Gay Cyprus Island-gids

Gay Cyprus Island-gids

Eerste bezoek aan Cyprus? Dan is onze gay Cyprus-eilandgids iets voor jou

 

Cyprus

De Republiek Cyprus is een eilandland in de oostelijke Middellandse Zee. Cyprus, lid van de EU, werd in 1960 onafhankelijk van het VK en is sinds 1974 verdeeld na een militaire coup die leidde tot de bezetting van Noord-Cyprus.

Hoewel nu vreedzaam, controleert een symbolische VN-vredesmacht nog steeds de bufferzone tussen de twee regio's, en nieuwe vredesbesprekingen in 2017 leken een resolutie te beloven.

Toerisme is een enorme industrie op Cyprus. Het eiland heeft gemiddeld 340 dagen zon per jaar, prachtige stranden en indrukwekkende archeologische vindplaatsen, die allemaal jaarlijks ongeveer 2 miljoen toeristen trekken.

Cyprus is verdeeld in 6 grote districten: Nicosia, Famagusta, Kyrenia, Larnaca, Limassol en Paphos.

Nicosia is de hoofdstad en de laatste 'verdeelde hoofdstad' ter wereld. Een "Groene Lijn" snijdt de stad in tweeën. In het noorden ligt de hoofdstad van Noord-Cyprus (alleen erkend door Turkije). In het zuiden ligt de hoofdstad van de Republiek Cyprus.

 

Gayscene

Cyprus is een populaire bestemming voor Gay's, hoewel de LGBT-gemeenschap en de Gayscene op het eiland misschien wat achterblijven bij de verwachtingen. Het eiland had één Gaysauna, Vinci-sauna,die nu gesloten is. Andere LGBT-vriendelijke etablissementen die eigendom zijn van Gay's zijn overal op het eiland te vinden.

De havenstad Larnaca heeft een levendige bar en uitgaansleven langs Mackenzie Beach. Limassol is de thuisbasis van The Elysium Bar Complex, gelegen op 20 minuten rijden van het stadscentrum (van de weg af richting Germasogeia).

De hoofdstad Nicosia heeft een aantal Gay-locaties en een openluchtcruise-plek in de Nationale Tuinen die door Turks-Cyprioten worden bezocht. De prachtige stranden in Paphos zijn populair bij Gay-zonaanbidders en nudisten.

 

Gayrechten op Cyprus

Hoewel het sociaal conservatief is, heeft Cyprus LGBT-wetten aangenomen om te voldoen aan de EU-vereisten. Activiteit van hetzelfde geslacht is legaal en er zijn beperkte antidiscriminatiewetten.

In Noord-Cyprus is in 2014 soortgelijke antidiscriminatiebescherming van kracht geworden, hoewel het Gayleven nog steeds discreet is met zeer weinig openlijk Gay-locaties.

Kirenia-Castle-Noord-Cyprus

 

Waar te verblijven op Cyprus

Er zijn een aantal geweldige hotelkeuzes op het hele eiland, vooral in Limassol, Larnaca en Paphos. Bekijk de laatste hotelkortingen in Cyprus op de Cyprus Hotels pagina.

 

Visa

Cyprus is lid van Schengen, maar heeft het nog niet volledig geïmplementeerd. Voor burgers van de EU en EFTA (IJsland, Liechtenstein, Noorwegen) en Zwitserland kan een goedgekeurde identiteitskaart (of paspoort) worden gebruikt om binnen te komen. Anderen hebben over het algemeen een paspoort nodig om binnen te komen.

Van internationale reizigers wordt verwacht dat ze reguliere immigratie ondergaan, behalve degenen die vanuit een EU-land reizen. Als Cyprus normaal gesproken een visum nodig heeft voor uw nationaliteit, dan kan hiervan worden afgeweken als u al in het bezit bent van een geldig Schengenvisum.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel