemen van een bus de goedkoopste optie is. Tong-Lien Bus (統 聯 客運) en Kuo-Kuang Bus (國 光 客運) rijden de route meerdere keren per uur, elke dag.

U kunt ook de Taiwan High Speed ​​Rail (HSR)-trein nemen die tussen Taipei en Kaohsiung rijdt. Taichung Airport is een binnenlands knooppunt met een beperkte internationale dienst.

 

Gay-scène

De Gayscene in Taichung is vergeleken met Taipei, maar er is een sterke LGBT-gemeenschap. Verschillende exclusieve gay-locaties, waaronder karaoke Gay Bars & Clubs, Gay Saunas en Gay massage spa's is te vinden in het Central District, vlakbij het Taichung Central Station.

Deze gay-locaties trekken voornamelijk lokale Taiwanese klanten aan, hoewel de scène in centraal Taiwan groeit. Sinds enkele jaren organiseert Taichung een jaarlijkse Taichung Pride Parade die in de loop der jaren populairder is geworden.

 

Zich verplaatsen in Taichung

Het centrum van Taichung is relatief klein en gemakkelijk te voet te verkennen. De stad heeft echter een goed busnetwerk waardoor je gemakkelijk de wijdere stad kunt verkennen.

Een metrosysteem is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting in 2018 worden voltooid. Taxi's zijn overal beschikbaar en handig (fooien zijn niet vereist).

 

Waar te verblijven in Taichung

Het is mogelijk om een ​​dagtocht te maken van Taipei naar Taichung. Bezoekers die voor het eerst op bezoek komen, moeten misschien een paar dagen doorbrengen om alles te ontdekken wat Taichung te bieden heeft.

Voor onze lijst met hotelaanbevelingen in Taichung voor Gayreizigers, bezoek onze Gay Taichung Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Populaire toeristische attracties zijn onder meer de wereldklasse Nationaal museum voor natuurwetenschappen en wandelen in de nabijgelegen heuvels. Taichung staat bekend om zijn winkelervaring in de binnenstad, en in het bijzonder de avondmarkten waar u kunt genieten van lokale gerechten en een paar koopjes kunt doen.

De meest populaire zijn de ChungHwa avondmarkt (中華 夜市), de Avondmarkt van de Feng-Chia Universiteit (逢甲 夜市) en de Avondmarkt van Chung-Shiao (忠孝 夜市).

Vergeet niet de "bubble tea" te proberen - het beroemdste drankje in de regio.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.