Beijing, China

Gay Beijing · Stadsgids

Plan je een reis naar Peking? Dan is onze gay Beijing city guide-pagina iets voor jou.

第 一次 到 北京 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

Beijing, China

Peking 北京

Beijing, ook wel Peking genoemd, is de hoofdstad van de Volksrepubliek China en een van de dichtstbevolkte steden ter wereld, met bijna 20 miljoen inwoners.

Deze wereldberoemde oude culturele stad, gelegen in het noorden, is een bloeiende metropool met vele historische monumenten en schilderachtige plekjes, kostbare artefacten en beroemde architectonische wonderen. De internationale luchthaven is een van de drukste ter wereld.

 

Gayrechten in China

Particulier niet-commercieel Gayseksueel gedrag en consensuele Gayseksualiteit tussen twee volwassenen werd in 1997 gedecriminaliseerd. In 2001 schrapte de Chinese classificatie van psychische stoornissen Gayseksualiteit van de lijst met psychische aandoeningen. Het Gayhuwelijk is niet toegestaan.

De kwestie van het Gayhuwelijk werd besproken tijdens de herziening van het huwelijksrecht in 2003, maar werd afgewezen. Dit was de eerste keer dat Gayrechten officieel ter sprake kwamen in China. De kwestie is in 2007 aan de orde gesteld en afgewezen.

De eerste Gay Pride op het vasteland van China vond plaats in Shanghai in 2009, hoewel veel evenementen door de autoriteiten werden gesloten. De relatief kleinschalige Gay Pride-vieringen in 2010 en 2011 verliepen zonder problemen.

 

Gayscene

Peking staat meestal op de tweede plaats Sjanghai als het gaat om Gay-vriendelijkheid en plezier. In de afgelopen jaren is de Gayscene echter ook opengegaan bars, clubs, kuuroorden en zelfs een LGBT-centrum.

 

Naar Peking gaan

De Beijing Capital International Airport ligt op 26 kilometer van het centrum van Peking.

Bussen en taxi's zijn beschikbaar op de benedenverdieping, net buiten de aankomsthal. Er is slechts één door de overheid gerunde pendeldienst naar de luchthaven. Veel hotels hebben hun eigen pendeldienst naar de luchthaven.

Er is geen verschil tussen de verschillende taxibedrijven in Peking. Vermijd taxichauffeurs die u in de terminal of buiten de terminal benaderen. Er is een taxilijn net buiten de terminal. Chauffeurs moeten hun meter gebruiken.

 

Zich verplaatsen in Beijing

De metro is misschien wel de beste manier om Peking te verkennen. Er zijn momenteel vijf hoofdlijnen en één andere die door de noordelijke buitenwijken loopt. De metro van Peking is erg goedkoop, zelden buiten dienst en supersnel. Dit alles leidt tot één nadeel: drukte.

Taxi's zijn een geweldige manier om de stad te verkennen en vrij goedkoop. Het tarief per kilometer wordt aangegeven door de sticker op de achterruit; de tarieven gaan 's nachts met 20% omhoog. De bussen zijn traag, oud en druk en de wegen zijn gevuld met verkeer, plus alle bestemmingen zijn in het Chinees geschreven.

Fietsen is ook een zeer goede manier om door Beijing te reizen. De stad is dood vlak en de fietspaden zijn erg goed. Hoewel de automobilisten van Peking het meest attent zijn, wordt dit nadeel goedgemaakt door de veiligheid in aantallen - er zijn massa's fietsers in Peking.

Bij de meeste budgethotels kunnen fietsen worden gehuurd en overal zijn fietsenstallingen. U kunt voor één dag huren iets van 10-50 Y betalen, en u moet een aanbetaling achterlaten.

 

Waar te verblijven in Beijing

Veel Gay-bezoekers verblijven in de buurt van de Sanlitun Bar en het Central Business District. Bezoek ons ​​voor hotelaanbevelingen Gayseksuele hotels in Peking en Gay Beijing luxe hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Grote muur van China

Dit moet bovenaan de hitlijst staan ​​voor first-timers naar de stad. Het meet 6700 km en het duurde meer dan 200 jaar om te voltooien. De bedoeling was om indringers buiten te houden en de lokale bevolking binnen te houden. Op het dichtstbijzijnde punt is het minder dan 60 kilometer van de stad. Open van 7 tot 30 uur.

grote muur van China

 

Tiananmen-plein

Gelegen in het hart van de hoofdstad, staat het bekend als een van de grootste stadspleinen ter wereld. Hier kondigde voorzitter Mao de oprichting van de Volksrepubliek China aan. Dit is waar de lokale bevolking en toeristen zich mengen, en vliegers komen om van hun sport te genieten. Om je een idee te geven van de grootte, staan ​​er lantaarnpalen met megafoons zodat een menigte van 10,000 mensen het kan horen. Gratis toegang.

Verboden Stad (Palace Museum)

De Verboden Stad, gelegen in het centrum van de stad, was het keizerlijk paleis tijdens de Ming- en Qing-dynastieën.

verboden-stad-beijing-china

Tempel van de hemel (Tiantan)

China's grootste bestaande complex van oude offergebouwen.

Zomerpaleis

Beschouwd als de grootste keizerlijke tuin in China

Ondergrondse stad

Een ondergrondse schuilkelder net onder de stad. Het werd meer dan 20 jaar geleden gebouwd en in 2000 voor het publiek geopend. Underground City is sinds ten minste februari 2008 gesloten voor renovatie.

Ming-tombe

Ongeveer 50 kilometer ten noorden van de stad gelegen. Drie van de 13 graven zijn open voor het publiek, en slechts één is volledig opgegraven.

Wangfuijing Dajie-straat

Het traditionele centrum van Peking dat in 2000 is gerenoveerd tot een voetgangersgebied. Hier moet je gaan winkelen.

 

Zhoukoudisch

Een werelderfgoedlocatie ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van de stad waar een schedeldak van "Peking Man" werd ontdekt en waarvan wordt aangenomen dat deze daar al ongeveer 260,000 jaar geleden heeft bestaan.

Nationaal stadion Bird's Nest

Ontworpen door bekroonde architecten Herzog & De Meuron.

Hoofdstad Museum

Een bezoek aan Beijing zou niet compleet zijn zonder de musea te bezoeken. Er zijn zoveel musea in de stad. Als je niet veel tijd hebt, kun je je museumtour beperken tot het Capital Museum, dat zich bevindt op Fuxingmenwai Dajie, de westkant van Chang'an Jie. Het is een gebouw met vijf verdiepingen, waardoor maximaal 13 gelijktijdige tentoonstellingen mogelijk zijn die in ongeveer 5 uur kunnen worden bekeken.

 

Waar te verblijven in Beijing

De meeste Gay-toeristen komen naar Peking voor sightseeing, niet voor de Gayscene. Bepaalde gebieden zijn over het algemeen populairder vanwege hun centrale en / of handige locaties.

De Sanlitun Bar-straat heeft een bruisend nachtleven, met veel bars en nachtclubs. De wijk Dongcheng ligt centraal en dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Het Central Business District (CBD) is het financiële centrum van de stad, wat geweldig is voor sommige bezoekers.

De meeste bovengemiddelde hotels in Beijing hebben Engels sprekend personeel. Kijk voor hotelaanbevelingen op onze Middenklasse hotels in Peking or luxe Hotels bladzijden.

 

Wanneer bezoeken

Peking heeft een lange hete zomer, een lange koude winter en een korte lente en herfst. De warmste maand is juli en de koudste is januari.

De zomer is het hoogseizoen voor toeristen, maar het kan onaangenaam worden omdat de droge lucht plaatsmaakt voor vochtigheid en er weinig beschutting is tegen de zomerhitte (de meeste toeristische attracties van de stad bevinden zich buiten). September en oktober worden over het algemeen beschouwd als de beste bezoektijden. Ga je voor een langer verblijf, dan zijn de winter- en lentemaanden van november tot april de beste tijd om Beijing te bezoeken.

 

Visa

De meeste bezoekers van China hebben een toeristenvisum nodig dat voor aankomst moet worden verkregen. U moet een paspoort hebben dat nog minimaal 6 maanden geldig is en ruimte voor een visum, een recente pasfoto met een witte achtergrond en in de meeste gevallen een hotelboeking en retourvluchtdocumenten.

Vraag deze aan bij uw plaatselijke Chinese ambassade of consulaat. Aanvragen per post worden niet geaccepteerd. Volledige details zijn te vinden op de officiële visumwebsite - www.visaforchina.org

 

Drinkwater

Drink het kraanwater van Peking niet tenzij het eerst is gekookt. Houd het bij flessenwater.

 

Elektriciteit

De huishoudelijke stroomvoorziening is 220V. Sockets zijn drie-platte pinnen Chinese standaard.

 

Roken

Roken in openbare ruimtes binnenshuis is verboden in Peking. Regelgeving, gehandhaafd door duizenden inspecteurs, verbiedt verlichting in restaurants, kantoren, openbaar vervoer etc.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.