shanghai-skyline

Gay Shanghai stadsgids

Plan je een reis naar Sjanghai? Dan is onze gay Shanghai stadsgids iets voor jou

 

shanghai-skyline

Sjanghai 上海

Shanghai ligt aan de monding van de Yangtze-rivier in het midden van de Chinese kustlijn. Het is de grootste stad ter wereld met meer dan 17 miljoen inwoners in het centrale gebied.

Shanghai heeft de afgelopen decennia een snelle ontwikkeling doorgemaakt en is nu een belangrijk wereldwijd centrum voor zaken, financiën, IT, cultuur, media en mode. 

De stad wordt in tweeën gedeeld door de Huangpu-rivier. De westkant van de rivier heet Puxi en de rechterkant is Pudong. Pudong herbergt nieuwe hoogbouwprojecten, terwijl Puxi het oudere, meer historische deel van de stad is.

 

Gayrechten in China

Voor informatie over Gayrechten in China, klik hier om naar de gay Beijing City Guide te gaan pagina.

 

Gayscene

Shanghai heeft waarschijnlijk de grootste Gayscene op het vasteland van China met een groeiend aantal Gay- en Gayvriendelijke bars en nachtclubs voor de meeste smaken.

De Gayscene in Shanghai verandert echter snel en er is geen specifieke 'Gaywijk'. Een paar gevestigde gay-locaties zijn te vinden in het Old French Concession-gebied - de rijkste en meest levendige buurten van Shanghai.

 

jade-boeddha-tempel-shanghaiJade Boeddha-tempel

 

 

Naar Shanghai reizen

De belangrijkste internationale luchthaven van Shanghai - Pudong - ligt 40 km ten oosten van de stad. De luchthaven heeft twee terminals die met elkaar verbonden zijn door een lange loopbrug (en pendelbus).

De luchthaven is verbonden met de stad door de Maglev-trein. De trein maakt gebruik van magnetische levitatietechnologie en raakt de sporen niet. Het voltooit zijn reis van 30 km naar het metrostation Longyang Road in slechts 7 minuten - met een snelheid tot 431 km/uur. De trein rijdt dagelijks en vertrekt elke 15-30 minuten.

 

maglev-luchthaven-trein-shanghaiMaglev Airport Trein

 

Houd er rekening mee dat als u naar het luchthavenstation loopt, u ​​mogelijk wordt benaderd door personen die beweren dat de trein niet rijdt en proberen u hun taxiservice te laten nemen. Negeer hun.

Shanghai Hongqiao International Airport bedient voornamelijk binnenlandse vluchten en is verbonden met het metrosysteem van de stad.

De geheel nieuwe bullet-treinen gingen van start tussen Shanghai en Beijing met een reistijd van iets minder dan 5 uur. Er is ook een nachttrein van en naar Hong Kong.

 

Zich verplaatsen in Shanghai

Shanghai heeft een uitgebreid metrosysteem met 12 lijnen. De service is snel, goedkoop en voorzien van airconditioning. De meeste aankondigingen en borden zijn zowel in het Mandarijn als in het Engels. Vermijd spitsuren als het erg druk kan zijn.

Taxi's zijn overal verkrijgbaar en naar internationale maatstaven goedkoop. Als je geen Mandarijn spreekt, is het een goed idee om je bestemming in Chinese karakters op te schrijven of een kaart te hebben die je kunt aanwijzen.

 

Waar te verblijven in Shanghai

Shanghai heeft een enorme keuze aan hotels die naar westerse maatstaven zeer betaalbaar zijn. De meeste reizigers verblijven in de buurt van de Franse Concessie, Xintianti of The Bund. In de omgeving van Pudong zijn veel 5-sterrenhotels te vinden.

Kies in ieder geval voor minimaal een 3.5-sterren accommodatie. Bezoek onze Gayseksuele hotels in Shanghai en Gay Shanghai luxe hotels pagina's voor aanbevelingen.

 

Dingen om te zien en te doen

The Bund - riviergebied met tientallen historische gebouwen langs de Huangpu-rivier.

Antiekmarkt van Dongtai Lu

Fuxingpark - Tai Chi-volgers verzamelen zich vanaf 6 uur 's ochtends om deel te nemen aan gesynchroniseerde oefeningen.

Jade Boeddha-tempel - de beroemdste boeddhistische tempel in Shanghai en de thuisbasis van de jaden Boeddhabeelden die in 1882 vanuit Myanmar naar China werden gebracht. Hierboven afgebeeld.

Voetgangersgebied Nanjing Road - winkelcentrum met meer dan 600 winkels

 

nanjing-shopping-road-shanghaiVoetgangersgebied Nanjing Road

 

 

Mensen Square - het culturele centrum van de stad en de locatie van het Shanghai Museum.

Groot theater en museum van Shanghai - museum vol met Chinese kunstvoorwerpen, kunst, sculpturen en meer.

Yu Yuen-tuin - grote rotsen, gebogen muren en prachtig gebladerte bepalen deze Chinese tuin.

 

Weer

Er zijn vier seizoenen in Shanghai: een warme lente, een hete regenachtige zomer, een koele herfst en een over het algemeen koude winter. Juli en augustus zijn meestal de warmste maanden met temperaturen die regelmatig boven de 35°C uitkomen. De koudste maanden zijn januari en februari.

Wat het weer betreft, wordt de lente van maart tot mei beschouwd als de beste tijd om de stad te bezoeken.

 

Visa

De meeste bezoekers van China hebben een toeristenvisum nodig dat voor aankomst moet worden verkregen. U moet een paspoort hebben met nog minimaal 6 maanden resterend en beschikbare ruimte voor het visum, een recente pasfoto met een witte achtergrond en in de meeste gevallen de boekings- en retourvluchtdocumenten van hotels.

Vraag deze aan bij uw plaatselijke Chinese ambassade of consulaat. Aanvragen per post worden niet geaccepteerd. Volledige details zijn te vinden op de officiële visumwebsite - www.visaforchina.org

 

Drinkwater

Drink het kraanwater van Shanghai niet tenzij het eerst is gekookt. Houd het bij flessenwater.

 

Elektriciteit

De huishoudelijke stroomvoorziening is 220V. Sockets zijn drie platte pinnen Chinese standaard.

 

Assistentie van de operator

Shanghai biedt een uitzonderlijk nuttige bron voor bezoekers, het Shanghai Call Center. Bewaar dit nummer in uw telefoon +86 021 962 288. Na een kort bericht in het Mandarijn hoort u Engelse instructies, maar er zijn operators beschikbaar die verschillende Europese talen spreken, waaronder Spaans en Frans.

Het callcenter kan helpen met routebeschrijvingen voor de bus, metro of taxi, informatie over toeristische attracties en biedt zelfs een gratis vertaaldienst.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel