# jachthaven-baai

Gay Singapore · Stadsgids

Plan je een reis naar Singapore? Onze gay Singapore city guide-pagina is voor jou.

第 一次 到 新加坡 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

# jachthaven-baai

Singapore

Singapore is een klein land op een eiland in Zuidoost-Azië, met een landmassa van slechts 715 km² en een bevolking van meer dan 5 miljoen.

Singapore, gelegen aan de zuidpunt van het Maleisische schiereiland, is de enige eilandstadstaat ter wereld en het op één na dichtstbevolkte land ter wereld.

Met een combinatie van Chinese, Maleisische en Indiase invloeden is Singapore nu een van 's werelds meest welvarende landen, met wolkenkrabbers, moderne metro's, chique winkels en een bruisend nachtleven.

 

Gayrechten in Singapore

Singapore is een van de weinige overgebleven ontwikkelde landen waar seks tussen twee mannen illegaal blijft. Huwelijken van hetzelfde geslacht zijn niet toegestaan. Overzeese huwelijken tussen personen van hetzelfde geslacht worden niet erkend.

In de praktijk worden Gay's niet vervolgd en mogen Gaypodia vrij en zonder al te veel inmenging opereren. Uitzondering hierop zijn grootschalige Gaydansfeesten. In 2007 gaf de premier aan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Gayseks wordt gedecriminaliseerd. Het jaarlijkse LGBT-rechtenfestival "Pink Dot" is de afgelopen jaren in kracht gegroeid.

Terwijl uit de kast komen voor het eigen gezin of collega's als Gay nog steeds een moeilijke zaak is voor veel Aziatische Gaymannen, accepteert de bredere bevolking van Singapore over het algemeen de Gaygemeenschap.

 

Gayscene

In de afgelopen jaren is er een bloeiende en zelfverzekerde Gayscene ontstaan, met Gay Bars en Gay dansclubs, Gay Saunas en Gay massage spa's voornamelijk geconcentreerd in en rond Chinatown (zie op de voorgrond van de onderstaande afbeelding).

 

# bugis-little-india

Naar Singapore reizen

Singapore is een van de grootste luchtvaartknooppunten van Zuidoost-Azië. Changi Airport (SIN) wordt beschouwd als een van de beste luchthavens ter wereld. Het is groot en goed georganiseerd. Immigratie en bagagedistributie gaat erg snel.

De luchthaven heeft vier terminals. Terminal 1, 2 en 3 zijn verbonden via een gratis Airport Skytrain. Een gratis pendeldienst naar de luchthaven verbindt Terminal 4 met Terminal 2.

De luchthaven is per trein verbonden met de stad. Taxi- en bustransfers zijn ook beschikbaar vanaf alle terminals.

 

Zich verplaatsen in Singapore

Singapore heeft een uitgebreid openbaar vervoersysteem, de MRT (een ondergronds en verhoogd spoorwegsysteem) en bussen en taxi's. Toeristen kunnen een Singapore Tourist Pass kopen die onbeperkt 1, 2 of 3 dagen biedt, met prijzen vanaf S $ 10 per dag (plus een borg van $ 10).

MRT

Het MRT-spoorwegnetwerk (Mass Rapid Transport) van Singapore is meestal de snelste en gemakkelijkste manier om door Singapore te reizen. Dit moderne spoorwegnet heeft 152 km spoor en 108 stations en rijdt zeven dagen per week tussen 05:30 en 01:30 uur. Treinen rijden elke 1-2 minuten tijdens piekuren.

U kunt een eenmalig reisticket, een toeristenconcessiepas of een kaart met opgeslagen waarde (plaatselijk bekend als EZ-link-kaarten) kopen bij het TransitLink-ticketkantoor op de stations. Downloaden de routekaart hier.

Als je naar de belangrijkste Gayscene in Singapore gaat, stap dan uit bij station Tanjong Pagar.

taxi

Taxi's zijn direct beschikbaar en gebruiken allemaal een taximeter. Als je een taxichauffeur tegenkomt die om een ​​vast bedrag vraagt, stap dan uit en markeer voor een andere. U kunt telefonisch een taxi reserveren. Klik hier voor een lijst met telefooncontacten voor taxi's (reserveringskosten zijn van toepassing).

Bus

Singapore heeft een uitgebreid busnetwerk en de meeste chauffeurs spreken Engels. Dankzij het warme en vochtige weer zijn alle bussen voorzien van airconditioning zodat u van een comfortabele reis kunt genieten.

U kunt contant geld of een EZ-link-kaart gebruiken om uw tarief te betalen. De tarieven variëren van SGD $ 0.80 tot SGD $ 3.50. Laat het exacte bedrag vallen in het tariefvak (er wordt geen wisselgeld gegeven) of tik op uw EZ-link-kaart wanneer u aan boord gaat. Vergeet niet om bij het uitstappen nogmaals op uw kaart te tikken, anders wordt het maximale tarief voor de busreis in rekening gebracht.

Klik hier voor de busroutes in Singapore. 

Singapore Supertrees 's nachts

Singapore "Superbomen"

 

Vervoer van / naar Changi Airport

De goedkoopste optie van het vliegveld naar de stad is om bus 36 te nemen vanaf de busbaaien in de kelder in terminals 1, 2 en 3. De MRT rijdt van terminal 3 naar de stad.

Taxi's zijn direct beschikbaar bij de taxistandplaatsen op het aankomstniveau van elke terminal.

 

Vervoer van / naar Sentosa Island

Er zijn drie manieren om Sentosa te bereiken vanaf het vasteland van Singapore (exclusief een taxi).

- Neem de kabelbaan (vanaf Mount Faber of Harbourfront) en geniet van een luchtfoto van het eiland.

- Loop naar het eiland via de Sentosa Broadwalk fvanaf de waterkant van het winkelcentrum VivoCity.

- Neem de Sentosa Express op de derde verdieping van het winkelcentrum VivoCity.

Meer informatie vindt u in onze gratis downloadbare gids voor Gay Singapore.

 

Waar te verblijven in Singapore

Voor onze hotelaanbevelingen voor Gayreizigers, klik hier om naar onze Gay Singapore Hotels-pagina te gaan.

 

Dingen om te zien en te doen

We hebben een aparte pagina met de beste toeristische attracties in Singapore, klik hier om naar de pagina Attracties in Singapore te gaan.

Wanneer bezoeken

Singapore heeft een tropisch klimaat zonder kenmerkende seizoenen. De temperaturen kunnen variëren van 23 ° C tot 32 ° C, en het regent gemiddeld 13 tot 19 dagen per maand.

April en mei zijn over het algemeen de warmste maanden, en tussen november en januari is het meestal natter.

 

Visa

De meeste bezoekers uit Westerse en Aziatische landen (uitgezonderd China) hebben geen visum nodig. Uw paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn.

Technisch gezien moeten toeristen hun paspoort altijd bij zich hebben in Singapore. Maar in de praktijk is het beter om het op een veilige plek in uw hotelkamer te bewaren en een fotokopie van de details in uw portemonnee mee te nemen.

 

Geld

De munteenheid van Singapore is de Singaporese dollar. Banken zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9 tot 30 uur. Sommige banken aan Orchard Road zijn op zondag geopend.

 

Openingstijden

De officiële winkel is zeven dagen per week geopend van 9 tot 10 uur. Veel winkels gaan echter pas rond 11 uur open. Winkels mogen op zaterdag tot 11 uur open blijven.

 

Elektriciteit

Britse stijl 3-pins stekkers die werken op 220V / 50 hertz. Adapters zijn overal verkrijgbaar en worden in de meeste hotels uitgeleend.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.