Paris-France

Gay Parijs City Guide

Plant u uw eerste reis naar Parijs? Dan kan onze gay Parijs stadsgidspagina je op weg helpen

 

Paris-France

Parijs

De hoofdstad van Frankrijk heeft meer dan 2 miljoen mensen in het centrum en ongeveer 12 miljoen in het hele grootstedelijk gebied.

Parijs is een van 's werelds toonaangevende zakencentra en heeft een grote invloed op het gebied van kunst, cultuur, mode en design. De stad beschikt over enkele van de beroemdste bezienswaardigheden en attracties ter wereld en is een van de populairste toeristische bestemmingen op het vasteland van Europa.

 

Gayrechten in Frankrijk

Vóór de Franse Revolutie werden Gayseksuele mannen die veroordeeld waren voor sodomie routinematig verbrand! Gelukkig werd Gayseksualiteit in 1791 gedecriminaliseerd, hoewel Gay's en travestieten nog steeds als immoreel werden beschouwd en nog steeds het slachtoffer waren van intimidatie.

In 1945 introduceerde de Vichy-regering verdere discriminatie door de meerderjarigheid voor Gayseksuele relaties te verhogen tot 21 jaar (vergeleken met 15 voor heteroseksuelen). Dit werd in 1974 ingetrokken toen de wettelijke meerderjarigheid voor iedereen op 18 jaar werd vastgesteld (vervolgens teruggebracht tot 15 in 1982).

Het Gayhuwelijk is sinds 18 mei 2013 legaal in Frankrijk. Het is het 13e land ter wereld dat het Gayhuwelijk legaliseert. De wetgeving is van toepassing op Europees Frankrijk en op de Franse overzeese departementen en territoria.

 

parijs-pride-2016Parijs Pride 2016

 

 

Gayscene

De Gayscene in Parijs is een van de grootste in Europa. De stad herbergt enkele van de beste keuzes aan Gay- en Gayvriendelijke locaties die overal te vinden zijn.

Het Gaycentrum van Parijs ligt in Le Marais (“The Marsh”), een van de meest historische wijken van Parijs. Het is de thuisbasis van een groeiend aantal Gaybars en uitgaansgelegenheden op en rond Sainte-Croix de la Bretonnerie en rue des Archives.

Het Gayleven is niet beperkt tot Le Marais - er zijn Gaybars en andere locaties verspreid over heel Parijs.

 

louvre-museum-in-parijsLouvre Museum

 

 

Naar Parijs reizen

Parijs heeft drie internationale luchthavens.

Internationale luchthaven Charles de Gaulle

De grootste luchthaven, gelegen ten noordoosten van Parijs en bediend door grote luchtvaartmaatschappijen van over de hele wereld. Aankomende passagiers moeten goed noteren in welke terminal ze zijn aangekomen, aangezien de twee treinstations die de drie terminals op de luchthaven bedienen geen aanwijzingen geven over welke luchtvaartmaatschappijen zich op welke terminal bevinden.

De beste manier om van en naar de luchthaven te reizen is per trein. De RER-lijn B heeft stations in Terminal 3 (vanwaar u een gratis pendeldienst neemt naar Terminal 1) en Terminal 2. Treinen vertrekken elke 7-8 minuten. De treinen stoppen bij Gare du Nord, Châtelet-Les Halles, Saint-Michel Notre-Dame, Luxemburg, Port-Royal, Denfert-Rochereau en Cité Universitaire. Tickets kosten € 10 (2016) en de reistijd ligt rond de 30 minuten.

Een taxi vanaf het vliegveld naar het stadscentrum kost ongeveer € 50 (meer in het weekend en 's avonds laat) en is na 1 uur de enige manier om het stadscentrum te bereiken (afgezien van een minder frequente busdienst).

Orly internationale luchthaven

Gelegen ten zuidwesten van Parijs en wordt vooral gebruikt door Europese luchtvaartmaatschappijen die naar andere Europese bestemmingen vliegen. Het heeft twee terminals.

Orlyval Light Rail kan worden gebruikt om over te stappen tussen de twee terminals en de RER-lijn B bij Antony, vanwaar u verder kunt reizen naar Parijs en, indien nodig, naar de luchthaven Charles de Gaulle. Een ticket voor RER en Orlyval kost op de dag zelf € 12.05, maar er geldt een korting als u deze vooraf koopt. Een taxi vanaf de internationale luchthaven Orly kost ongeveer € 35.

Beauvais (Aéroport de Beauvais Tillé)

Gelegen ten noorden van de stad en wordt voornamelijk gebruikt door prijsvechters, waaronder Ryanair. Er is een bustransferservice van 17 uur beschikbaar vanaf de luchthaven naar de metro op station Porte Maillot. Het kost € XNUMX als je het op de luchthaven koopt, maar het is goedkoper als je het van tevoren koopt.

Trainen

Parijs heeft uitstekende hogesnelheidstreinverbindingen naar bestemmingen in heel Europa, inclusief het VK (met de Eurostar via de Kanaaltunnel). Reist u van of naar Parijs naar een andere Europese bestemming, overweeg dan om met de trein te reizen.

Zich verplaatsen in Parijs

Met de metro

Parijs heeft een van de beste openbaarvervoersystemen ter wereld. De metro heeft 16 lijnen die rijden tussen 05:30 en 00:40 (01:40 op zaterdagavond). Treinen komen om de paar minuten aan. Metrostations zijn gemarkeerd met een 'M'-teken.

Losse kaartjes of een carnet van tien kaartjes (goedkoper) kunnen op elk station worden gekocht. Een kaartje kan worden gebruikt voor elke reis met de metro (of bus en tram) binnen een tijdsbestek van twee uur. Er zijn kaartjes voor één dag, week- en maandpassen verkrijgbaar, maar voor toeristen is het carnet van 10 kaartjes (€ 14.50) meestal het beste. Verlies uw kaartje niet, want u kunt het op elk moment inspecteren, vooral vlak nadat u het station bent binnengekomen.

Houd er rekening mee dat het moeilijk kan zijn om met de metro te reizen als u veel bagage heeft, vooral als u van lijn moet wisselen om uw reis te voltooien.

Te voet

Wandelen is de goedkoopste en vaak ook de beste manier om de stad te verkennen.

 

Champs Elyses richting Arc De Triomphe

 

 

Waar te verblijven in Parijs

De meeste Gayseksuele bezoekers verblijven in de Gaywijk Le Marais of in de buurt van de Champs Elysées.

Bezoek voor onze lijst met aanbevolen hotels de Gay Paris middenklasse hotels paginaGay Paris luxe hotels en Gay Parijs Budget Hotels bladzijden.

 

Dingen om te zien en te doen

Louvre Museum - een van 's werelds grootste en belangrijkste musea en kunstgalerijen en de thuisbasis van de beroemde Mona Lisa en Venus De Milo.

Notre-Dame van Parijs - een meesterwerk van gotische architectuur dat dateert uit de 12e eeuw.

 

Nôtre Dame, Parijs

 

 

Eiffeltoren - iconisch symbool van Parijs en een van de meest bezochte monumenten ter wereld.

rivier de Seine - beroemde rivier die door het hart van Parijs stroomt.

Arc de Triomphe - symbool van nationale trots en een van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Musée d'Orsay - museum met 's werelds grootste collectie impressionistische schilderijen.

Champs Elysées - 17e-eeuwse tuinpromenade die laan is geworden en een belangrijke winkelstraat van Parijs.

Sainte-Chapelle - mooiste koninklijke kapel van Frankrijk met een uitzonderlijke collectie glas-in-loodramen.

 

Heilige kapel

 

 

Place des Vosges - Het oudste openbare plein van Parijs met een verzorgd centraal park omgeven door prachtige 17e-eeuwse herenhuizen.

Boulevard St. Germain - historische straat beroemd om zijn vele oude cafés.

Bastilles plaats - wijk van grote historische betekenis en symbolische waarde voor Frankrijk.

Le Marais - trendy wijk (3e en 4e), het Gayhart van Parijs en de thuisbasis van enkele van de oudste gebouwen van de stad.

Montmartre - historisch gebied beroemd om zijn vele kunstenaarsateliers en cafés.

Les Halles - voormalige centrale marktplaats die nu een ondergronds modern winkelgebied is.

Montparnasse - historisch gebied op de linkeroever, beroemd om zijn kunstenaarsstudio's, muziekzalen en cafés.

Paleis van Versailles - Het mooiste kasteel van Frankrijk aan de rand van de stad.

 

Visa

Frankrijk valt binnen het Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, moet u controleren of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Frankrijk maakt deel uit van de euro. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Mogelijk wordt u om een ​​identiteitsbewijs met foto gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.