Skyline van Tel Aviv

Gay Tel Aviv stadsgids

Plan je een reis naar Tel Aviv? Dan is onze gay Tel Aviv city guide-pagina iets voor jou.

 

Skyline van Tel Aviv

Tel Aviv | تل أبيب תֵּל־אָבִיב

Tel Aviv is het grootste stedelijke gebied van Israël, met minder dan een half miljoen inwoners en een oppervlakte van 52 km². De stad ligt aan de Israëlische Middellandse Zeekust. De Witte Stad, die sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, herbergt 's werelds grootste concentratie aan Bauhaus-gebouwen.

Tel Aviv staat ook bekend als een "feesthoofdstad" en "de stad die nooit slaapt" vanwege de 24-uurscultuur en het bruisende nachtleven.

Gayrechten in Israël

Gayrechten in Israël zijn het meest ontwikkeld in het Midden-Oosten. Het land erfde oorspronkelijk de Britse wetgeving die Gayseks strafbaar stelt, maar de wet werd nooit gehandhaafd. Het verbod werd in 1988 door de nationale vergadering van de Knesset ingetrokken.  TDe meerderjarigheid is voor iedereen op 16-jarige leeftijd gelijk.

Partners van hetzelfde geslacht kunnen een soort common law-huwelijk vormen dat wettelijke erkenning biedt met betrekking tot veel financiële en fiscale kwesties. Huwelijken en geregistreerd partnerschap in het buitenland worden volledig erkend. De LGBT-gemeenschap wordt beschermd door antidiscriminatiewetten. Israël blijft het enige land in het Midden-Oosten dat deze wettelijke bescherming biedt.

Tegenwoordig wordt Tel Aviv erkend als een van de meest Gayvriendelijke steden ter wereld en de Gayhoofdstad van het Midden-Oosten. Het staat bekend om zijn jaarlijkse Pride-parade, levendige scène en fantastisch Gaystrand.

 

Tel Aviv Gay Pride 2016Tel Aviv Gay Pride

 

Gayscene

Er is geen 'Gaydorp' in Tel Aviv. De scene is ingebed in de cultuur van de stad met gay-locaties verspreid over de stad. Op het gebied van feesten is er voor ieder wat wils.

Naast specifiek gay-gelegenheden, organiseren veel reguliere bars en clubs af en toe 'Gay-avonden'. Dit is een nachtelijke stad. Meest Gaybars in Tel Aviv zal pas om middernacht druk worden en dansfeesten beginnen vol te lopen vanaf 2 uur.

Tel Aviv heeft een paar stomende gay sauna's en cruiseclubs. Jongens die elkaars hand vasthouden op straat is heel acceptabel. De vrijheid om plezier te hebben en fantastisch te zijn, maakt deze bruisende stad tot een geweldige plek voor Gay-toeristen.

De Gaystrand in Tel Aviv is een populaire bestemming voor de lokale bevolking en buitenlanders, en het Pride-evenement in Tel Aviv wordt elk jaar groter en beter.

Tel Aviv ervaren

Tel Aviv is een relatief kleine stad met interessante wijken die elk hun eigen identiteit hebben. De stad heeft een bruisend nachtleven.

https://www.youtube.com/embed/6JL2ceWzun8

 

Naar Tel Aviv reizen

De Ben Gurion International Airport (TLV) is een luchthaven van wereldklasse en heeft een van 's werelds grootste belastingvrije winkelcentra. Het wordt algemeen erkend als een van de veiligste ter wereld. De meeste Europese, Midden-Oosterse en vele Aziatische luchtvaartmaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten aan.

De luchthaven ligt 15 km van de stad nabij de stad Lod. U kunt een trein rechtstreeks vanaf de luchthaven naar de stad nemen, die tussen 11-15 NIS kost. Taxi's met een meter zijn 24 uur per dag beschikbaar en zijn de handigste manier om het stadscentrum te bereiken, met een typisch tarief in de buurt van 120 NIS (ongeveer $ 30).

Een alternatief voor dure taxi's is de sherut, een gedeelde taxiservice die uniek is voor Israël en die mensen koppelt die dezelfde kant op gaan. U kunt een sherut nemen naar het stadscentrum van Tel Aviv en naar bestemmingen in het hele land verder weg.

Zich verplaatsen in Tel Aviv

Met de bus

Een goedkoop, modern busnetwerk rijdt door de hele stad. De meeste buschauffeurs spreken Engels en helpen u meestal graag met informatie over uw bestemming en wanneer u moet uitstappen. Koop een RAVKAV-kaart die alle providers in het land verenigt.

Met de taxi

De gemakkelijkste manier om te pendelen in de stad. Taxi's zijn verplicht een meter te gebruiken - sta erop dat deze aanstaat. Fooien worden niet verwacht. Naast normale taxi's zijn er taxi's ter grootte van een busje voor 6 tot 12 personen die een aanvulling vormen op sommige busroutes. Dit alternatief is vaak sneller, iets goedkoper en frequenter dan de bus nemen.

Met de fiets

De vlakke en kustgeografie van Tel Aviv, het milde weer en een groeiend aantal fietspaden maken fietsen tot een geweldige manier om de stad te verkennen. Verschillende winkels bieden fietsverhuur.

Dingen om te zien en te doen in Tel Aviv

 

 

  • Palmach-museum - interactief historisch museum alleen op afspraak.
  • Neve tzedek - Joodse buurten buiten de stad Jaffa, bestaande uit smalle, kronkelende straatjes, niet ver van de zee gelegen.
  • Kunstmuseum van Tel Aviv - bevat een verzameling kunst, waaronder Europese werken uit de 16e-19e eeuw, het impressionisme, het postimpressionisme en het modernisme van de 20e eeuw.
  • Voetgangersgebied Nachalat Binyamin - straatmarkt gelegen nabij de Carmel Market met veel winkels, cafés en restaurants.
  • Oude Jaffa - een van de oudste havens ter wereld met de beroemde vlooienmarkt in de buurt.
  • Dizengoff-straat - De belangrijkste verkeersader van Tel Aviv vol met druk voetgangersverkeer, winkels, cafés, kunstgalerijen, boetieks en bars.
  • Florentijns - voormalige volksbuurt met de grootste concentratie Bauhaus-architectuur van de stad.
  • Museum van de Joodse diaspora - gelegen aan de Universiteit van Tel Aviv, vertelt dit museum het verhaal van het Joodse volk van Israël gedurende de afgelopen 2,500 jaar.
  • Rothschildboulevard - trendy straat met veel Bauhaus-architectuur, restaurants en cafés.
  • Centrum voor uitvoerende kunsten van Tel Aviv - een moderne architectuur met opera, muziek en podiumkunsten.

 

 

Lees verder: Dingen om te doen in Tel Aviv.

Waar te verblijven in Tel Aviv

Tel Aviv heeft een grote selectie van hotels. De meeste Gayreizigers verblijven in de buurt van het Hilton Beach-gebied en de waterkant. Voor onze lijst met enkele van de beste hotels voor Gayreizigers, bezoek de Tel Aviv middenklasse + budgethotels or  Luxe hotels in Tel Aviv bladzijden.

Wanneer bezoeken

Tel Aviv heeft het hele jaar door redelijk goed weer met nauwelijks een dag zonder zonneschijn.

Technisch gezien heeft het een mediterraan klimaat met hete zomers (juni tot augustus), koelere en nattere winters (dec-feb) en onvoorspelbare bronnen (maart-mei) en herfst (september tot november). Hittegolven zijn niet ongewoon in de lente.

Visa

Israël heeft met verschillende landen visumvrijstellingsovereenkomsten gesloten. Je kunt controleren hier om te zien welk visum op u van toepassing is. De meeste komen in aanmerking voor het B2 toeristenvisum, geldig voor drie maanden, afgegeven bij aankomst.

Onderdanen van andere landen zonder dergelijke overeenkomsten moeten een visum verkrijgen bij de dichtstbijzijnde Israëlische ambassade in hun land voordat ze naar Israël reizen.

Geld

De valuta die in Israël wordt gebruikt, is de New Israel Shekel (NIS) of afgekort shekel. Reizigers kunnen elk bedrag aan lokaal of buitenlands contant geld meenemen, samen met reischeques of creditcards.

Vreemde valuta kunnen worden ingewisseld op de luchthaven, banken, postkantoren, de meeste hotels of erkende wisselkantoren in grote steden. Bij het inwisselen van reischeques is een paspoort vereist.

Visa en MasterCard credit- en debitcards kunnen worden gebruikt om contant geld op te nemen bij banken of bij geldautomaten.

Tipping

In cafés, restaurants en bars wordt van u verwacht dat u een royale fooi geeft, minimaal 12% -15%.

De werkweek

De werkweek in Israël is van zondag tot en met donderdag. De meeste winkels en bedrijven zijn vrijdagmiddag en zaterdag de hele dag gesloten.

Tourist Information Center

46 Herbert Samuel Sr., hoek van 2 Geula St., Promenade van Tel Aviv

Telefoon +972 3 516 6188

Openingstijden: zondag tot donderdag: 09:30 - 17:30, vrijdag: 09:30 - 13:00

Noodnummers

Politie  100

Medisch noodgeval / ambulance  101

Brandweer  102

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.