Gili-eilanden, Lombok

Gids voor het eiland Lombok

Lombok en Gili-eilanden, een geweldige strandbestemming op zich, kunnen een paar dagen bezocht worden terwijl ze op Bali zijn

Gili-eilanden, Lombok

Lombok

Het eiland Lombok ligt ten oosten van Bali en heeft prachtige zandstranden die onderontwikkeld blijven in vergelijking met Bali. Het centrum van het eiland wordt gedomineerd door de berg Rinjani, een actieve vulkaan die een fantastische plek is om de zonsopgang of zonsondergang te fotograferen. Het leven op Lombok is ingetogener en bescheidener vergeleken met het over het algemeen opener en levendiger Bali. Gayseksuele reizigers kunnen echter verwachten dat ze op dezelfde manier worden verwelkomd als heterotoeristen.

Gili Islands

De Gili-eilanden zijn een archipel van drie kleine eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Deze zeer kleine, prachtige tropische eilanden liggen vlak voor de westkust van Lombok en ongeveer 20 kilometer van het oostelijke puntje van Bali. De eilanden hebben prachtige witte zandstranden en zijn omgeven door kristalhelder water. De zee werkt samen met het onderwaterleven en maakt de Gili-eilanden tot een topbestemming voor duikers en snorkelaars. De Gili-eilanden blijven grotendeels onontdekt door het massatoerisme. Je kunt overal wandelen, paardrijden, fietsen of zwemmen, want er zijn geen bussen, auto's of motorfietsen.

Kennismaken met Lombok en Gili-eilanden

Verschillende internationale luchtvaartmaatschappijen bieden directe vluchten naar Lombok aan. Daarnaast zijn er dagelijkse vluchten vanuit Jakarta, Singapore en Kuala Lumpur. Indonesië hanteert een 'visum bij aankomst'-regeling voor onderdanen van de meeste niet-Aziatische landen (kosten $ 25,- per maart 2012). Onderdanen van Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Hong Kong, Thailand en Vietnam hebben geen visum nodig.

Kennismaken met Lombok en Gili-eilanden vanuit Bali

De openbare veerboot rijdt elke twee uur, 24 uur per dag van Padang Bai (Oost-Bali) naar Lembar (West-Lombok). Hoewel goedkoop, kan de vaartijd tussen de 4 en 5 uur bedragen. De haven ligt op ongeveer 1 uur rijden van het belangrijkste toeristische gebied van Senggigi.

Met een snelle boot - Er varen veel snelle bootdiensten vanaf Bali naar de oostkust van de eilanden Lombok en Gili, inclusief de Blue Water Express en Gili uitje. De vaartijden liggen tussen de 1½ en 2 uur, afhankelijk van de bestemming. Reserveren is essentieel tijdens piekperiodes.

Per vliegtuig - Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden dagelijkse vluchten aan tussen Bali en Lombok.

Waar te verblijven

Er is een goede keuze aan boetiekhotels aan de westkust, met een cluster rond Senggigi, de meest toeristisch georiënteerde stad van Lombok.

Bezoek ons ​​voor hotelaanbevelingen Lombok Hotels pagina.

Wanneer te bezoeken in Lombok

Lombok en de Gili-eilanden genieten van een tropisch moessonklimaat met twee seizoenen: droog (mei tot september) en nat (oktober tot maart). Het natte seizoen wordt gekenmerkt door korte regenbuien in de middag; overdag is de temperatuur langs de westkust gemiddeld 27˚C tot 32˚C.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.