Nieuw-Zeeland-on-Travel-Gay-Asia

Gay Nieuw-Zeeland · Landengids

Welkom in het wonderland van Moeder Natuur, een schilderachtige schat aan schijnbaar grenzeloze natuurlijke schoonheid.

Nieuw-Zeeland-on-Travel-Gay-Asia

Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland, een land in de zuidwestelijke Stille Oceaan, bestaat uit twee hoofdeilanden, het noorden en het zuiden. De enorme omvang en majesteit van de natuurlijke landschappen en de relatief schaarse bevolking die ze bewoont, zullen ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten.

De bezoekerservaring hier is totaal anders dan alle andere - door het gemak en gemak van reizen in een hoogontwikkelde economie te combineren met de natuurlijke, ongerepte schoonheid en wildernis van enkele van 's werelds meest ongerepte en adembenemende landschappen - welkom in Nieuw-Zeeland.

Van de Bay of Islands, Auckland en Wellington op het Noordereiland tot Christchurch, Queenstown en het ontzagwekkende Fiordland in het zuiden, een reis naar Nieuw-Zeeland is een reis van je leven en zal je achterlaten met een geheugenbank van vlijmscherpe beelden en ervaringen van de mensen en landschappen van deze opmerkelijke eilanden.

 

Gayrechten in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een duidelijk progressievere staat van dienst op het gebied van LGBT-rechten dan zijn grote zus, Australië.

Na de antidiscriminatiewetgeving die is vastgelegd in de mensenrechtenwet van 1993 en de toekenning van burgerlijke partnerschappen in 2005, werd in 2013 volledige en formele gelijkheid van Gayseksuelen voltooid met de goedkeuring van de wet op het Gayhuwelijk. De eerste Gayhuwelijken vonden plaats in augustus 2013 en trokken wereldwijde persaandacht. Nieuw-Zeeland kent ook gelijkheid in adoptie, met Gayseksuele getrouwde stellen die nu samen kinderen kunnen adopteren.

 

Gayscene

Met een bevolking van minder dan 5 miljoen inwoners zijn er simpelweg niet genoeg kiwi's om een ​​grote stedelijke Gayscene te ondersteunen. De grootste stad, het commerciële centrum en de internationale toegangspoort van het land, Auckland, heeft de meest ontwikkelde scène met meerdere Gay Bars & Clubs en speelt gastheer voor de grootste van de jaarlijkse pride-evenementen van het land die elk jaar in februari worden gehouden. 

Wat je door het hele land zult vinden, is een ontspannen en vriendelijke lokale scene die goed is geïntegreerd in de lokale gemeenschap.

 

Naar Nieuw-Zeeland reizen

Auckland International Airport is de belangrijkste aankomst- en vertrekgateway voor Nieuw-Zeeland.

De luchthaven wordt bediend door een tiental luchtvaartmaatschappijen met directe verbindingen naar bestemmingen als Sydney, Melbourne, Brisbane, Singapore, Kuala Lumpur, Buenos Aires, Santiago de Chile en Tokio.

Nieuw-Zeeland heeft zeer strikte bioveiligheidswetten. Zorg ervoor dat u geen verboden items meeneemt of het risico loopt op een fikse boete.

 

Zich verplaatsen in Nieuw-Zeeland

Het beste advies is om ruim van tevoren te plannen hoe u Nieuw-Zeeland kunt ervaren en er doorheen kunt reizen.

Alle opties zijn hier - van goed verbonden binnenlandse luchthavens die alle grote stedelijke centra van beide eilanden met elkaar verbinden, de Overlander-treindienst die over het hele Noordereiland rijdt, veerverbindingen tussen Noord en Zuid, en een toeristische treinlijn van Christchurch naar de Westkust. Er is ook een landelijke moderne vloot van bussen, die u overal naartoe brengen.

Autorijden in Nieuw-Zeeland is een makkie en een geweldige ervaring op zich. De wegen zijn goed onderhouden, hoewel vaak smal en erg winderig, wat bijdraagt ​​aan de aantrekkingskracht. De goede wegen en het gebrek aan grote verkeersopstoppingen lokken met name internationale motorrijders naar het land, en ze komen elk jaar in groten getale.

 

Wanneer bezoeken

De seizoenen van Nieuw-Zeeland zijn: Lente van augustus tot november; Zomer van december tot maart; Herfst van april tot mei; Winter van mei tot augustus.

Houd er rekening mee dat de zomervakantie in Nieuw-Zeeland loopt tot het einde van de eerste week van februari.

Over het algemeen heeft Nieuw-Zeeland een gematigd klimaat, waarbij het noorden van het Noordereiland in de zomer bijna subtropisch is en in de winter slechts licht koud, in het zuiden van het Zuidereiland, waar de winters het strengst zijn. De zonnigste plek het hele jaar door is Nelson in het noorden van het Zuidereiland.

 

Queenstown

 

Dingen om te zien en te doen

De ruwe natuurlijke schoonheid van Nieuw-Zeeland is verreweg de belangrijkste attractie. Er zijn faciliteiten van wereldklasse voor elk soort buitenactiviteit - van adrenaline-pompende avontuurlijke sporten tot zeilen, vissen, bergbeklimmen, wilderniswandelingen en fietspaden door bospaden, en zo'n veertig golfbanen.

Het proeven van de Maori-cultuur, het verkennen van het platteland, een bezoek aan de prachtige kustlijn en stranden, evenals de belangrijkste stedelijke centra, en het proeven van de lokale keuken zorgen voor een volledige en lonende reisroute.

Wat hier volgt is slechts een korte schets van de belangrijkste toeristische attracties, van noord naar zuid:

 

North Island

noordelijke gebieden - de meest noordelijke regio van Nieuw-Zeeland, met prachtige stranden en ongelooflijke fauna en bossen. Vooral:

Waipoua-bos - om de laatste van de enorme oude kauribomen te zien

De baai van eilanden - veel zeil- en minicruise-opties om de 144 eilanden in de baai van dit belangrijke toeristische gebied rond Kerikeri, Paihia en aan de overkant van de baai te bezoeken, de witgekalkte Georgische huizen van het kleine Russell.

Waitangi - gelegen in de Bay of Islands, is de plek om te bezoeken voor een korte les in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland en het Waitangi-verdrag.

Auckland - "City of Sails", de commerciële hoofdstad van het land, de grootste stad en internationale toegangspoort.

Hamilton - fascinerende stad om te bezoeken aan de Waikato-rivier en de locatie voor vele festivals en evenementen, waaronder het jaarlijkse heteluchtballonfestival.

Coromandel-schiereiland - brede zandstranden en geweldige wandelpaden binnen handbereik van Auckland.

rotorura - een centrum voor de Maori-cultuur en een geothermische hotspot.

Huka-watervallen - waar de machtige Waikato-rivier door een smal kanaal van gesteente wordt gedwongen, met de kenmerkende kiwi-avontuurlijke jetboottochten die worden aangeboden om het stromende, witte water van dichtbij en persoonlijk te zien.

Lake Taupo - een meer in een grote slapende vulkaan die avontuurlijke sportliefhebbers aantrekt voor jetboot varen en skydiven.

Napier - herbouwd na een aardbeving in de jaren '1930, heeft de stad veel art deco-gebouwen. De stad houdt elk jaar in februari een jaarlijks Art Deco-weekend, compleet met oldtimers en de lokale bevolking gekleed in outfits uit de jaren dertig.

Hawke's Bay is een beroemd wijnproducerend gebied.

New Plymouth - Stad aan de westkust, beroemd om zijn muziek- en kunstfestivals en het hele jaar door andere grote concerten.

Wellington – 'the Windy City', culturele en officiële hoofdstad van Nieuw-Zeeland.

De Cook Strait ligt tussen het Noord- en het Zuidereiland, en verbindt hen is de InterIslander-veerboot die van Wellington naar Picton vaart. Bekend als een van de meest spectaculaire veerbootovertochten ter wereld, dit is een drie uur durende veerboot die je niet wilt missen.

 

Zuidereiland

Nelson - gelegen in het centrum van Nieuw-Zeeland, op de top van het Zuidereiland. Deze kunststad heeft een geweldige lokale restaurantscène, evenals lokale wijnmakerijen, een prachtige kustlijn en drie nationale parken, allemaal binnen handbereik. Het is het ideale startpunt om het Zuidereiland te verkennen.

Abel Tasman Nationaal Park - De Abel Tasman Coastal Track is een van de Great Walks van Nieuw-Zeeland. Op 51 km is het echter een hele weg en duurt het 3-5 dagen om de hele route te voltooien.

Vanaf hier kunt u het beste een route plannen om het Zuidereiland kriskras over te steken om de bezienswaardigheden te bekijken.

Van Christchurch, de weg naar Twizel biedt de eerste glimp van de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mount Cook van de prachtige turquoise wateren van Lake Tekapo, en verder het Pukaki-meer voor een beter uitzicht op de berg.

Reis vanuit Twizel door het centrum van Otago naar Cromwell, de Lindis Pass, de rivier Kawarau naar Queenstown. Je zult minstens twee dagen nodig hebben om Queenstown te ervaren, de adrenaline-avonturenhoofdstad van de wereld.

Van Queenstown, neem de kustrit langs prachtig Lake Wakatipu om toegang te krijgen tot de meest afgelegen en wildste regio van allemaal, Fiordland.

Het kleine stadje Te Anua is een goede uitvalsbasis om de beroemde Milford Sound te verkennen, een van de belangrijkste hoogtepunten van het Zuidereiland. Deze verbazingwekkende fjord is toegankelijk via een lange bochtige weg door de vallei vanuit de stad - een adembenemende rit.

Een tweede, even verbluffende fjord om te bezoeken is Doubtful Sound. Het is alleen per boot aan de overkant bereikbaar Het Manapori-meer naar de plek van een enorme ondergrondse krachtcentrale. Een coach neemt je vervolgens mee naar het hoofd van Doubtful Sound, Deep Cove, om verbinding te maken met de cruiseboten voor een werkelijk ontzagwekkende cruise langs deze meest afgelegen en mooiste plek.

De verdere route voert je terug door Queenstown en dan hoog over de Crown Range voor een prachtig uitzicht over de stad, en verder naar het mooie Wanaka, met met sneeuw bedekte bergen die het prachtige meer omringen waarop de stad ligt. Wanaka is idyllisch en vredig in vergelijking met Queenstown, en zeker een bezoek waard.

Rijd vanuit Wanaka naar het noorden om toegang te krijgen tot de West Coast-regio door enkele van de meest dramatische landschappen van Nieuw-Zeeland.

Rondlopen Meer Matheson voor een prachtig uitzicht op de Zuidelijke Alpen weerspiegeld in het stille water, voordat u de tijd neemt om de Franz Josef-gletsjer en de Fox-gletsjer te ervaren.

De weg naar de westkust gaat vanaf hier naar Hokitake en dan tot Greymouth. Ten noorden van hier zijn de Pannenkoekrotsen, een ongelooflijke kustformatie van kalksteenrotsen die lijken op enorme stapels... pannenkoeken. Deze specifieke route brengt je terug naar de Nelson op de top van het Zuidereiland.

Deze route omvat niet de zuidoostelijke hoek van het Zuidereiland, waar de steden Dunedin liggen, met een sterk Schots erfgoed, Invercargill of Stewart Island.

Geef voldoende tijd, idealiter ongeveer drie tot vier weken op beide eilanden!

 

Met dank aan Tourism New Zealand voor de vriendelijke toestemming om hun foto's op onze site te gebruiken.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.