Gay Lausanne · Stadsgids

Gay Lausanne · Stadsgids

Eerste keer in Lausanne? Dan is onze gay Lausanne City Guide-pagina iets voor jou.

Lausanne

Deel van het Franstalige gebied van Zwitserland en hoofdstad en grootste stad van het kanton Vaud. Lausanne is de vierde grootste stad van Zwitserland, maakt deel uit van het grootstedelijk gebied van Genève en telt ongeveer 150,000 inwoners.

Lausanne begon zijn leven als een Romeinse militaire nederzetting en kwam onder de heerschappij van de hertogen van Savoye en de bisschop van Lausanne. In de 17e eeuw werd het een toevluchtsoord voor Franse hugenoten en werd het een centrum van protestanisme in Europa. TS Elliott componeerde The Wasteland tijdens zijn verblijf hier.

Tegenwoordig staat Lausanne bekend als congresbestemming en als centrum voor de dienstensector. Man toeristen komen naar Lausanne vanwege de gevarieerde cultuur, fantastische architectuur, luxe reputatie en verrassend bloeiende Gayscene.

 

Gayrechten in Zwitserland

Ga voor Gayrechten in Zwitserland naar onze Gay Zurich City Guide-pagina.

 

Gayscene

Hoewel Zürich de meest levendige Gayscene van Zwitserland heeft, is Lausanne een goede kanshebber met een levendige selectie van gay bars, Dansclubs en sauna's catering voor Gayseksuele klanten. De grote studentenpopulatie geeft de stad een jeugdige sfeer waardoor het niet hier een leuke en gastvrije ervaring is.

 

Naar Lausanne gaan

Met het vliegtuig

Lausanne heeft echter geen eigen internationale luchthaven Geneva Airport (GVA) ligt ongeveer 60 km ten westen van Lausanne. Het heeft goede verbindingen met locaties in Europa en biedt een behoorlijk aanbod aan langeafstandsvluchten naar bestemmingen in Noord-Amerika, het Midden-Oosten en China. Het wordt druk tijdens het skiseizoen.

Vanaf de luchthaven kunt u vanaf het treinstation van de luchthaven een trein naar Lausanne nemen. Een enkeltje kost 27 CHF en kan worden gekocht bij een automaat op het perron (je kunt er geen aan boord kopen). De rit duurt ongeveer 50 minuten en vertrekt overdag ongeveer 4 keer per uur (dit wordt minder frequent later op de dag en eerder).

Een taxi van de luchthaven van Genève naar Lausanne zal duur zijn en ongeveer 200 CHF kosten. Sommige hotels bieden echter gratis pendeldiensten naar de luchthaven, dus het is de moeite waard om te onderzoeken of dit van toepassing is op uw hotel. Autohuur is beschikbaar op de luchthaven en is een goede manier om op eigen kracht van A naar B te komen.

Met de trein

Lausanne is goed aangesloten op het Zwitserse spoorwegnet. Het biedt ook enkele internationale verbindingen naar Parijs, Milaan en Venetië.

Per boot

Meerveerboten bedienen zowel de Franse als de Zwitserse kant van het Meer van Genève. Ze zijn niet de snelste manier om je te verplaatsen en zijn vooral populair bij toeristen die tijd te doden hebben. Vooral lunch- en dinercruises zijn populair.

 

Zich verplaatsen in Lausanne

Te voet

Vanwege het compacte formaat van Lausanne is te voet de beste manier om de bezienswaardigheden in je op te nemen. Het is echter een behoorlijk heuvelachtige stad, dus dit kan mogelijk vermoeiend worden na een dag sightseeing.

Met het openbaar vervoer

Lausanne heeft twee metrolijnen, lokale treinverbindingen en een uitgebreid busnetwerk. Kaartjes kunnen worden gekocht bij automaten bij haltes en zijn geprijsd per zone. Een busticket met drie haltes begint bij 1.80 CHF en dagpassen beginnen bij 7.60 CHF in het centrum.

De metro rijdt van 5 uur tot 1 uur en de tijden variëren niet veel, afhankelijk van de dag. Services komen overdag bijna elke tien minuten. Bussen rijden overdag vrij regelmatig, maar er is een nachtbusdienst van 1:4 tot XNUMX:XNUMX uur op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond.

Met de taxi

Taxi's zijn duur in Zwitserland, dus het is echt aan te raden om een ​​taxi te nemen als het absoluut nodig is. De beste deals zijn te vinden door vooraf te bestellen bij kleinere lokale taxibedrijven die niet veel chauffeurs in dienst hebben. Er zijn taxistandplaatsen in de stad en Uber is hier beschikbaar.

 

Waar te verblijven in Lausanne

Kijk op onze lijst met aanbevolen hotels Gay Lausanne Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Olympisch museum - ondanks dat Lausanne zelf nooit een Olympische Spelen organiseert, is het Internationaal Olympisch Comité hier gevestigd. Dit museum toont items uit de geschiedenis van moderne games, geeft informatie over de klassieke games en stelt sportgerelateerde kunstwerken tentoon.

Boerenmarkt - op zaterdag en woensdag is er een boerenmarkt in de oude stad die de beste manier biedt om Zwitserse lekkernijen te proeven en een goede plek is om cadeaus te kopen.

Paleis van Rumine - ondanks dat het eruit ziet alsof het in de renaissance is gebouwd, is dit gebouw eigenlijk veel later gebouwd. Binnen vindt u een grote verscheidenheid aan musea die alles bestrijken, van beeldende kunst tot zoölogie.

Casino de Montbenon - de thuisbasis van de Zwitserse filmarchieven en een multi-genre performance- en kunstruimte. Dit is een geweldige plek om wat cultuur op te snuiven.

Kathedraal van Lausanne - een sprookjeskathedraal in gotische stijl. Een tocht naar de toren biedt enkele van de beste uitzichten die Lausanne te bieden heeft.

Sauvabelin-bos - een gebied van adembenemende natuurlijke schoonheid buiten het stadscentrum. In de zomer is dit een geweldige plek voor een romantische wandeling of een picknick aan de oevers van het meer.

 

Wanneer bezoeken

Wat het weer betreft, is de beste tijd om Lausanne te bezoeken in de zomermaanden, aangezien de temperaturen rond het midden van de jaren twintig drijven zonder te hoog te klimmen. Lausanne kent in de zomer wel een behoorlijk aantal toeristen en kan er druk worden. De winters kunnen erg koud worden, maar de stad is rond deze tijd rustiger.

Lausanne heeft het hele jaar door een gevarieerd programma met evenementen in de stad. Van eind juni tot eind september vindt het Lausanne Festival plaats, dat een breed scala aan gratis culturele evenementen naar de straten van de stad brengt. In november en december is er een populair lichtfestival dat de stad transformeert.

Visa

Zwitserland valt binnen het Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, moet u controleren of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

De Zwitserse munteenheid is de Zwitserse Frank (CHF). De prijzen in Zwitserland zijn over het algemeen veel hoger dan in andere delen van Europa.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.