gay-zurich-gids-2017

Gay Zürich stadsgids

Eerste keer in Zürich? Dan kan onze gay Zurich city guide-pagina je helpen om van A tot Z te komen.

 

gay-zurich-gids-2017

Zürich

Zürich is de grootste stad van Zwitserland, de nummer één Europese stad voor levenskwaliteit en staat consequent in de top drie van steden ter wereld voor hetzelfde. Het is ook de rijkste stad van Europa.

De schitterende locatie aan de noordkant van het meer van Zürich (Meer van Zürich) biedt een directe achtergrond van prachtige beboste heuvels en wordt omlijst door de dramatische schoonheid van de met sneeuw bedekte Alpen, slechts 30 kilometer naar het zuiden.

Andere hoogtepunten van Zürich zijn de rivier de Limmat die vanuit het meer door het stadscentrum stroomt. De natuurlijke omgeving, de bewaard gebleven historische gebouwen en het efficiënte transportsysteem zorgen voor een geweldige vakantiebestemming het hele jaar door.

Zürich heeft ook een zeer tolerante houding en verwelkomt iedereen uit diverse gemeenschappen. Er is een gevestigde Gayscene en de stad wordt beschouwd als de dansfeesthoofdstad van Midden-Europa.

Gayrechten in Zwitserland

Zwitserland heeft uitstekende prestaties op het gebied van de mensenrechten en er heerst een hoge tolerantie jegens de LGBT-gemeenschap. Zürich en Genève hebben levendige en goed ontwikkelde Gay- en lesbische culturen, samen met kleinere scènes in de andere grote steden Bazel, Bern, Luzern, Lausanne en St. Gallen.

Zwitserland houdt sinds het midden van de jaren negentig een jaarlijkse Coming Out Day, met als doel de jonge LGBT-gemeenschap aan te moedigen een positieve identiteit te ontwikkelen.

Seksuele activiteit van hetzelfde geslacht werd in 1942 landelijk gedecriminaliseerd. Discriminatie door de overheid op grond van seksuele geaardheid was in 1999 grondwettelijk verboden. Sinds januari 2007 worden geregistreerde partnerschappen erkend.

LGBT-mensen kunnen kinderen afzonderlijk adopteren en de wettelijke bepalingen voor adoptie van paren van gelijk geslacht worden momenteel besproken in het Zwitserse parlement.

Gayscene in Zürich

De Gayscene van Zürich is geconcentreerd in en rond de Altstadt, met de meeste bars en Gay-locaties in District 1 en District 4 (Langstrasse).

Evenals de mix van Gay Bars, Gay dansclubs en Gay Saunas en Gaycruiseclubs je zou verwachten in zo'n grote Europese stad, misschien nog wel onverwachter is de omvang van de internationale danceparty-scene hier, die zowel hetero- als Gay-clubbers uit een heel Europees verzorgingsgebied bedient. Dit vormt een intrigerend contrast met de traditie en het conservatisme dat de algemene reputatie van de meeste Zwitserse steden is.

De stad is het hele jaar door gastheer voor een groot aantal grote Gay-dansfeesten en afterparty's (gemiddeld minstens één groot evenement per maand), waardoor veel internationale dj's en Gayseksuele bezoekers van heinde en verre naar de stad komen.

Pride-festival van Zürich vindt elk jaar in juni plaats, met vier dagen met speciale evenementen en feesten, evenals de Parade zelf.

Naar Zürich reizen

Zowel de luchthaven van Zürich als het treinstation zijn de grootste en drukste van het land. Vervoer van en naar de luchthaven is eenvoudig, met een goed aangesloten netwerk van treinen, trams, stadsbussen, intercitybusvervoer, taxi's en goede parkeergelegenheid.

Treinen van de Zwitserse CFF-spoorwegmaatschappij rijden naar de luchthaven, alle treinen rijden via de hauptbahnhof (Het centraal station van Zürich), en van daaruit naar de rest van Zwitserland en Europa. Treinen en trams naar het centrum van Zürich kosten CHF 6.60, terwijl taxi's in de regio CHF 60-70 kosten.

Er zijn frequente gemeentelijke busverbindingen van de luchthaven naar het stadscentrum, en naar omliggende voorsteden en andere steden in de regio.

Zich verplaatsen in Zürich

De beste optie is om te vertrouwen op het openbaarvervoersysteem van Zürich, de VBZ. Het bestrijkt de hele stad, is efficiënt, betrouwbaar en kosteneffectief, en is niet afhankelijk van dure taxi's.

Een dagkaart voor het openbaar vervoer van Zürich begint vanaf CHF 5.40 en geeft u onbeperkte toegang tot boten, trams, bussen, kabelbanen en zelfs de kabelbaan.

Overweeg om een ​​Zürich-kaart te kopen als je musea en andere attracties bezoekt, want hiermee heb je ook gratis toegang tot al het openbaar vervoer in de regio.

Waar te verblijven in Zürich

Zürich heeft een grote keuze aan hotels voor elk budget. Voor onze lijst met aanbevolen hotels in Zürich in de buurt van de Gayscene in de oude binnenstad en de Langstrasse, bezoekt u de Gay Zurich Hotels pagina.

Dingen om te zien en te doen in Zürich

Zürich is een van de belangrijkste culturele hoofdsteden van Europa, met musea en galerieën van wereldklasse. De stad heeft zowel een operahuis als een concertzaal, de Tonhalle, met regelmatig concerten en producties. Hier is een momentopname van enkele andere toeristische sites die het bezoeken waard zijn:

 

 

 • oude binnenstad - het oude stadscentrum en de thuisbasis van het grootste deel van de Gayscene van Zürich. Het gebied is over het algemeen heel charmant en zeker de moeite waard om tijd door te brengen, en een geweldige manier om de grote en gevarieerde bar- en restaurantscene van Zürich te proeven.
 • Lindenhof - Een heuvel en deel van het oude Zürich, de Lindenhof is de historische thuisbasis van een Romeins kasteel en fort. Deze autovrije zone biedt prachtige panorama's van Zürich.
 • Promenade aan het meer - Het meer van Zürich vormt het prachtige decor van de stad en is zeker een bezoek waard vanwege het uitzicht over de stad en richting de Alpen, met groene beboste heuvels rondom.
 • Bahnhofstrae - een van de duurste winkelstraten ter wereld, voor al het echte of gewoon window-shoppen dat je maar kunt wensen.
 • Kunsthaus - Sinds de opening in 1910 is Kunsthaus Zürich uitgegroeid tot een belangrijk kunstmuseum voor Zwitserland en heel Europa. Het historische gebouw is net zo indrukwekkend als de kunstcollectie, die een indrukwekkende collectie hedendaags werk omvat.
 • Fraumünster - De Fraumünster domineert de skyline van Zürich met zijn sierlijke en slanke blauwe torenspits. De gelijknamige abdij dateert uit het jaar 853 en de kerk bevat een aantal indrukwekkende glas-in-loodontwerpen van Marc Chagall.
 • Dierentuin van Zürich - Sinds 1929 is de Zoologischer Garten van Zürich toonaangevend op het gebied van natuurbehoud en een dierentuin met de hoogste waardering. Er zijn ruim 2,000 inwoners en meer dan 250 soorten die je hier kunt ontmoeten. Gelegen op een mooie locatie op een heuvel, weg van het stadscentrum.
 • Grossmunster - Deze romaanse kathedraal dateert uit 1100 en is een van de meest indrukwekkende kerken in Zürich. Het speelde een belangrijke rol in de protestantse reformatie. Een beklimming van de toren wordt beloond met een prachtig uitzicht over de stad.
 • Landesmuseum - feitelijk het Zwitsers Nationaal Museum in Zürich, met een van Europa's mooiste kunst- en cultuurcollecties.
 • Rietberg Museum - een van de beste Europese musea uitsluitend gewijd aan niet-Europese kunst. Gelegen in Lindenhofplatz, de heuvel met uitzicht op de stad.
 • UBS Polybahn- Polybahn is een (zeer korte) kabelbaan. Het brengt u naar Polyterrasse voor nog een prachtig uitzicht over de stad.
 • Dagjes uit - Maak een dagtocht buiten de stad. De Alpen liggen slechts 30 km ten zuiden van de stad en het Zwitserse platteland rondom is het hele jaar door prachtig om te bezoeken.

 

 

Visa

Zwitserland valt binnen het Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, moet u controleren of u een Schengenvisum nodig heeft.

Geld

De Zwitserse munteenheid is de Zwitserse Frank (CHF). De prijzen in Zwitserland zijn over het algemeen veel hoger dan in andere delen van Europa.

Andere nuttige informatie

LGBT + Hulplijn: 0800 (gratis 133-uurs hotline)

Voor schriftelijk advies en vragen:  hallo@lgbt-helpline.ch

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.