Paris-France

Gay Parijs · Stadsgids

Plan je je eerste reis naar Parijs? Dan kan onze gay Paris city guide-pagina je op weg helpen.

Paris-France

Parijs

De hoofdstad van Frankrijk heeft meer dan 2 miljoen mensen in het centrum en ongeveer 12 miljoen in het hele grootstedelijk gebied.

Parijs is een van 's werelds toonaangevende zakencentra en heeft grote invloed op het gebied van kunst, cultuur, mode en design. De stad heeft enkele van 's werelds beroemdste bezienswaardigheden en attracties en is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op het vasteland van Europa.

 

Gayrechten in Frankrijk

Vóór de eerste Franse Revolutie werden Gaymannen die veroordeeld waren voor sodomie routinematig verbrand! Gelukkig werd Gayseksualiteit in 1791 gedecriminaliseerd, hoewel Gay's en travestieten nog steeds als immoreel werden beschouwd en nog steeds werden lastiggevallen.

In 1945 introduceerde de Vichy-regering verdere discriminatie door de meerderjarigheid voor Gayseksuele relaties te verhogen tot 21 (vergeleken met 15 voor heteroseksuelen). Dit werd ingetrokken in 1974 toen de wettelijke meerderjarigheid voor iedereen werd vastgesteld op 18 jaar (vervolgens teruggebracht tot 15 in 1982).

Het Gayhuwelijk is sinds 18 mei 2013 legaal in Frankrijk. Het is het 13e land ter wereld dat het Gayhuwelijk legaliseert. De wetgeving is van toepassing op Europees Frankrijk en op de Franse overzeese departementen en territoria.

parijs-pride-2016Parijs Pride 2016

 

Gayscene

De Gayscene in Parijs is een van de grootste in Europa. De stad herbergt enkele van de beste keuzes van Gay- en Gayvriendelijke locaties die je waar dan ook kunt vinden.

Het Gaycentrum van Parijs ligt in Le Marais (“The Marsh”), een van de meest historische wijken van Parijs. Het is de thuisbasis van een groeiend aantal Gaybars en uitgaansgelegenheden op en rond Sainte-Croix de la Bretonnerie en rue des Archives.

Het Gayleven is niet beperkt tot Le Marais - er zijn Gaybars en andere locaties verspreid over heel Parijs.

louvre-museum-in-parijsLouvre Museum

 

Naar Parijs reizen

Parijs heeft drie internationale luchthavens.

Internationale luchthaven Charles de Gaulle

De grootste luchthaven, gelegen in het noordoosten van Parijs en bediend door grote luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld. Passagiers die aankomen, moeten goed noteren op welke terminal ze zijn aangekomen, aangezien de twee treinstations die de drie terminals op de luchthaven bedienen geen aanwijzingen geven over welke luchtvaartmaatschappijen bij welke terminal zijn.

De beste manier om van en naar de luchthaven te reizen is met de trein. De RER-lijn B heeft stations in Terminal 3 (vanwaar u een gratis pendeldienst naar terminal 1 neemt) en Terminal 2. Treinen vertrekken elke 7-8 minuten. De treinen stoppen op Gare du Nord, Châtelet-Les Halles, Saint-Michel Notre-Dame, Luxemburg, Port-Royal, Denfert-Rochereau en Cité Universitaire. Kaartjes kosten € 10 (2016) en de reistijden liggen rond de 30 minuten.

Een taxi van de luchthaven naar het stadscentrum kost ongeveer € 50 (meer in het weekend en 's avonds laat) en is de enige manier om het stadscentrum binnen te komen na 1 uur (behalve een minder frequente busdienst).

Orly internationale luchthaven

Gelegen ten zuidwesten van Parijs en voornamelijk gebruikt door Europese luchtvaartmaatschappijen die naar andere Europese bestemmingen vliegen. Het heeft twee terminals.

Met de Orlyval Light Rail kunt u overstappen tussen de twee terminals en de RER-lijn B bij Antony, vanwaar u door kunt reizen naar Parijs en, indien nodig, naar de luchthaven Charles de Gaulle. Een kaartje voor RER en Orlyval kost € 12.05 op de dag, maar er is een korting als je het op voorhand koopt. Een taxi vanaf de internationale luchthaven Orly kost ongeveer € 35.

Beauvais (Aéroport de Beauvais Tillé)

Gelegen ten noorden van de stad en voornamelijk gebruikt door goedkope luchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair. Er is een pendeldienst van een uur beschikbaar vanaf de luchthaven naar de metro bij station Porte Maillot. Het kost € 17 als je het op de luchthaven koopt, maar is goedkoper als je het van tevoren koopt.

Trein

Parijs heeft uitstekende hogesnelheidstreinverbindingen naar bestemmingen in heel Europa, inclusief het VK (met de Eurostar via de Kanaaltunnel). Reist u van of naar Parijs naar een andere Europese bestemming, overweeg dan om met de trein te reizen.

Zich verplaatsen in Parijs

Met de metro

Parijs heeft een van de beste openbaarvervoersystemen ter wereld. De metro heeft 16 lijnen die rijden tussen 05:30 en 00:40 (01:40 op zaterdagavond). Treinen komen om de paar minuten aan. Metrostations zijn gemarkeerd met een 'M'-teken.

Losse kaartjes of een carnet van tien kaartjes (goedkoper) kunnen op elk station worden gekocht. Een kaartje kan worden gebruikt voor elke rit met de metro (of bus en tram) binnen een periode van twee uur. Dagkaarten, week- en maandkaarten zijn beschikbaar, maar het carnet van 10 kaartjes (€ 14.50) is meestal het beste voor toeristen. Verlies uw kaartje niet, want het kan op elk moment worden geïnspecteerd, vooral vlak nadat u het station bent binnengegaan.

Houd er rekening mee dat het moeilijk kan zijn om met de metro te reizen als u veel bagage heeft, vooral als u van lijn moet wisselen om uw reis te voltooien.

Te voet

Wandelen is de goedkoopste en vaak ook de beste manier om de stad te verkennen.

Champs Elyses richting Arc De Triomphe

 

Waar te verblijven in Parijs

De meeste Gayseksuele bezoekers verblijven in de Gaywijk Le Marais of in de buurt van de Champs Elysées.

Bezoek voor onze lijst met aanbevolen hotels de Gay Paris middenklasse hotels paginaGay Paris luxe hotels en Gay Parijs Budget Hotels bladzijden.

 

Dingen om te zien en te doen

Louvre Museum - een van 's werelds grootste en belangrijkste musea en kunstgalerijen en de thuisbasis van de beroemde Mona Lisa en Venus De Milo.

Notre-Dame van Parijs - meesterwerk van gotische architectuur dat dateert uit de 12e eeuw.

Nôtre Dame, Parijs

 

Eiffeltoren - iconisch symbool van Parijs en een van de meest bezochte monumenten ter wereld.

rivier de Seine - beroemde rivier die door het hart van Parijs stroomt.

Arc de Triomphe - symbool van nationale trots en een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Musée d'Orsay - museum met 's werelds grootste collectie impressionistische schilderijen.

Champs Elysées - 17e-eeuwse tuinpromenade die laan is geworden en een belangrijke winkelstraat van Parijs.

Sainte-Chapelle - mooiste koninklijke kapel van Frankrijk met een uitzonderlijke collectie glas-in-loodramen.

Heilige kapel

 

Place des Vosges - Het oudste openbare plein van Parijs met een verzorgd centraal park omgeven door prachtige 17e-eeuwse herenhuizen.

Boulevard St. Germain - historische straat beroemd om zijn vele oude cafés.

Bastilles plaats - wijk van grote historische betekenis en symbolische waarde voor Frankrijk.

Le Marais - trendy wijk (3e en 4e), het Gayhart van Parijs en de thuisbasis van enkele van de oudste gebouwen van de stad.

Montmartre - historisch gebied beroemd om zijn vele kunstenaarsateliers en cafés.

Les Halles - voormalige centrale marktplaats die nu een ondergronds modern winkelgebied is.

Montparnasse - historisch gebied op de linkeroever, beroemd om zijn kunstenaarsstudio's, muziekzalen en cafés.

Paleis van Versailles - Het mooiste kasteel van Frankrijk aan de rand van de stad.

 

Visa

Frankrijk valt binnen het Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, moet u controleren of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Frankrijk maakt deel uit van de euro. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Mogelijk wordt u om een ​​identiteitsbewijs met foto gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel