Uitzicht op de stad Hong Kong

Gay Hong Kong · Stadsgids

Eerste bezoek aan Hong Kong? Dan is onze gay Hong Kong stadsgids iets voor jou.

第 一次 到 香港 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

Uitzicht op de stad Hong Kong

Hongkong 香港

Hongkong is een Speciale Administratieve Regio (SAR) van de Volksrepubliek China.

Gelegen aan de zuidkust van China, met een oppervlakte van ongeveer 1,100 km² en een bevolking van ongeveer 7 miljoen, is Hong Kong een van de meest dichtbevolkte gebieden ter wereld.

Hong Kong was 150 jaar een Britse kolonie voordat de soevereiniteit in 1997 werd teruggegeven aan China. Tegenwoordig is deze havenstad een belangrijke toeristische bestemming en een belangrijk knooppunt in Azië. Het is een unieke plek met diverse persoonlijkheden en culturele invloeden.

Hong Kong bestaat uit vier hoofdgebieden:

Hong Kong Island - de thuisbasis van een verbazingwekkend aantal hoge gebouwen langs de waterkant van Victoria Harbour.

Kowloon - het schiereiland tegenover Hong Kong Island aan de andere kant van Victoria Harbour; een van de meest dichtbevolkte plaatsen op aarde!

De nieuwe gebieden - ten noorden van Kowloon en vaak genegeerd door toeristen die dit diverse, deels bergachtige landschap helaas missen.

De afgelegen eilanden - alle andere delen van Hong Kong in het zuiden, inclusief Lantau Island (thuisbasis van Disneyland) en Hong Kong International Airport Island.

uitzicht-van-hong-kong-eiland-van-avenue-of-stars

uitzicht op Hong Kong Island vanaf de Avenue of Stars, Kowloon

Gayrechten in Hong Kong

Hongkong decriminaliseerde Gayseksualiteit in 1991 en de meerderjarigheid tussen twee mannen is 16. Huwelijken van hetzelfde geslacht zijn niet toegestaan, noch worden buitenlandse huwelijken van hetzelfde geslacht officieel erkend.

Terwijl voor je eigen familie of collega's uit de kast komen als Gay nog steeds een moeilijke zaak is voor veel Aziatische Gaymannen, accepteert de bredere bevolking van Hong Kong over het algemeen de Gaygemeenschap.

De Gaygemeenschap blijft zich profileren via jaarlijkse evenementen zoals het Lesbian & Gay Film Festival.

Gayscene

De Gayscene is vooral gericht op de uitgaanszone Central District (gewoonlijk Soho genoemd) op Hong Kong Island, Causeway Bay District op Hong Kong Island en de wijk Tsim Sha Tsui in Kowloon. Het meest populaire strand voor Gay-zonaanbidders is Strand van Middle Bay.

Voor meer informatie, zie onze Gay Bars & ClubsGay Saunas en Gay massage spa's bladzijden.

 

Naar Hong Kong reizen

Hong Kong International Airport (HKG), ook wel bekend als Chek Lap Kok 赤鱲角, is de belangrijkste haven voor bezoekers van Hong Kong per vliegtuig. Het is uitgeroepen tot een van 's werelds beste en meest efficiënte luchthavens.

Er zijn veel directe vluchten naar Hong Kong vanuit elk continent ter wereld. Voor bestemmingen binnen het vasteland van China is het vaak goedkoper om vanuit Shenzhen te vliegen dan vanuit Hong Kong. Er zijn ook vluchten tussen Hong Kong en verschillende eilanden en landen in het midden van de Stille Oceaan.

 

Zich verplaatsen in Hong Kong

Hong Kong heeft een uitstekend openbaar vervoerssysteem, bestaande uit de MRT (een ondergronds en bovengronds spoorwegsysteem), trams (noordkust van Hong Kong Island), bussen en veerboten. Er is geen tekort aan taxi's die over het algemeen schoon, efficiënt en goedkoop zijn.

Waar te verblijven in Hong Kong

Hong Kong heeft een enorme keuze aan accommodatie, van goedkope pensions tot 5-sterren en daarbuiten, hoewel de tarieven naar Aziatische maatstaven aan de hoge kant zijn.

Of je nu besluit om in de buurt van Central Area en Causeway Bay op HK Island te verblijven of dichter bij de populaire Tsim Sha Tsui-buurt in Kowloon, je zult merken dat de meeste plaatsen goede verbindingen met het openbaar vervoer bieden.

Voor een lijst met de beste hotels voor Gayreizigers, klik hier om naar onze Gay Hong Hong luxe hotels en Gay Hong Kong middenklasse + budgethotels bladzijden.

 

Dingen om te zien en te doen

Naast winkelen heeft Hong Kong tal van interessante bezienswaardigheden en attracties. Voor onze aanbevolen lijst, klik hier om naar onze attracties in Hong Kong te gaan pagina.

 

Tuin in Hong Kong

Nan Lian-tuinen

Weer

Hong Kong heeft een winter, zomer, lente en herfst. Lente (maart-mei) en herfst (september-december) worden over het algemeen beschouwd als de beste tijden om te bezoeken - vanuit het oogpunt van het weer - met temperaturen van gemiddeld rond de 25˚C.

Winter (december-februari) kan behoorlijk koel zijn, met een trui overdag en jas in de avond. De zomer (juni-september) kan heet en erg nat zijn, met af en toe een tyfoon die de stad een dag of wat tot stilstand brengt.

 

Visa

Hong Kong heeft een ander immigratiesysteem dan dat van het vasteland van China. De meeste Westerse en Aziatische bezoekers kunnen een 'visum on arrival' krijgen. Als u echter het vasteland van China wilt bezoeken, is een apart (vooraf aangevraagd) visum vereist.

Technisch gezien moeten toeristen hun paspoort altijd bij zich hebben in Hong Kong, maar in de praktijk is het beter om het op slot te doen in uw hotelkamer en een fotokopie van de gegevens in uw portemonnee te bewaren.

 

Geld

De munteenheid van de Hongkongse dollar (HKD of HK $) is de Hongkongse dollar, die is onderverdeeld in 100 cent.

De meeste banken zijn van maandag tot en met vrijdag van 9-4 uur geopend en op zaterdag van 30 tot 9 uur.

 

Openingstijden

Winkelcentra en de meeste andere winkels zijn zeven dagen per week geopend van 10 tot 8 uur.

 

Taal

De meeste Hong Kong-mensen spreken Kantonees als hun eerste taal. Engels wordt echter ook algemeen begrepen en gesproken in de Gaygemeenschap. Met een paar woorden Kantonees voor 'alsjeblieft' en 'dankjewel' kom je al een heel eind.

 

Tipping

Fooien worden door taxichauffeurs niet verwacht, maar passagiers zullen het tarief meestal naar boven afronden op de dichtstbijzijnde dollar. In hotels is een fooi van $ 10- $ 20 voor een portier die je koffers draagt ​​of een ober die een dienblad met roomservice bezorgt, de norm.

Chique restaurants zullen waarschijnlijk 10% servicekosten in rekening brengen en dit moet als een fooi worden beschouwd.

 

Gezondheid

Hong Kong heeft uitstekende medische voorzieningen van wereldklasse. Maar ze zijn duur en er wordt van u verwacht dat u betaalt. Een passende reisverzekering wordt sterk aanbevolen.

Een dokter bezoeken is gemakkelijk. Artsen die de westerse geneeskunde beoefenen, zullen vrijwel zeker Engels spreken. De meeste artsen kunnen u medicijnen verkopen en accepteren creditcards (controleer dit bij het maken van een afspraak)

 

Wat te dragen

Dagkleding - korte broeken en T-shirts gedurende de dag

Uit eten - spijkerbroeken en T-shirts / poloshirts

Club Wear - spijkerbroeken en T-shirts / tanktops

Saunakleding - neem je eigen slippers mee

Strandkleding - speedo's of surfshorts

 

Telefoon en internet

Hong Kong heeft een aantal GSM- en 3G-netwerken met een uitstekende geografische dekking - zelfs ondergronds. Blijf je langer dan een paar dagen en verwacht je veel te bellen, overweeg dan om een ​​prepaid simkaart aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar bij de meeste gemakswinkels. Mobiel bellen is goedkoop, maar u betaalt voor zowel bellen als gebeld worden.

Veel hotels bieden gratis vast internet of WiFi, hoewel voor sommige nog steeds kosten gelden. PCCW en Y5ZONE bieden vaste dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse pakketten die toegang bieden tot veel coffeeshops, restaurants en andere openbare plaatsen.

 

Drinkwater

Kraanwater is drinkbaar, tenzij u in een oud gebouw verblijft. In de praktijk kopen de meeste toeristen echter flessenwater.

 

Elektriciteit

Britse stijl 3-pins stekkers die werken op 220V / 50 hertz. Adapters zijn overal verkrijgbaar en worden in de meeste hotels uitgeleend.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.