Uitzicht op Benidorm in Spanje

Gay Benidorm stadsgids

Plan je een reis naar Benidorm? Dan is onze gay stadsgids voor Benidorm iets voor jou

 

Benidorm

Benidorm is een Spaanse badplaats in de provincie Alicante. Dit kleine vissersdorpje is inmiddels uitgegroeid tot de bekendste badplaats aan de Costa Blanca.

Door de komst van goedkope vluchten in de jaren '70 veranderde Benidorm van door de bouw van talloze hoge hotels en vakantieappartementen tegen de achtergrond van het Sierra Helada National Park.

De stad heeft meer dan 4 km aan veilige zandstranden, geweldig weer het hele jaar door en een bruisend nachtleven.

Benidorm bestaat uit drie verschillende gebieden: Poniente, Levante (een gebied afgebeeld in een Britse tv-serie) en in het midden de historische oude binnenstad van Benidorm, de thuisbasis van de vrij uitgebreide Gayscene van Benidorm.

 

Gayscene

Het substantiële Gaydorp van Benidorm bedient toeristen, de lokale bevolking en een grote Britse en Ierse Gay-expatgemeenschap. De Gayscene is geconcentreerd rond een aantal wandelstraten in de oude binnenstad van Benidorm.

De scène trekt mannen van alle leeftijden aan. Het is leuk, vriendelijk en heel anders dan de megaclubgerichte omgeving die je aantreft Barcelona or Ibiza.

Er is een grote verscheidenheid aan kleine bars die voor elk wat wils bieden, van waanzinnig grappige dragshows tot uitsluitend mannelijke cruisebars met donkere kamers. De Mercury Disco-Pub is populair bij degenen die de hele nacht willen dansen. Een aantal locaties zijn bijzonder populair bij de tv- en TS-gemeenschap.

De Benidorm LGBT Pride-festival in september is het grootste jaarlijkse gay-evenement van de stad dat zeer succesvol is geworden.

Uitzicht op Benidorm in Spanje

Naar Benidorm reizen

Er zijn dagelijkse vluchten vanuit de meeste grote Europese steden naar de nabijgelegen luchthaven van Alicante.

Er rijden een aantal pendelbussen tussen de luchthaven en de stad, en dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om Benidorm te bereiken. De meeste hebben een internetboekingsservice en kosten over het algemeen minder dan € 10 per enkele reis (verwacht hogere prijzen in de zomer).

U kunt ook de bus naar Alicante nemen en van daaruit de trein naar Benidorm. Taxi's kosten ongeveer € 70 als ze op de luchthaven worden aangegeven.

 

Zich verplaatsen in Benidorm

Het centrale gebied van Benidorm, inclusief het Gaydorp in de oude stad, is heel gemakkelijk om rond te lopen. Veel straten zijn autovrij.

Benidorm heeft een uitstekende lokale busdienst die tot middernacht door de stad rijdt en naar nabijgelegen steden zoals Altea, Calpe en Alicante.

 

Waar te verblijven in Benidorm

Het is het beste om in de oude stad te blijven, dicht bij de Gay Village. Onze lijst met aanbevolen hotels in Benidorm voor Gayreizigers is te vinden op de Gay Benidorm Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Benidorm is klaar voor toerisme, en als zodanig is er een enorm scala aan dingen om te doen en te zien in of nabij de stad. Hier zijn enkele van onze favorieten:

 

 

  • Aqualandia - enorm waterpark; geopend van mei tot september.
  • Mundomar - zeedieren- en dierenpark met dolfijnen, zeehonden enz.; geopend vanaf 21 febr.
  • Terra Mitica  - een enorm themapark met achtbanen en andere spannende attracties, shows enz.; geopend vanaf april.
  • Terra Natura - Dierenpark met meer dan 1,500 dieren en in de zomer een waterpark.
  • Huur een zorgverlener in en verken de nabijgelegen dorpen en prachtige bergen.
  • Verken de wijn- en amandelstreek van Calpe, op 30 minuten rijden ten noorden van Benidorm.
  • Bezoek Altea, een prachtige Spaanse stad op slechts 12 km met de bus van Benidorm.

 

 

 

Wanneer bezoeken

Dankzij de bergen die de stad omringen, geniet Benidorm het hele jaar door van constant goed weer, met meer dan 3,400 zonuren per jaar.

Temperaturen in de winter dalen zelden onder de 18 ° C. De warmste maanden zijn van juli tot september. De gemiddelde maximumtemperatuur kan in augustus 30 ° C bereiken.

 

Geld

Spanje valt binnen de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.