Bali

Gay Bali · Eilandgids

Plan je een reis naar Bali? Dan is onze gay Bali-eilandgids iets voor jou.

Bali

Bali

Bali is een van de meer dan 17,000 eilanden die deel uitmaken van de Indonesische archipel. Het eiland staat bekend om zijn ruige kustlijnen, zandstranden en het heuvelachtige en bergachtige binnenland.

Dit prachtige landschap herbergt ongeveer 4 miljoen mensen en meet bijna 144 km van oost naar west en 80 km van het meest noordelijke punt tot de zuidpunt.

 

Gayscene

Bali is de belangrijkste toeristische bestemming van Indonesië, goed voor bijna 80% van alle internationale bezoekers aan het land. Het eiland trekt meer dan 2 miljoen toeristen per jaar - vooral uit Australië en China.

De groei van het toerisme van de afgelopen decennia heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een bloeiende, hoewel relatief kleine, Gayscene in het zuidwestelijke kustgebied van Seminyak. Het nachtleven is geconcentreerd rond een aantal populaire Gaybars op Jalan Camplung Tanduk (ook bekend als Dhyana Pura). Deze locaties zijn het hele jaar door geopend en zijn over het algemeen elke avond van ongeveer 11 uur tot middernacht druk.

De overgrote meerderheid van Gayseksuele bezoekers verblijft in reguliere resorts of in privévilla's, maar er zijn er een aantal exclusief Gay Resorts, waarvan vele 'kleding optioneel' zijn.

rijstveld-in-bali

Rijstvelden in Bali

 

Reizen naar Bali

De meeste bezoekers komen aan op de internationale luchthaven Ngurah Rai (DPS) - ook wel bekend als de internationale luchthaven van Denpasar. De luchthaven ligt eigenlijk in Tuban tussen Kuta en Jimbaran, ongeveer 30 minuten van Denpasar. Ngurah Rai is de op twee na drukste internationale luchthaven van Indonesië en een belangrijke hub die verbonden is met Australië, Zuidoost-Azië en de rest van Indonesië.

De meeste hotels en villa's bieden een ophaalservice vanaf de luchthaven. Anders kunt u een taxi nemen. De luchthaven ligt dicht bij het belangrijkste toeristengebied en er is nooit een tekort aan taxi's. Over het tarief moet van tevoren worden onderhandeld, tenzij ze een meter hebben en ermee instemmen.

Taman Ayun-tempel

 

Verplaatsingen Bali

Je verplaatsen op Bali is gemakkelijk, want er zijn veel vervoersmogelijkheden om uit te kiezen. Als je de bezienswaardigheden wilt verkennen en het meeste uit je tijd wilt halen, is een goed georganiseerde tour een goede keuze. De budgetvriendelijke "bemo" is het belangrijkste openbaar vervoer van Bali en elke stad heeft een bemo-station.

Denpasar is het knooppunt van deze unieke vormen van vervoer en verschillende steden hebben regionale terminals, zodat u van de ene hoek van Bali naar de andere kunt komen. Bussen en minibussen rijden langs de langere routes vanaf dezelfde stations als de bemo's.

Tarieven kunnen nogal onvoorspelbaar zijn en toeristen en bezoekers worden vaak te veel in rekening gebracht. Het enige wat u moet doen, is kijken wat de Balinezen betalen. Vergeet niet om een ​​paar kleine rekeningen mee te nemen om te voorkomen dat de chauffeur wegrijdt met uw wisselgeld. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht voor een grote koffer, en het is normaal dat bemo's alleen vertrekken als het voertuig vol is.

Houd er rekening mee dat het verkeer op Bali verschrikkelijk kan zijn, dus neem voldoende tijd als u naar het vliegveld moet om een ​​vlucht te halen.

 

Wanneer bezoeken

Bali heeft het hele jaar door aangename dagtemperaturen, variërend tussen de 20-33⁰C. De westmoesson brengt een hoge luchtvochtigheid van december tot maart, maar er is overdag nog steeds veel zon, met regens die in de late namiddag of avond beginnen en snel voorbijgaan.

Van juni tot september is de luchtvochtigheid laag en kan het 's avonds behoorlijk koel zijn.

 

Waar te verblijven op Bali

Als je in een Gay-omgeving wilt verblijven, is er een uitstekende keuze uit exclusief Gay Resorts & Villas op Bali. Meer uitstekende keuzes van Middenklasse + budgethotels en luxe Hotels zijn te vinden in Seminyak, Kuta en Legian.

Onze aanbevolen hotels in Ubud bieden een prachtig uitzicht en een leuke afwisseling van omgeving, weg van de drukte van de stad.

We hebben ook een aparte pagina voor Hotels op Lombok en Gili-eilanden.

 

Dingen om te zien en te doen

Seminyak - een populair gebied aan de westkust van Bali net ten noorden van Kuta en Legian, vol met luxe spa's, hotels, high-end winkels en Gay-uitgaansleven

Kuta - een district in het zuiden van Bali en een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Indonesië.

Legian - een voorstedelijk strandgebied aan de westkust van Bali, net ten noorden van Kuta en ten zuiden van Seminyak

Pura Ulun Danu Bratan (Lake Bratan-tempel) - Deze iconische tempel, gebouwd in 1633, ligt aan de westelijke oever van het Bratan-meer en kan de illusie wekken echt op het water te drijven.

pura-ulun-danu-bali

pure uluwatu (Uluwatu-tempel) - een van de negen belangrijkste directionele tempels van Bali.

Ubud - het centrale hooglanddistrict van Bali, gevuld met weelderige, groene terrasvormige rijstvelden en bossen.

Jatiluwih - een prachtig uitzicht op gevormde rijstterrassen met behulp van een watersysteem dat is ontwikkeld door Balinese boeren (genomineerd voor aanwijzing als UNESCO-werelderfgoed).

Tirta Gangga - betekent "water uit de Ganges"; een populaire plaats van eerbied voor de Hindoe Balinezen.

Jimbaran - een vissersdorp en toeristenresortstrand in Zuid-Bali.

Batur-vulkaan - trektocht in de vroege ochtend naar de top van de Batur-vulkaan.

batur-vulkaan-bali

Batur-vulkaan

Nusa Dua - een enclave van grote 5-sterrenresorts in het zuidoosten van Bali.

vinger menari - een van de beste massagespa's op Bali, gelegen in Seminyak

Bali vogelwandelingen- populaire activiteit in Ubud.

Duik de regenboog - Bali's Gayduikspecialist die een reeks duikcursussen aanbiedt die worden gegeven door professionele PADI-duikinstructeurs, gevestigd in Seminyak.

 

Visa

Alle bezoekers moeten een paspoort hebben dat geldig is voor een minimaal 6 maanden vanaf de datum van binnenkomst en ten minste twee blanco pagina's beschikbaar hebben voor postzegels.

Bezoekers uit 140 landen komen in aanmerking voor een visumvrijstelling waarmee u 30 dagen gratis Bali binnen kunt komen. Om in aanmerking te komen, moet u binnenkomen via de belangrijkste luchthaven of zeehaven.

 

Elektriciteit

220 V 50 Hz.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.