sitges-gay-strand

Gay Sitges · Stadsgids

Plan je een reis naar Sitges? Dan is onze gay Sitges stadsgids iets voor jou.

sitges-gay-strandSitges "Gaystrand"

 

Sitges

Sitges is een mediterrane kustplaats op 35 km ten westen van Barcelona met enkele van de beste stranden van Spanje.

Het prachtige stadscentrum bestaat uit smalle straatjes vol met bars, restaurants en winkels, die in tegenstelling tot veel andere Spaanse kustplaatsen niet zijn bedorven door overontwikkeling.

De stad profiteert van een klimaat dat gemiddeld meer dan 300 dagen zon per jaar oplevert met temperaturen variërend van 25 ° C tot 34 ° C.

Lees verder: Ontdek Sitges - de vrolijkste stad van Spanje.

gay-sitges-travelgayEuropaSitges Gay Pride (foto's uit 2016)

Gayscene

Sitges heeft een van Europa's oudste Gayscenes die meer dan 30 jaar oud is. Onlangs heeft de stad geprofiteerd van een verschuiving in de zomer gay feestende Gay's van Ibiza naar Barcelona. Er is een goede keuze aan Gaybars en (relatief kleine) dansclubs die voor elk wat wils bieden.

Tijdens de zomer (juni tot eind oktober) begint het gay-nachtleven vanaf 10 uur, waarbij de meeste bars open blijven tot minstens 3 uur en de dansclubs tot zonsopgang. Er wordt elk jaar een aantal regelmatige Gay-evenementen gehouden, waaronder Sitges Gay Pride (juni) en twee jaarlijkse International Gay Bear-bijeenkomsten.

De Gayscene bereikt zijn hoogtepunt tijdens de eerste twee weken van augustus, wanneer de stranden, bars en hotels vol zitten.

Voor een alternatief avondje uit is de Gay Bars en Gay Saunas in Barcelona is snel en gemakkelijk te bereiken met de trein (ongeveer 30 minuten).

sitges-oude-stadSitges oude binnenstad

Naar Sitges gaan

De dichtstbijzijnde luchthaven is Aeroport del Prat in Barcelona. Deze internationale luchthaven, die jaarlijks meer dan 30 miljoen bezoekers verwerkt, ligt op ongeveer 20 km van de stad Sitges. Er zijn drie belangrijke transportmogelijkheden van de luchthaven naar Sitges - taxi, bus en trein.

taxi

Direct buiten de Aankomsthal is een taxistandplaats. De reistijd is ongeveer 40-50 minuten en kost tussen de € 40-70, afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen waarin je reist.

Bus

MonBus heeft een regelmatige busdienst tussen de luchthaven en Sitges met een vertrek om de 30 minuten tijdens de piekperiode. De bus vertrekt buiten Terminal 1. Als u aankomt bij Terminal 2, moet u eerst de gratis pendelbus naar Terminal 1 nemen. De busroute vanaf de luchthaven gaat eerst naar het stadscentrum van Barcelona en vervolgens naar Sitges. Vanaf Sitges is de route rechtstreeks naar de luchthaven. In piekperiodes kan het alleen staanplaatsen zijn. Klik hier voor de MonBus-website en tijdschema. De prijs voor een enkele reis is € 4, -.

Trainen

Er is een RENFTE-treinstation op de luchthaven tegenover Terminal 2 en verbonden via een luchtbrug. Er is ook een gratis pendeldienst tussen het RENFTE-station en Terminal 1. Vanaf hier neemt u de eerste trein en stapt u uit bij de eerste halte van het station - El Prat de Llobregat. Vang een trein richting Vilanova en stap uit in Sitges. Enkele reizen kosten € 4.10.

Sitges-winkel

 

Waar te verblijven in Sitges

Voor onze volledige lijst van aanbevolen hotels in Sitges voor Gayreizigers, bezoek onze Gay Sitges Hotels-pagina.

sitges-promenadePromenade van Sitges 

 

Visa

Spanje valt binnen het Schengenvisumgebied. Als u van buiten Europa reist, moet u controleren of u een Schengenvisum nodig heeft.

Geld

De munteenheid in Spanje is de euro. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Een identiteitsbewijs met foto kan vereist zijn als u in sommige winkels met een kaart betaalt.

Elektriciteit

220 volt met standaard Europese 2-ronde stekkerstekkers.

MEDISCHE

Spanje heeft een goede nationale gezondheidsdienst en een breed scala aan particuliere gezondheidszorgopties. Er zijn een aantal apotheken in Sitges, waarvan er minstens één buiten de normale openingstijden geopend is.

Het dichtstbijzijnde ziekenhuis met een 24-uurs afdeling spoedeisende hulp is echter het Sant Camil in het nabijgelegen Sant Pere de Ribes, (El Garraf) - ongeveer 10 km van Sitges. U zult dus een taxi moeten nemen. Dit ziekenhuis kan een PEP-behandeling (post-exposure profylaxe) bieden.

Ziekenhuis Clínic, Barcelona biedt ook PEP-behandeling.

U moet voor uw behandeling betalen, dus een particuliere ziektekostenverzekering is essentieel.

Drinkwater

We raden u aan om flessenwater te drinken.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel