Gay Bremen · Stadsgids

Gay Bremen · Stadsgids

Eerste bezoek aan Bremen? Dan is onze gay stadsgids Bremen iets voor jou.

Bremen

De op één na grootste stad van Noord-Duitsland. Bremen heeft meer dan 500,000 inwoners en is daarmee de 11e stad van Duitsland en de grootste in de deelstaat van zijn naamgenoot. Het maakt deel uit van de grotere metropoolregio Bremen/Oldenberg, waar meer dan 2 miljoen mensen wonen.

Een van de belangrijkste steden in de kerstening van Duitsland. Bremen was een van de belangrijkste steden van de Hanze. In de 15e eeuw werd het bekend als sponsor van piraterij. In de 19e eeuw viel Napoleon de stad binnen en ontstond de havenstad Bremerhaven door het dichtslibben van de rivier. Het werd zwaar gebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog 2.

Tegenwoordig is Bremen een welvarende stad en staat bekend als de bakermat van het Becks-bier. Veel grote fabrikanten zijn gevestigd in Bremen. De Universiteit van Bremen wordt beschouwd als een van de beste in Duitsland. Toeristen worden aangetrokken door de charmante middeleeuwse straatjes, geweldige winkelmogelijkheden en bescheiden Gayscene.

 

Gayrechten in Duitsland

Kijk voor informatie over Gayrechten in Duitsland op onze Gay Berlin City Guide-pagina.

 

Gayscene

Bremen is ongelooflijk gastvrij voor de LGBT-gemeenschap. Het Gaycarnaval van 1979 was een van de eerste in zijn soort in Duitsland en een van de pleinen is genoemd naar de Gayrechtenpionier Karl Heinrich Ulrichs. De Gayscene is klein maar vriendelijk met een Gay bar, club, cruiseclub en sauna catering aan Gayseksuele klanten.

Hoewel Bremen geen eigen Pride heeft (het naburige Oldenberg organiseert het festival Christopher Street Day of the North West), zijn er veel LGBT-vriendelijke festivals in de stad. Er is een filmfestival, The Queer It! kunstfestival en een grote Gay-aanwezigheid op het stadscarnaval.

 

Naar Bremen reizen

Met het vliegtuig

Luchthaven Bremen Hans Koschnick (BRE) is een kleine luchthaven op 3 km ten zuiden van het stadscentrum. Het biedt een behoorlijk scala aan diensten naar steden en vakantiebestemmingen in Europa en het Midden-Oosten.

Tramlijn 6 rijdt elke 5-10 minuten (20 minuten op zondag) en brengt u in ongeveer 10 minuten naar de stad. Kaartjes kunnen worden gekocht bij een automaat in de tram (met wisselgeld!) En een enkele rit naar het centrum kost € 2.75.

Taxi's staan ​​buiten het terminalgebouw of kunnen vooraf worden besteld. Autoverhuurbalies zijn te vinden in Terminal 3 en zorg ervoor dat u de nodige documentatie bij de hand hebt. De rit naar het stadscentrum duurt tussen de 10-20 minuten, afhankelijk van de verkeerssituatie.

Met de trein

Het Bremen Hauptbahnhof is centraal gelegen en goed verbonden met regelmatige diensten naar de grote Duitse steden, waar u verbinding kunt maken met het bredere Europese spoorwegnet. Er zijn internationale verbindingen van en naar Zwitserland.

 

Zich verplaatsen in Bremen

Te voet

De meeste bezienswaardigheden in Bremen liggen op loopafstand en dit is de beste manier om de oude stad te verkennen.

Met het openbaar vervoer

Bremen heeft een geïntegreerd systeem van bussen, treinen en trams. De diensten zijn overdag vrij regelmatig met enkele nachtdiensten. Singles beginnen bij € 2.80 en dekken het grootste deel van de stad en dagpassen kosten € 8. Je kunt ook een pakket van 4 singles kopen voor € 10.20. Kaartjes kunnen worden gekocht bij de chauffeur (behalve treinen) en inspecties zijn gebruikelijk.

Met de taxi

Taxistandplaatsen zijn te allen tijde te vinden buiten prominente locaties in de stad. U kunt van tevoren bestellen, maar dat is meestal niet nodig (de telefonisten spreken sowieso waarschijnlijk geen Engels). Taxi's zijn over het algemeen betrouwbaar en veilig, maar nemen de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen. Uber is niet beschikbaar in Essen.

Met de fiets

Bremen is een zeer vlakke stad, waardoor fietsen een erg populaire manier is om de stad te verkennen. Het is een van de meest fietsvriendelijke steden van Duitsland. Er zijn veel fietsverhuurbedrijven in de stad en plekken om uw fiets te stallen.

 

Waar te verblijven in Bremen?

Voor een lijst met aanbevolen hotels in Bremen, kijk op onze aanbevolen hotels in Bremen pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Theater op de Goetheplatz - een van de oudste gebouwen in Bremen en bovendien een opvallend gebouw. Adolf Hitler bezocht het theater in 1941 en het werd uitgebreid herbouwd na schade in de Tweede Wereldoorlog.

stadhuis - algemeen beschouwd als een van de beste stadhuisgebouwen in Europa en een UNESCO-werelderfgoed. U kunt rondleidingen door het binnenland maken.

Dom St. Petri - een imposante kathedraal en een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bremen. De toegang is gratis, maar je kunt € 1 betalen om de zuidelijke toren te beklimmen, waar je wordt beloond met een fantastisch uitzicht over de stad.

Böttcherstrae - een prachtige art-nouveaustraat met een goede selectie luxe winkels en eigenzinnige boetieks.

Weserburg - een groot museum voor moderne kunst met een gevarieerde collectie van de jaren '1960 tot nu.

Weser Stadion - de thuisbasis van Werder Bremen, een van de Duitse voetbalzwaargewichten. Waarom niet een spelletje spelen en de sfeer opsnuiven?

Burgerpark - een groot en schilderachtig park in het centrum van de stad (sommigen hebben het vergeleken met Central Park!). Perfect voor een picknick of een romantische wandeling.

Brouwerij Beck - volg een rondleiding (en proef) in de productiesite van een van 's werelds beroemdste bieren.

 

Wanneer bezoeken

De geografische ligging van Bremen zorgt voor gematigde temperaturen, hoewel hittegolven in de zomer niet ongewoon zijn, evenals langdurige vorstperiodes in de winter. Regen kan op elk moment van het jaar voorkomen met af en toe een storm in de zomer. De zomers zijn druk, maar niet zo druk als in andere Duitse steden.

Het hele jaar door worden er in Bremen veel festivals en evenementen gehouden. In juni vindt de populaire Vision Techno Parade langs de rivier plaats. Eind oktober vindt de Freimarkt plaats, een van de grootste en oudste beurzen van Europa. De kerstmarkt buiten het stadhuis is ook erg populair.

 

Visa

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. U kunt om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.