gay-birmingham-gids-2017

Gay Birmingham · Stadsgids

Bent u van plan Birmingham te bezoeken? Onze gay Birmingham city guide-pagina is voor jou.

gay-birmingham-gids-2017

Londen

Van haar industriële wortels is de stad uitgegroeid tot een belangrijke commerciële en culturele bestemming, en is nu een van de meest dynamische en jeugdige steden van het VK (40% van de bevolking is jonger dan 25 jaar).

Het grotendeels autovrije stadscentrum heeft een aantal serieus moderne architectuur, culturele bezienswaardigheden en winkels van wereldklasse, met de oude industriële grachten schoongemaakt en dienen als achtergrond voor een bloeiende café-, bar- en restaurantscene.

 

Gayscene

Als grote stad heeft Birmingham zijn eigen gevestigde Gay Village, net ten zuiden van het stadscentrum gelegen, in een gebied dat nu bekend staat als Southside.

The Gay Village is geconcentreerd rond Hurst Street en heeft veel Gay Bars, Clubs en winkels en is de belangrijkste focus van het Gay-uitgaansleven.

De Gayscene in Birmingham richt zich vooral op de grote en relatief jonge stadsbevolking. Het toerisme groeit snel (Birmingham is de tweede meest bezochte stad van Engeland buiten Londen), maar trekt nog niet hetzelfde aantal Gayseksuele bezoekers als Londen, Manchester of Brighton.

 

Naar Birmingham reizen

Met zijn ligging in het hart van Engeland is Birmingham gemakkelijk te bereiken. De stad is een belangrijk spoorwegknooppunt in het VK, met snelle en frequente verbindingen naar Londen en andere grote Britse steden vanaf het centraal station, Birmingham New Street. Er zijn extra treindiensten vanaf de stations Snow Hill en Moor Street.

Birmingham International Airport ligt in de buurt van Solihull, 8 km van het stadscentrum. Het heeft regelmatig dagelijkse vluchten naar andere grote Britse en Europese steden. Er zijn ook directe vluchten naar Delhi, Dubai, Islamabad, New York en Toronto. Een gratis Air-Rail-service verbindt de passagiersterminals met het internationale treinstation, met frequente treindiensten naar New Street Station (kosten tussen £ 3-4). De bussen X1 en 97 / A rijden voor £ 2.40 naar het stadscentrum. Taxi's kunnen bijna £ 40 kosten.

Birmingham ligt ook in het hart van het snelwegennet van het VK, met snelle wegverbindingen naar Londen en het zuidoosten via de M42, naar het oosten via de M6 en het zuidwesten via de M5.

 

Zich verplaatsen in Birmingham

Met een goed aanbod aan hotels in het stadscentrum en de centrale ligging van Gay Village, kunt u de meeste bestemmingen gemakkelijk te voet bereiken of een lokale taxi nemen.

Netwerk West Midlands biedt een openbaar vervoersnetwerk van bussen, treinen en metro's die alle delen van de stad met elkaar verbinden. Terwijl het in andere Europese steden gebruikelijk is dat openbaarvervoersystemen geïntegreerd zijn, is dit over het algemeen niet het geval in het VK (althans buiten Londen), daarom moet u aparte kaartjes kopen, afhankelijk van uw vervoermiddel, of extra betalen -ons" naar uw oorspronkelijke prijs.

 

Waar te verblijven in Birmingham

Voor een lijst van aanbevolen hotels in de buurt van Gay Village op Hurst Street en in het stadscentrum van Birmingham, bezoek onze Gay Birmingham Hotels pagina.

Dingen om te zien en te doen

Winkelen

Hoogtepunten zijn onder meer het stadscentrum arena voor stierengevechten, verjongd met het architectonische wonder dat de Selfridges-winkel is. De stad heeft ook een Harvey Nichols, een bredere selectie van exclusieve winkels op De brievenbus en de wereldberoemde Sieradenkwartier.

Chamberlain-plein, Birmingham

 

Culture

Museum en kunstgalerie van Birmingham - Chamberlain Square. De thuisbasis van een grote permanente kunstcollectie, tijdelijke tentoonstellingen en The Waterhall Gallery of Modern Art.

IKON Galerij - Oozells Square bij Broad Street. Moderne en conceptuele kunstgalerie met een geweldig café.

Aston hal, Trinity Road, Aston. Een gerestaureerd Jacobijns herenhuis met stijlkamers en kunstwerken.

Symphony Hall, Brede straat. Deze grote concertlocatie bevindt zich in het hart van het stadscentrum.

Koninklijk ballet van Birmingham, Thorp Street. Een van de grootste balletgezelschappen in het VK, met als thuisbasis de Birmingham Hippodrome, gelegen in het stadscentrum en dicht bij de Gay Village.

 

Populaire attracties

Cadbury Wereldmuseum - Cadbury-chocolade is synoniem met Birmingham. Hun enorme chocoladefabriek ligt net ten zuiden van het Gaydorp en is de meeste dagen open voor bezoekers.

Denktank-galerij, Millennium Point, Curzon Street - praktijkgericht wetenschapsmuseum. Er zijn combitickets verkrijgbaar voor de nabijgelegen IMAX-bioscoop.

Museum van de Jewellery Quarter, Vyse Street, Hockley - Een gelegenheid om een ​​verlaten juwelierswerkplaats te bezoeken, in de buurt van veel commerciële juweliers.

Multicultureel Birmingham

De stad herbergt verschillende gemeenschappen van over de hele wereld en beschikt over veel verschillende religieuze centra, waaronder Kathedraal van Birmingham, Centrale moskee van Birmingham en Birmingham Boeddhistisch Centrum.

De keukens van de wereld zijn ook goed vertegenwoordigd in de stad met veel Chinese, Indiase, Thaise, Italiaanse, Franse, Spaanse en zelfs Zuid-Amerikaanse restaurants.

 

Wanneer bezoeken

Birmingham Pride het begin van het Britse Gay Pride-seizoen en wordt gehouden tijdens het Spring Bank Holiday-weekend en trekt grote aantallen deelnemers (ongeveer 70,000 in 2014).

Het festival wordt gehouden in Gay Village, met marktkramen, optredens, een kermis en een Pride Parade. Het evenement rekent nu inschrijfgeld en is een van de grootste Pride-evenementen in het VK.

 

Visa

In de afgelopen jaren heeft het VK zijn immigratieprocedures aangescherpt en het gebruik van biometrische gegevens ingevoerd. Volledige details kunnen zijn hier te vinden.

De meeste bezoekers uit Hong Kong SAR, Singapore en Taiwan hebben geen visum nodig (graag kijk hier om te zien of dit op u van toepassing is). Andere bezoekers uit Azië hebben een visum nodig voordat ze naar het VK reizen. Normaal gesproken moet u een interview bijwonen bij uw plaatselijke Britse ambassade.

Toegang is normaal gesproken toegestaan ​​voor een periode van 6 maanden, en u kunt overal in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland reizen. Een Brits visum is niet geldig voor reizen naar andere Europese landen.

 

Geld

De Britse munteenheid is het Britse pond, gesymboliseerd door £. Euro's worden niet geaccepteerd als betaling in het VK.

Visa & MasterCard en pinpassen worden bijna overal geaccepteerd. American Express en Diners-kaarten worden algemeen geaccepteerd. Het VK gebruikt voor alle betalingen een 'chip- en pincode'-systeem. Als uw kaart een microchip heeft, verwacht dan dat u wordt gevraagd uw pincode in te voeren in plaats van te ondertekenen. Als u geen pincode heeft, verwacht dan dat u wordt gevraagd om een ​​officieel identiteitsbewijs met foto te tonen.

Het wisselen van contant geld in Britse ponden in het VK kan duur zijn. De meeste Aziatische reizigers krijgen een betere koers door valuta om te wisselen voordat ze naar het VK reizen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.