Gay Brugge

Gay Brugge Stadsgids

Eerste keer in Brugge? Dan is onze Gay-Brugge stadsgidspagina iets voor jou

Brugge 

De grootste stad van de Belgische provincie West-Vlaanderen. Brugge is een kleine stad met meer dan 100,000 inwoners.

Onder het bewind van Julius Caesar werden hier de eerste vestingwerken gebouwd en in 1098 werd het de hoofdstad van de regio Vlaanderen. Het ontwikkelde zich tijdens de middeleeuwen tot een handelscentrum vanwege zijn positie in de Hanze en de beurs zou de eerste ter wereld zijn.

Tegenwoordig is Brugge een van de meest bezochte toeristische hotspots in Europa, met jaarlijks 2 miljoen toeristen die de stad bezoeken. De nabijgelegen haven van Zeebrugge verwerkt jaarlijks meer dan 50 miljoen ton vracht, maar het toerisme is de steunpilaar. In 2008 was het te zien in de zwarte cultkomedie In Brugge en trok het een gloednieuwe generatie bezoekers.

Gayrechten in België

Kijk voor Gayrechten in België op onze Gay Brussels City Guide-pagina.

Gayscene in Brugge

Vergeleken met Brussel en Antwerpen is er hier geen Gayscene als zodanig. Wel bezoeken veel Gaytoeristen Brugge en bezoeken ze de plaatselijke bars. De zeer liberale houding van België zorgt ervoor dat de meeste, zo niet alle, locaties gastvrij zijn voor Gayseksuele toeristen.

Brugge bereiken

Met het vliegtuig

De internationale luchthaven Oostende-Brugge (OST) ligt op ongeveer 25 km van het centrum van Brugge. Het wordt voornamelijk gebruikt als bestemming voor seizoens- en chartervluchten, dus het zal waarschijnlijk niet uw hoofdroute naar Brugge zijn. Luchthaven Brussel (BRU) biedt het breedste scala aan internationale verbindingen.

Vanaf het treinstation van Brussels Airport duurt de reis ongeveer 90 minuten, inclusief een overstap in het station Brussel-Zuid. Enkele reizen beginnen vanaf ongeveer € 20,-. Taxi's kosten ongeveer € 200, dus het is alleen de moeite waard om te overwegen voor mensen die veel geld te besteden hebben.

Er zijn ook directe shuttlebusdiensten vanaf Brussels South Charleroi Airport (CRL) verzorgd door Flibco. De reistijd kan ongeveer 2 uur duren, maar de prijzen beginnen al vanaf € 5.

Met de trein

Het centraal station van Brugge is een van de drukste van België (verwacht tijdens de spits te staan). Het is goed verbonden met bestemmingen in België, maar biedt ook verbindingen naar Parijs en Lille. Vanaf hier kunt u gemakkelijk overstappen op het grotere Europese spoorwegnet.

door zee

Vanuit Groot-Brittannië vaart er een nachtveerboot van Hull naar Zeebrugge, geëxploiteerd door P&O, die er ongeveer 12 uur over doet. Je kunt op deze manier enkele reizen boeken, maar ze bieden ook minicruises aan waarbij je een paar uur in de stad bent voordat je terug moet.

Brugge verkennen

Te voet

Het historische stadscentrum van Brugge is zeer compact, waardoor u zich gemakkelijk te voet kunt verplaatsen. Wandelen is een van de beste manieren om de historische bezienswaardigheden en prachtige middeleeuwse architectuur te bewonderen.

Met de fiets 

Net als veel van de steden in het vlakke Noord-Europa is fietsen voor de lokale bevolking een populair middel om zich te verplaatsen. Ruim 60% van het verkeer naar Brugge gaat per fiets en als zodanig zijn fietsroutes gemakkelijk bevaarbaar (zelfs voor toeristen). Er zijn fietsverhuurbedrijven beschikbaar en sommige bedrijven bieden fietstochten aan.

Met het openbaar vervoer

Je hoeft alleen de bus te nemen als je wat buiten het centrum verblijft (of last hebt van winkelen). Alle bussen worden uitgebaat door De Lijn, de Vlaamse vervoerder. Singles kosten € 3 en bieden onbeperkt reizen tot een uur. De meeste bussen rijden redelijk regelmatig, maar op zondag en zaterdag kunnen sommige van route veranderen.

Met de taxi

Taxi's in Brugge zijn direct beschikbaar, maar ze zijn vrij duur als je de werkelijke reistijd en afstand in ogenschouw neemt (na 10 uur stijgen de tarieven nog verder). Er zijn taxistandplaatsen op de grote locaties, maar voor het gemak kunt u het beste vooraf bestellen.

Waar te verblijven in Brugge

Voor een lijst van enkele van de beste hotels in Brugge kunt u terecht op onze Gay Brugge Hotels pagina.

Gay Brugge

Dingen om te zien en te doen in Brugge

  • Grote Markt - het kloppend hart van Brugge en dé trekpleister voor toeristen. Hier vind je veel restaurants en cafés en veel souvenirwinkels.
  • Groeningemuseum - een fantastische galerij, met focus op kunstenaars met een band met Brugge. Er is hier iets om kunstliefhebbers van alle smaken te interesseren.
  • Van Oost - is een van de bekendste chocoladewinkels in Brugge (en de prijzen weerspiegelen dit). Hier kun je bijna alles krijgen dat in chocolade is gegoten.
  • Basiliek van het Heilig Bloed - een prachtige gotische kerk op de Burg. De belangrijkste trekpleister is een flesje bloed dat naar verluidt van Christus is.
  • Brouwerij De Halve Maan - een fantastische kans om te zien hoe een van de belangrijkste culturele producten van België wordt gemaakt. Uiteindelijk wordt je beloond voor je geduld met een voorbeeld van de goede dingen.
  • Het Friet Museum - het enige museum gewijd aan de eenvoudige jongen (of, als je Brits bent, chip). Hier leert u meer over de geschiedenis van de aardappel toen deze zijn weg over de Atlantische Oceaan vond naar bijna elke eettafel ter wereld.
  • Concertgebouw Brugge - concertzaal met een internationaal evenementenprogramma. Het hoofdseizoen loopt van september tot juni.
  • damme - gelegen op slechts 6 km van Brugge, is dit charmante dorp zeker een dagtocht waard. Een bus doet er slechts 15 minuten over, maar voor een echt romantische reis neemt u de pittoreske rivierboot, die er maximaal een uur over doet.

Wanneer Brugge bezoeken

De zomer heeft het meest aangename weer, hoewel de temperatuur over het algemeen niet veel verder stijgt dan 70 graden Fahrenheit. De zomer wordt helaas overspoeld met toeristen, dus als je bereid bent regen en kou te riskeren, is de lente of het begin van de herfst wellicht het beste. De winters zijn koud, maar de sneeuw voegt een vleugje romantiek toe.

Het hele jaar door worden er in Brugge verschillende festivals gehouden. De religieus geïnspireerde optochten van het Heilig Bloed en de Hemelvaartsdag vinden respectievelijk plaats in mei en augustus. Muziekliefhebbers worden aangetrokken door het middeleeuwse Musica Antiqua Festival in augustus en het alternatieve Cactus Festival in juli.

Visa

België ligt binnen het Europese Schengenvisumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

Geld

België is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Als u in een winkel met een creditcard of bankpas betaalt, kan er om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd.

Andere nuttige informatie

De officiële taal van Brugge is Vlaams, wat bijna identiek is aan het Nederlands. Frans wordt hier ook veel gesproken, maar u wordt op de meeste plaatsen begrepen als u Engels spreekt.

Er is een kleine toeristenbelasting van toepassing op alle overnachtingen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.