Osaka-skyline

Gay Osaka · Stadsgids

Plan je een reis naar Osaka? Dan is onze gay Osaka city guide-pagina iets voor jou.

Osaka-skyline

Osaka

Osaka is de op twee na grootste stad van Japan, met een bevolking van meer dan 3 miljoen mensen in het grotere metropoolgebied. Het bevindt zich in de centrale metropool van de Kansai-regio en is de grootste van het Osaka-Kobe-Kyoto-trio.

Osaka is de thuisbasis van enkele van de beroemdste elektronische bedrijven. Voor toeristen is het een goede uitvalsbasis om Kyoto en Kobe te verkennen.

 

Gayrechten in Japan

Voor informatie over Gayrechten in Japan, klik hier om naar de Tokyo City Guide te gaan pagina.

 

Gayscene

Een groot deel van de Gayscene in Osaka is gecentreerd in Doyama - een wijk in het Umeda-gebied - dicht bij het JR Osaka en Umeda Station. In feite is het Doyama-gebied nu een knooppunt geworden voor de Gaygemeenschap in West-Japan.

Veel restaurants, Gay Bars, Gay dansclubs, hotels en winkels zijn geconcentreerd in de omgeving. Het is een van de grootste feeststeden in Japan en de thuisbasis van velen Gay Saunas, host bars, Gay massage spa's en bordelen.

Karaoke is populair en Gay-maandbladen en pornografische tijdschriften zijn bij veel gelegenheden te vinden en te lezen.

Weekenden zijn verreweg de meest populaire avonden in de stad, maar buitenlandse bezoekers moeten niet het soort enorme Gayscene verwachten dat je misschien zou verwachten in steden van vergelijkbare grootte in het Westen.

Kasteel Osaka JapanKasteel van Osaka

 

Naar Osaka reizen

De belangrijkste internationale toegangspoort tot Osaka is Kansai International Airport (KIX). De luchthaven heeft twee treinverbindingen naar de stad: JR West's Kansai Airport Line en de particuliere Nankai Electric Railway. De meeste binnenlandse vluchten komen aan op Osaka International Airport (ITM).

Met de trein

Tokaido- en Sanyo Shinkansen-treinen komen aan op het station Shin-Osaka, ten noorden van het stadscentrum. Vanuit Shin-Osaka kun je verbinding maken met het stadscentrum door de metrolijn Midosuji te gebruiken, of verbinding maken met het lokale JR-netwerk voor andere bestemmingen.

Met de auto

Het is over het algemeen een slecht idee om in Osaka te rijden. Borden zijn meestal alleen in het Japans en parkeertarieven zijn duur.

Met de bus

Er rijden veel dag- en nachtbussen tussen Osaka en andere locaties in Japan. Deze kunnen een goedkoper alternatief bieden voor de snellere, maar duurdere Shinkansen-tarieven.

 

Zich verplaatsen in Osaka

Met de metro

Het uitgebreide metronetwerk van Osaka is de natuurlijke manier om je te verplaatsen. De Midosuji-lijn is de belangrijkste verkeersader die de treinstations en winkelcomplexen van Shin-Osakaumeda, shinsaibashi, namba en Tennoji.

Met de trein

De JR Osaka Loop Line loopt in een lus rond Osaka en stopt in Umeda en Tennoji, en bij Osaka Castle.

 

Dingen om te zien en te doen

Kasteel van Osaka - groot, beroemd kasteel dat oorspronkelijk werd gebouwd in de jaren 1580.

Shitenno-tempel - de oudste boeddhistische tempel in Japan en een van de populairste attracties van Osaka.

Osaka Aquarium Kaiyukan - een van de beste aquaria van Japan.

Nanba Grote Kagetsu - grote amusementszaal uitgerust met de nieuwste theatrale innovaties, met comedy- en acrobatische optredens.

Minami (Nanba) - Zuidelijk centrum van Osaka.

Dotonburi - hart van het nachtleven van Osaka, gevuld met theaters, restaurants, cafés, bars en nachtclubs.

dotonbori-canel-osakaDotonburi

 

Umeda Sky-gebouw - wolkenkrabber met observatiedek.

Kita (Umeda) - Noordelijk centrum van Osaka.

Vrede Osaka - museum over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

Amerika-Mura (Amerikaans dorp) - kleine buurt met trendy winkels en restaurants.

Nationaal Bunraku-theater - locatie voor traditionele Japanse pop.

 

Waar te verblijven in Osaka

Osaka heeft een breed aanbod aan accommodaties voor de meeste budgetten. Aangezien taxi's in Japan duur zijn en de metro de beste manier is om je te verplaatsen, is het raadzaam om dicht bij het trein- of metrostation te blijven.

Onze lijst van aanbevolen hotels in Osaka zijn centraal gelegen en binnen gemakkelijke toegang tot de treinstations, winkels, restaurants en Gayscene.

 

Wanneer bezoeken

De beste tijd om Osaka te bezoeken is in de lente (maart-mei) en herfst (september-november). Het Cherry Blossom Festival in de lente en de herfstbladeren tijdens het herfstseizoen zijn erg populair en trekken zowel lokale buitenlandse bezoekers aan.

 

Visa

Als u een staatsburger bent van een van de meer dan 50 landen waarmee Japan een “algemene visumvrijstellingsregeling” heeft, heeft u alleen een geldig paspoort nodig om Japan binnen te komen als “tijdelijke bezoeker”. Anders heeft u een visum nodig voordat u het land binnenkomt.

Tijdelijke bezoekers uit de meeste landen mogen maximaal 90 dagen blijven.

 

Geld

De officiële munteenheid van Japan is de Japanse yen (¥; JPY). De meeste winkels accepteren creditcards, hoewel veel bedrijven en sommige kleinere hotels dat niet doen. Sommige hebben een minimumtarief en ook een toeslag. Bijna elke grote bank zorgt voor het wisselen van vreemde valuta.

 

Drinkwater

Kraanwater in Japan is over het algemeen veilig om te drinken.

 

Elektriciteit

De spanning in Japan is 100 volt, wat anders is dan in de meeste delen van de wereld. Japanse elektrische stekkers hebben twee niet-gepolariseerde pinnen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel