Ga naar Sitges Pride 2021

Sitges Pride 2024: data, parade en hotels

Sitges Pride 2024: dates, parade and hotels

5 juni 2024 - 9 juni 2024

Locatie

Sitges, Spanje

Ga naar Sitges Pride 2021

Sitges Pride is een van de grootste Gay-evenementen van het jaar. Aangezien Sitges een van Europa's meest populaire Gaybestemmingen is, trekt Pride gegarandeerd een divers, levendig en zeer shirtloos publiek. Het geeft je ook het perfecte excuus om in de zomer een weekje Spanje door te brengen - wat altijd een goed plan is!

Sitges Pride duurt doorgaans meerdere dagen en wordt gevierd met een overvloed aan activiteiten die internationaal publiek naar de schilderachtige stranden en levendige straten trekken.

Sitges Pride-paraderoute

Het centrale hoogtepunt van Sitges Pride is de parade, een spectaculaire processie met een gevarieerd aanbod aan praalwagens en deelnemers. Dit kleurrijke evenement vindt plaats langs de kust van Sitges, beginnend bij het Kansas Restaurant en rond belangrijke gebieden, waaronder de iconische kerk bij La Fragata, voordat het eindigt bij het Gay Village in Hotel Calipolis. De parade, die gratis is voor toeschouwers, staat bekend om zijn feestelijke sfeer en prachtige kustachtergrond, waardoor het een must-see is voor bezoekers.

Wat gebeurt er nog meer bij Sitges Pride?

Naast de parade biedt Sitges Pride een uitgebreid evenementenprogramma dat wordt georganiseerd in de Pride Village, die als middelpunt van de viering dient. De Pride Village ligt direct aan de kust en biedt gratis toegang, er zijn VIP-opties beschikbaar, en beschikt over een podium voor liveoptredens, waar tijdens het festival meer dan 80 acts optreden. Deze optredens en shows beginnen meestal 's avonds, waardoor het dorp een levendige uitgaansgelegenheid wordt.

Bovendien omvat Sitges Pride unieke evenementen zoals hogehakraces en tribute-concerten, wat een leuke en eclectische mix toevoegt aan de traditionele pride-activiteiten. Het evenement viert niet alleen de LGBTQ+-cultuur, maar draagt ​​ook aanzienlijk bij aan de lokale economie door duizenden bezoekers te trekken die komen genieten van de inclusieve en gastvrije omgeving.

Sitges Pride boeken

Voor meer details over de specifieke evenementen en activiteiten die gepland zijn voor de volgende Sitges Pride, inclusief hoe u kunt deelnemen of VIP-passen kunt beveiligen, kunt u hun officiële site op Sitges Pride bezoeken. Sitges ligt op slechts een korte afstand Barcelona en belooft een van Europa's leukste Prides te worden. De stad komt 's nachts tot leven met vele geweldige bars en clubs om uit te kiezen. Op het strand is er een hoofdpodium met ongelooflijke tribute-acts en drag-artiesten.

Sitges Pride 2024 vindt plaats van 5 tot 9 juni. Het is raadzaam om dat te doen boek uw accommodatie ruim van tevoren, aangezien de prijzen sterk zullen stijgen naarmate juni 2024 nadert.

TG wit logoBezoek Website
tarief Sitges Pride 2024: data, parade en hotels

Geen beoordelingen gevonden

Opmerkingen / Recensies zijn de subjectieve mening van Travel Gay gebruikers, niet van Travel Gay.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel