Gay stadsgids van Milaan

Gay stadsgids van Milaan

Plant u uw eerste reis naar Milaan? Dan is onze Gay-stadsgidspagina voor Milaan iets voor jou

 

Milaan | Milano

Milaan is de tweede stad van Italië en de hoofdstad van Lombardije. Stedelijk gebied van de stad is de 5e meest bevolkte in Europa, met ongeveer 5.2 miljoen mensen. Milaan wordt beschouwd als de wereldhoofdstad van mode en design en is de thuisbasis van belangrijke musea en bezienswaardigheden, waaronder de Dom van Milaan en Santa Maria delle Grazie.

Milaan trekt meer dan twee miljoen bezoekers per jaar en staat bekend om verschillende internationale evenementen, waaronder de Milan Fashion Week en de Milan Furniture Fair. De stad is ook de thuisbasis van twee van 's werelds beroemdste voetbalteams, AC Milan en FC Internazionale Milano.

Gayrechten in Italië

Voor Gayrechten in Italië, zie onze Gay Rome City Guide pagina.

Gayscene in Milaan

De Gayscene in Milaan is misschien niet zo open als in andere grote Europese steden, maar is meer zichtbaar dan elders in Italië.

Milaan is een mondiaal modeknooppunt en de financiële hoofdstad van Italië. Deze industrieën hebben gediend als een Gay-magneet voor prachtige Italianen, en een nieuwe generatie mannen leeft nu trots hun leven in de open lucht. Tekenen van genegenheid zoals handen vasthouden, knuffelen op straat en wang tegen wang kussen, zijn volkomen acceptabel. Iemand in het openbaar aanraken onder de taille wordt als ongepast beschouwd.

Het belangrijkste Gay-uitgaansleven van Milaan speelde zich vroeger af rond de straat Via Sammartini, vlakbij het centraal station van Milaan. Tegenwoordig wordt het gebied als onveilig beschouwd. En hoewel er op Sammartini nog een paar gay-locaties zijn, heeft de Gayscene in Milaan een nieuw thuis gevonden Porta Venetië wijk, met name aan de Via Lecco-straat. De Gaybars hier (Lecco MilanoMONO-balk onder andere) bevinden zich op loopafstand van elkaar.

In Italië heb je een clubkaart zoals ANDDOS nodig om toegang te krijgen tot de meeste Gayclubs (cruiseclubs, sauna's, enz.). U kunt deze kaart bij elke deelnemende locatie kopen. Je hebt een identiteitsbewijs met foto nodig waarop je geboortedatum (paspoort / rijbewijs) staat om een ​​kaart te kopen die drie maanden geldig is.

 

Milaan Duomo (kathedraal)

 

 

Milaan bereiken

Milaan heeft twee internationale luchthavens: Milaan Malpensa en Milaan Linate. Milaan Malpensa ligt op 50 km van het stadscentrum, maar is de belangrijkste luchthaven met redelijk efficiënte verbindingen met het openbaar vervoer.

De Malpensa Express vertrekt elke 30 minuten vanuit Malpensa naar het centraal station in Milaan. De prijs is € 13 enkele reis. De treinen vertrekken vanaf Terminals 1 en 2 om 06:15 uur tussen 00:25 uur (afhankelijk van de terminal waar je aankomt). Voor treintijden, perrons en kaartjes vind je alle informatie die je nodig hebt hier

Als u als eerste aankomt op Terminal 2, neem dan een shuttlebus naar Terminal 1. Buiten deze tijden is er een beperkte, en niet bijzonder betrouwbare, busdienst.

De Malpensa-pendelbus rijdt overdag vrij regelmatig met verminderde diensten gedurende de nacht. Het kost € 10 en zet je af buiten het Centraal Station in Milaan.

Een andere busmaatschappij, Autostradale, vertrekt vanuit Malpensa van 6:00 tot 00:30 uur naar Milaan en Milaan van 04:35 tot 23:00 uur, elke 20 tot 30 minuten voor de luchthaven. Singles kosten € 8.

Als u met de taxi reist, verwacht u ongeveer € 90 per enkele reis te betalen.

Milaan Linate ligt veel dichter bij het stadscentrum (7 km), maar wordt alleen bediend door binnenlandse en enkele Europese luchtvaartmaatschappijen. Urban Line 73 heeft overdag elke tien minuten bussen naar het stadscentrum voor € 1.50. Een taxi vanaf de luchthaven Linate kost gemiddeld € 20, -.

 

 

Milaan 's nachtsNavigli Milaan

 

 

Milaan verkennen

Reispas

Het openbaar vervoer in Milaan is niet duur, maar als je meer dan één reis maakt, koop dan dagelijks een gecombineerd bus-, tram- en metro-treinkaartje voor ongeveer € 3 bij een van de tabakswinkels die zich op bijna elke straathoek bevinden. Singles kosten € 1.50.

taxi

Taxi's in Milaan zijn betrouwbaar en gemakkelijk te vinden, maar de gemiddelde korte rit kost ongeveer € 10. Ga naar een taxistandplaats in het centrum of buiten het Centraal Station, want een taxi aanhouden (tenzij je ervoor springt) brengt je niet ver.

Bus

Er zijn meer dan 50 stadsbusroutes, maar de meeste zijn niet zo handig of betrouwbaar als de metro of tram. Nachtbussen rijden elke 30 minuten na middernacht langs de rode en gele metroroutes.

Radiobus

Er kan van tevoren een radiobus worden geboekt die u ophaalt van een afgesproken plek en afzet op uw bestemming, zolang deze zich binnen een bepaalde buurt bevindt. Ze zijn beschikbaar van 20:00 tot 02:00 uur en moeten vooraf worden gereserveerd op 02 48934 803.

Tram

De tram is een betrouwbare dienst die Milaan doorkruist en omcirkelt. Tickets moeten vooraf worden gekocht en eenmaal aan boord worden gevalideerd. Kijk gewoon wat iedereen doet en kopieer ze.

metro Yenisahra

De metro bestaat uit drie lijnen met kleuren; "rood", "groen en geel" en de "blauwe" voorstedelijke lijn. Een kaartje kost € 1.50 en is na aankoop 90 minuten geldig. Tickets moeten worden gevalideerd wanneer u het metrostation binnengaat.

Te voet

Milaan is compact en de meeste bezienswaardigheden, restaurants, winkelcentra en Gay-uitgaansgelegenheden liggen op loopafstand van elkaar. Wandelen is een geweldige manier om de energie van zo'n kosmopolitische stad in je op te nemen, maar pas op voor vespa-bromfietsen en, 's nachts, dronken modellen die zich misdragen!

Waar te verblijven in Milaan

Bezoek ons ​​voor onze lijst met enkele van de beste hotels in de buurt van bezienswaardigheden en Gayscene in Milaan Gay Milaan Hotels en Gay Milan luxe hotels bladzijden.

Dingen om te zien en te doen in Milaan

 

 

  • Quadrilatero D'oro - Geen reis naar Milaan zou compleet zijn zonder een wandeling langs 's werelds beste modeblok.
  • Duomo - Je hebt het misschien op tv gezien, maar je eerste glimp van de kathedraal van Milaan zal je naar adem snakken. De enorme omvang en doordringende torenspitsen zijn magnifiek.
  • Galerie Vittorio Emanuele 11 - De neoklassieke winkelgalerij van ijzer en glas verbindt de Duomo met het operagebouw La Scala. Prada en Gucci zijn hier te vinden.
  • Appertiv - Veel bars bieden 's avonds eten aan als aanvulling op uw drankje. Italianen eten laat en appertivi is enorm populair om je op de been te houden tot etenstijd.
  • Een nacht in La Scala - Operaliefhebbers worden hier verwend in 's werelds meest legendarische operagebouw.
  • Navigli - Dwaal langs de bars en restaurants aan het kanaal van Navigli, enkele van de levendigste in Milaan.
  • Het cenakel - Een must see is Leonardo da Vinci 'Laatste Avondmaal'. Het enige wat je krijgt is 15 minuten om naar adem te snakken en te staren, dus maak er het beste van.

 

 

Wanneer bezoeken

Milaan heeft een warm tot heet klimaat in de zomer, maar de winter kan behoorlijk koel zijn. Als je niet van regen houdt, vermijd dan de lente als het weer vergelijkbaar is met dat in Londen.

Winkelen

Milaan is misschien wel het financiële hart van Italië, maar het is evenzeer, zo niet beroemder, vanwege zijn mode-industrie en luxe designerwinkels.

Het middelpunt is dat deze industrie Quadrilatero della Moda (de 'mode-vierhoek') is, bestaande uit Via Monte Napoleone, Via della Spiga, Via Manzoni, Via Sant'Andrea en Corso Venezia.

Dit deel van de stad domineerde 's werelds beroemdste luxemerken, waaronder Prada, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace, Chopard, Moschino, Bvlgari, Cavalli, Armani enzovoort. Kleed je om indruk te maken en zorg ervoor dat je plastic de schade aan kan!

 

Geld

Italië is lid van de eurozone. Geldautomaten (bancomat) zijn overal in Milaan verkrijgbaar. Winkels houden van contant geld. In veel onafhankelijke winkels wordt u geen korting geweigerd als u contant betaalt. De meeste winkels vragen om een ​​legitimatiebewijs als je met een creditcard betaalt.

Wisselkantoren (cambio) bevinden zich dicht bij alle belangrijke toeristische gebieden, maar bieden over het algemeen slechte wisselkoersen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.