Gay Bologna · Stadsgids

Gay Bologna · Stadsgids

Eerste keer in Bologna? Dan is onze gay Bologna city guide-pagina iets voor jou.

Piazza Maggiore

 

Bologna

De hoofdstad en grootste stad van de regio Emilia-Romagna in Noord-Italië. Bologna is de zesde stad van Italië en het hart van een grootstedelijk gebied met meer dan 6 miljoen inwoners.

Met nederzettingen hier sinds ongeveer 1000 voor Christus, heeft Bologna een rijke en gevarieerde geschiedenis. Na de val van Rome werd de stad herhaaldelijk geplunderd door Goten voordat ze werd herbouwd door Petronius, de patroonheilige van de stad. In 1088 werd de Universiteit van Bologna opgericht en algemeen wordt aangenomen dat het de oudste universiteit is die nog steeds in bedrijf is.

Tegenwoordig is Bologna een cultureel centrum en wordt het vaak gerekend tot de top tien van steden in Italië op het gebied van levenskwaliteit. Het heeft een bloeiende economie en de provincie Bologna heeft het op twee na hoogste BBP van Italië. Bezoekers worden aangetrokken door de verbazingwekkende oude binnenstad, de geweldige gastronomische cultuur en de gevarieerde winkelmogelijkheden.

 

Gayrechten in Italië

Voor informatie over Gayrechten in Italië, zie onze Gay Rome City Guide pagina.

 

Gayscene

Op het gebied van Gay-locaties en uitgaanscene biedt Bologna een bescheiden selectie van sauna's, cruiseclubs en bars en dansclubs. Het heeft echter een grote selectie van LGBT-organisaties die hun belangrijkste bases in de stad hebben, waaronder Arcigay, de grootste Gay-advocatuurorganisatie van Italië, en Gay News, de nationale Gaykrant van Italië.

In juni is er een levendig pride-festival dat gasten uit heel Italië en daarbuiten trekt. Eind oktober en begin november vindt het Gender Bender-kunstfestival plaats, met nieuwe en innovatieve werken in dans, film en kunst die hedendaagse queer identiteiten verkennen.

 

Naar Bologna reizen

Met het vliegtuig

Luchthaven Bologna Guglielmo Marconi (BLQ) ligt ongeveer 6 km ten noordwesten van het stadscentrum en is de 7de grootste luchthaven van Italië. Het bedient vele bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en er zijn seizoensgebonden charterdiensten naar Mombasa en Cancun.

TPER biedt een shuttlebusdienst genaamd Aerobus die u in ongeveer 20 minuten naar het stadscentrum van Bologna brengt (afhankelijk van het verkeer). Tickets kosten € 6, maar ze zijn een uur geldig op alle Bologna-busdiensten zodra ze zijn gevalideerd. De dienst rijdt elke 11 minuten tussen 5.30 uur en 12.15 uur.

Taxi's kunnen vanaf de luchthaven worden aangehouden of van tevoren worden besteld en bieden een snelle en gemakkelijke route naar het centrum. Een reis naar het centraal station van Bologna kost tussen de € 15 en € 20, afhankelijk van het tijdstip waarop u reist, of het een feestdag is of als u grote hoeveelheden bagage heeft.

Met de trein

Bologna is het spoorwegknooppunt van Noord-Italië en heeft goede verbindingen met de meeste Italiaanse grote steden. Er is een nachtdienst van en naar Parijs en dit is een van de locaties op de iconische Venice-Simplon Orient Express.

 

Zich verplaatsen in Bologna

Te voet

De beste manier om Bologna te verkennen is te voet, aangezien dit de beste manier is om de majesteit van het historische stadscentrum te bewonderen. De iconische Due Torri is een goed herkenningspunt om op te vertrouwen om te voorkomen dat je verdwaalt. Denk er echter aan om op scooters en motorfietsen te letten, aangezien deze vaak achteraan rijden.

Met de bus

Bussen in Bologna zijn een relatief goedkope manier om van a naar b te komen. Singles kosten € 1.50 en zijn 75 minuten geldig. Ze kunnen worden gekocht in de bus of bij krantenwinkels, tabakswinkels en cafés (24-uurspassen zijn € 5). De meeste routes lopen van 6 uur tot 11 uur, maar er zijn een handvol nachtdiensten.

Met de taxi

Taxi's in Bologna zijn over het algemeen vrij duur, maar kunnen gemakkelijk op straat worden aangehouden of worden gepakt bij de vele taxistandplaatsen in de stad. Realistisch gezien hoeft u er waarschijnlijk geen te nemen, aangezien het stadscentrum relatief compact is.

Met de fiets

Vanwege de grote studentenpopulatie in Bolgna is fietsen hier een erg populair vervoermiddel. Er zijn hier veel fietsverhuurprogramma's. Als u uw eigen fiets meeneemt, neem dan voorzorgsmaatregelen, want fietsdiefstallen zijn niet ongewoon, vooral rond de universiteit.

 

Waar te verblijven in Bologna

Bezoek ons ​​voor enkele van de beste hotelselecties in Bologna Gay Bologna Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Vanwege Torri - deze twee torens zijn waarschijnlijk het meest iconische beeld van het stadsbeeld van Bologna. Volgens de legende werden de twee torens gebouwd door concurrerende families in de 12e eeuw om te laten zien wie van hen de machtigste was, maar dat blijft ter discussie.

Piazza Maggiore - Het belangrijkste plein van Bologna en het kloppende hart van de stad. Hier vindt u vele restaurants waar u het gerecht kunt proeven waar Bologna internationaal het meest bekend om staat - ragù alla bolognese.

Joods Museum - dit museum, gevestigd in het voormalige Joodse getto van Bologna, volgt de geschiedenis van de Joodse bevolking van de stad. Een interessante en ontnuchterende ervaring.

Basiliek van San Petronio - enorme gotische kerk op de Piazza Maggiore. Deze kerk is qua volume de tiende grootste ter wereld en staat bekend als de geboorteplaats van de kunst van het Bolognese klokkenspel.

Lamborghini-museum - als u eraan herinnerd wilt worden dat Bologna een van de rijkste regio's van Italië was, hoeft u niet verder te zoeken. Gelegen op ongeveer 50 minuten met de bus van het stadscentrum, kunt u hier de geschiedenis ontdekken van een van 's werelds meest iconische luxemerken.

Galerij Cavour - de plek om te gaan voor het ultieme in high-end winkelen. Hier vindt u alle high-end merken als u wilt uitgeven.

 

Wanneer bezoeken

Bologna ervaart extreem warme zomers, wat ertoe leidt dat veel lokale bewoners de stad verlaten, waardoor het een bijna "spookstad" -achtige kwaliteit krijgt. De lente en de herfst zijn aangenaam als het mooi weer is en de studenten leven in de stad brengen. De winters zijn koel met af en toe een laagje sneeuw.

Er is een breed scala aan festivals en evenementen die plaatsvinden in Bologna. In juli wordt er een filmfestival gehouden op Piazza Maggiore waar zowel gerestaureerde stomme films als moderne klassiekers te zien zijn. In december organiseert de stad ook de MotorShow, die een breed scala aan indrukwekkende voertuigen naar de stad brengt.

 

Geld

Italië is lid van de eurozone. ATM's (bancomat) zijn overal verkrijgbaar. Winkels houden van contant geld. In veel onafhankelijke winkels wordt u geen korting geweigerd als u contant betaalt. De meeste winkels vragen om een ​​legitimatiebewijs als je met een creditcard betaalt.

Wisselkantoren (cambio) bevinden zich dicht bij alle belangrijke toeristische gebieden, maar bieden over het algemeen slechte wisselkoersen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.