Gay Exeter · Stadsgids

Gay Exeter · Stadsgids

Eerste keer in Exeter? Dan is onze gay Exeter city guide-pagina iets voor jou.

Kathedraal van Exeter

Exeter

Een kathedraalstad in het zuidwesten van Engeland. Exeter heeft ongeveer 130,000 inwoners en is de provinciestad van Devon.

Exeter begon als een versterkte Romeinse stad en heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis. Het werd een belangrijk religieus centrum toen de kathedraal in de 11e eeuw werd gebouwd. In de 19e eeuw stond de stad bekend om zijn wol. Exeter werd tijdens de Tweede Wereldoorlog behoorlijk zwaar gebombardeerd in de Baedecker Blitz.

Tegenwoordig is Exeter een van de belangrijkste zakencentra van het zuidwesten, bekend als de locatie van het Met Office en zijn prestigieuze universiteit. Bezoekers komen naar Exeter om getuige te zijn van de fantastische architectuur, de nabijheid van het platteland van Devonshire en de uitstekende winkelmogelijkheden.

 

Gayscene

Er is er maar één bekend Gay bar in Exeter, genaamd The Vaults. En hoewel het uitgaansleven klein is, staat de stad bekend als zeer gastvrije Gay-bezoekers. Net als de rest van het VK zijn de meeste bars en clubs in Exeter LGBT-vriendelijk, en de grote studentenpopulatie betekent een zeer liberale houding tegenover Gayseksualiteit in het algemeen.

Er is elke zomer een jaarlijkse LGBT Pride-parade en -festival.

 

Naar Exeter gaan

Met het vliegtuig

De Exeter Airport (EXT), gelegen op 4 km van het stadscentrum, biedt een bescheiden aantal binnenlandse verbindingen en Europese vluchten, voornamelijk via Flybe, evenals een beperkte selectie van seizoens- en chartermaatschappijen.

Bus 56 (56A / B) biedt een regelmatige service naar het treinstation en het busstation, maar er is een beperkte route op zon- en feestdagen. Kaartjes kosten £ 3 en de reistijden liggen rond het halfuur.

Taxi's kunnen van tevoren worden besteld of worden aangeroepen op de luchthaven. De reistijd naar het stadscentrum is ongeveer 12 minuten. U kunt een bedrag van ongeveer £ 20 per reis verwachten. De reguliere autoverhuurbedrijven zijn te vinden op de terminal.

Als alternatief is Bristol Airport de best verbonden luchthaven van de regio, en busmaatschappij South West Falcon biedt verbindingen (met 1 overstap) die minder dan 2 uur duren. U kunt in de bus betalen, maar het is goedkoper om vooraf te reserveren.

Met de trein

Exeter St David's is het hoofdstation van Exeter. Het is op de London Paddington naar Cornwall Line met een reistijd van ongeveer 3 uur. Nationale diensten gaan naar Schotland en het noorden van Engeland, afhankelijk van hoe ver van tevoren u boekt. Het kan goedkoper (en sneller) zijn om te vliegen.

St David's ligt op 15 minuten lopen naar het stadscentrum, maar er is een kleiner station in het centrum. Exeter Central is een goede plek als u van plan bent bestemmingen in de regio te verkennen.

Met de bus

Exeter wordt bediend door National Express, Megabus en South West Falcon. Kaartjes kunnen extreem goedkoop zijn, maar door het land reizen kan lang duren.

 

Zich verplaatsen in Exeter

Te voet

Het stadscentrum van Exeter is klein, dus het is heel gemakkelijk om te voet rond te reizen. Pas als je verder weg gaat, heb je echt een ander vervoermiddel nodig.

Met de bus

Het busstation van Exeter is centraal gelegen en vanaf hier kunt u lokale en regionale bussen nemen. Stagecoach South West biedt het breedste scala aan diensten. Een wekelijkse Megarider-pas kost £ 14.50 en brengt u overal met lokale Stagecoach-services.

Met de taxi

Rondom het stadscentrum zijn er taxistandplaatsen, maar deze kunnen in het weekend erg druk worden. Het is wellicht gemakkelijker om taxi's van tevoren te reserveren om lange wachttijden te vermijden. UBER is ook een goede optie en kan goedkoper zijn dan lokale taxi's.

 

Waar te verblijven in Exeter

Voor een lijst van enkele van de beste hotels in Exeter kunt u terecht op onze Gay Exeter Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Kathedraal van Exeter - een fantastisch voorbeeld van gotische architectuur die aan de bombardementen van de Luftwaffe in de Tweede Wereldoorlog ontsnapte. De groene kathedraal is een geweldige plek om te ontspannen en mensen te kijken in de zomer, misschien met een picknick.

Ondergrondse gangen - je kunt het hele jaar door rondleidingen maken door het middeleeuwse watersysteem van de stad. Wees gewaarschuwd dat sommige delen van de tunnels behoorlijk smal kunnen worden, dus deze zijn niet voor angsthazen.

Exeterkade - een pittoresk en bruisend plekje om een ​​zonnige middag door te brengen of om 's avonds te dineren. Het hele jaar door vinden hier een breed scala aan evenementen plaats, waaronder straatmarkten en drakenbootraces.

Gandystraat - deze straat is een schatkamer van eigenzinnige onafhankelijke winkels en boetieks. Perfect om lekkernijen voor jezelf en souvenirs voor vrienden en familie te kopen. Auteur van de beroemde Harry Potter-serie, JK Rowling baseerde Diagon Alley blijkbaar op deze straat.

Koninklijk Albert Memorial Museum (RAMM) - Een prachtig Victoriaans museum. De RAMM heeft een fascinerende collectie die alles omvat van de geschiedenis van Exeter, oude beschavingen en taxidermie (van wisselende kwaliteit). Maandag gesloten

De Double Locks Pub - gelegen op korte afstand van het stadscentrum, is deze traditionele boozer aan het kanaal een fantastische locatie om een ​​zomerse middag door te brengen. Beroemd om zijn bierselectie en populaire hondenshow.

 

Wanneer bezoeken

Vanwege zijn geografische ligging is Exeter gevoelig voor warme en droge zomers en koele, natte winters. Het wordt er niet overvol met toeristen, hoewel de kerstperiode en de zomer iets bruisender zijn dan andere periodes van het jaar.

Het Pride-festival van de stad wordt de afgelopen jaren in mei gehouden en er zijn andere jaarlijkse evenementen, waaronder het South West Festival of Food & Drink in mei, het Let's Rock Exeter met retrothema in juli en het Respect Festival in juni.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.