keulen-duitsland

Stadsgids Gay Keulen

Plan je een reis naar Keulen? Dan is onze gay Keulen stadsgids iets voor jou

Keulen of Keulen

Keulen, de op drie na grootste stad van Duitsland met een miljoen inwoners, heeft zowel de rivier de Rijn als een werkelijk majestueuze kathedraal als kernattracties.

Deze trotse, zelfverzekerde en vrolijke stad heeft een bloeiende culturele scene en is een belangrijk knooppunt voor media, zaken en toerisme, en trekt regelmatig hordes toeristen naar de vele festivals en evenementen die deze meest liberale Duitse stad elk jaar organiseert.

Dit alles maakt Keulen tot een geweldige gay-stadbestemming, waar veel te beleven en te ontdekken is - de uitgebreide gay-scene van de stad en daarbuiten.

Gayscene

Keulen in het westen van het land staat na Berlijn in het oosten op de tweede plaats in de ranglijst van hotspots voor Gaysteden in Duitsland en heeft de titel van Duitslands hoofdstad van Gaydansfeesten.

De stad heeft een grote en gevestigde Gayscene met veel mensen bars, clubs en sauna's, geconcentreerd in het stadscentrum. Het is ook terecht beroemd om zijn jaarlijkse Gay Prideen de Christopher Street Day (CSD)-parade, een van de grootste en meest spraakmakende parades van heel Europa.

keulen-duitsland

Getting naar Keulen

Per vliegtuig

Keulen Bonn Airport (CGN) ligt op slechts 15 minuten met de trein (S-Bahn-lijnen S13 en S19, kosten € 2.80) van het stadscentrum, en is een knooppunt voor budgetmaatschappijen.

Als u van buiten Europa reist, kunt u rechtstreeks naar de luchthavens van Düsseldorf of Frankfurt vliegen, die beide gemakkelijk toegang hebben tot de stad.

Düsseldorf International Airport (DUS) heeft een treinverbinding naar het Centraal Station van Keulen (HBF) met een reistijd van 40 minuten en treinkaartjes vanaf € 5 (afhankelijk van tijd en datum).

De internationale luchthaven Frankfurt Rhein-Main is de drukste van Duitsland, met een hogesnelheidstrein (InterCity Express) naar Keulen in één uur, met de goedkoopste tarieven online en vooraf beschikbaar. Als u geen haast heeft, is een goed alternatief de Rijndal-trein via Koblenz, die er 2 uur over doet om Keulen te bereiken met prachtige landschappen onderweg en 30% goedkoper is dan de ICE-trein.

Met de trein

Keulen is goed bereikbaar via het Europese hogesnelheidsspoornetwerk, met directe verbindingen vanuit Amsterdam, Brussel en Parijs met de Thalys- en ICE-treinen, evenals de ICE-treinverbinding met de luchthaven van Frankfurt.

Er zijn twee grote treinstations in de stad: Köln Hauptbahnhof (HBF - het centraal station) en Köln-Deutz.

Hogesnelheidstreinen zijn een geweldige manier om door Europa te reizen, maar kunnen duur zijn. Boek daarom altijd zo lang mogelijk vóór uw reisdata online om de voordeligste tarieven te krijgen.

Kerstmarkt van Keulen

Zich verplaatsen in Keulen

Het centrum van Keulen kan het beste te voet worden verkend. Het landschap is vlak en de meeste belangrijke bezoekersplaatsen liggen op korte loopafstand van elkaar.

Voor reizen buiten het stadscentrum kunt u het openbaar vervoer van de KVB gebruiken. Deze bestaat uit een ondergronds metronetwerk, dat naadloos overgaat in een bovengronds tramnetwerk, en bussen, waarmee je overal efficiënt en goedkoop komt.

De één- en driedaagse passen zijn ook geldig op de lokale VRS-netwerktreinen. Kaartjes kunnen worden gekocht bij automaten in stations en aan boord, waarbij de prijzen variëren afhankelijk van de afstand die u moet afleggen. Er is ook een netwerk van regionale treinen die u door het bredere stadsgebied vervoeren.

De stad heeft ook een "Call a Bike"-fietsverhuurprogramma - registreer u gewoon online voor facturering per minuut met een creditcard.

Waar te verblijven in Keulen

Het stadscentrum van Keulen is relatief compact, dus elk hotel in het centrumgebied dat zich uitstrekt van de Rudolfplatz tot het centraal station zal redelijk handig zijn.

Hotels in de buurt van de Rudolfplatz (de Gaywijk 'Bermudadriehoek') zijn beter voor degenen die elke avond op het toneel verschijnen. Hotels dichter bij de Dom (de belangrijkste kathedraal) en het centraal station zijn beter gelegen voor de belangrijkste bezienswaardigheden.

Bezoek voor een lijst met aanbevolen hotels onze Gay Cologne Hotels-pagina.

Dingen om te zien en te doen

Kathedraal van Keulen (Dom) - het grootste en meest complete voorbeeld van klassieke gotische architectuur in Europa. De ontzagwekkende kathedraal, gespaard van vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog, domineert het stadscentrum en is de moeite waard om naar binnen te kijken, hoewel niet noodzakelijkerwijs de lange steile klim naar de top van de hoogste toren met het beste uitzicht op de stad die van de Dom, in plaats van ervan.

Voor het beste uitzicht op de Dom steekt u de rivier over naar het Köln Triangle-gebouw - een moderne kantoorwolkenkrabber met een eigen Panorama Observatory (toegangsprijs € 3).

Keulen is een stad die beroemd is om zijn kerken, en andere opmerkelijke zijn de Gross St Martin, in tegenstelling tot de gotische Dom, en de Basiliek van Sint Gereon, die dateert uit de 11e eeuw.th eeuw.

Veel - let op deze traditionele buurten in de stad. Eén in het bijzonder, Agnesviertel (U-Bahn Ebertplatz) heeft een echt interessante mix van onafhankelijke winkels, galerijen en bars om in te snuffelen.

Rheinauhafen - is de herbouwde haven van de stad aan de Rijn (1 km ten zuiden van Heumarkt) voor aangename wandelingen langs de rivier en een goede selectie aan bars en restaurants.

Keulen is een cultuurstad en heeft veel hoog aangeschreven musea en galerieën. Het hoogtepunt is de Museum Lodewijk, gelegen naast de Dom, met een prachtige collectie hedendaagse en pop-art en een van 's werelds grootste Picasso-collecties.

Een ander kenmerk van Keulen dat het ontdekken waard is, zijn de vele groene ruimtes en parken. Net binnen de binnenste Grüngürtel liggen de VolkstuinRijnparkAkener-Weiher en Stadstuin parken, elk met zijn biertuin.

En voor iets heel anders, ga naar Claudius Therme aan de Sachsenbergstraße. Een echte Romeinse badhuiservaring, compleet met binnen- en buitenzwembaden, sauna's en dompelbaden, compleet met verschillende naturistengedeeltes. Gelegen buiten het stadscentrum: neem de Kölner Seilbahn naar de Therme en keer terug met de bus naar station Köln Deutz om vervolgens de U-Bahn terug te nemen naar het stadscentrum.

Wanneer bezoeken

De gebruikelijke variabele Noord-Europese weerregels zijn van toepassing op Keulen, van incidentele warme zomerdagen tot even koude winterdagen, met veel regen overal.

De Keulen Gay Pride is enorm groot en vindt elke zomer plaats van eind juni tot begin juli, met de Christopher Street Day (CSD) Parade en het Straatfestival als afsluitende hoogtepunten.

Keulen organiseert ook jaarlijks een stadscarnaval dat vroeg in het jaar (februari-maart) plaatsvindt. Dit wereldberoemde spektakel is opnieuw een geweldige tijd om in Keulen te zijn, aangezien schijnbaar de hele stad meedoet aan de festiviteiten. Het begint met een Vrouwencarnavalsdag, gevolgd door gemaskerde bals en feesten, vervolgens een straatcarnaval op zondag en een officiële parade op Rozenmaandag met een miljoen toeschouwers in verkleedkleding.

Andere bezienswaardigheden in de grote stad zijn onder meer de kerstmarkten rond de kathedraal, die van eind november tot eind december geopend zijn en u gegarandeerd in de feeststemming brengen.

Visa

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Als u in een winkel met een creditcard of bankpas betaalt, kan er om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.