eiland, thailand, phi phi-eiland

Phi Phi-eilanden · Eilandgids

Eerste keer naar Koh Phi Phi? Dan is onze Phi Phi Island-gids iets voor jou.

eiland, thailand, phi phi-eiland

Koh Phi Phi เกาะ พี พี

Phi Phi is een prachtige archipel, gelegen in de Andamanse Zee tussen Krabi en Phuket. Slechts één van de zes eilanden, Phi Phi Don, is bevolkt.

De eilanden behoren tot de meest natuurlijk mooie ter wereld. Ondanks een snelle groei van het toerisme, herbergen de omliggende wateren nog steeds een enorme hoeveelheid koraal en zeeleven. De zandstranden van het eiland, de grotten en de met tropisch bos bedekte kalksteenbergen blijven prachtige bezienswaardigheden.

 

Een bezoek plannen

De Phi Phi-eilanden zijn gemakkelijk te bereiken met de veerboot of speedboot vanuit Phuket of Krabi. Het is mogelijk om een ​​dagtrip te maken vanuit Phuket of Krabi, maar het is de moeite waard om een ​​paar nachten te verblijven in een van de hotels of resorts die de afgelopen jaren op Phi Phi Don zijn ontstaan.

 

Populaire opties voor Gayreizigers zijn:

Phuket en Phi Phi. Combineer het gay-nachtleven en het Gaystrand in Phuket met een bezoek aan de eilanden. Maak een dagtocht naar de eilanden of blijf een paar dagen voordat je terugkeert naar Phuket.

Phuket naar Phi Phi naar Krabi. Bezoek Phuket en de Phi Phi-eilanden, maar vervolg uw reis met de veerboot naar Krabi, of vice versa. Dit is een geweldige optie als je de tijd hebt en niet te lang op één plek wilt blijven.

 

Gayscene

Er zijn geen gay-locaties op de eilanden, maar de ontspannen, relaxte eilandvibe (vooral nadat de dagjesmensen in de late namiddag vertrekken) betekent dat er ook geen behoefte aan is.

 

Ton Sai-baai

Ton Sai-baai is het belangrijkste toeristengebied op Phi Phi Don. De baai en het stuk land verbinden het noorden en zuiden van het eiland, en je vindt er een grote selectie aan bars, restaurants, hotels en de veerbootpier.

Phi Phi-eilanden

Reizen naar Phi Phi-eilanden

Veerboot vanuit Phuket

Vlieg naar Phuket International Airport. Neem een ​​taxi naar de Rassada-pier aan de zuidkust van Phuket (ongeveer 30 km / 50 minuten). Veerboten vertrekken 3-4 keer per dag en doen er ongeveer 2 uur over.

Veerboot vanuit Krabi

Vlieg naar Krabi Airport. Neem een ​​taxi naar Krabi Town. Veerboten vertrekken 5-6 keer per dag en duurt ongeveer 2 uur.

U kunt vooraf online veerboottickets boeken op Phuketferry. com

Dagtrip speedboten vanuit Phuket

Overal in Phuket worden speedboottochten voor dagtochten verkocht, met name Patong. Deze omvatten meestal transfers van uw hotel naar de pier, stops bij verschillende baaien, snorkels en een lunchbuffet. Speedboten nemen doorgaans 20-30 passagiers mee en zijn niet bijzonder comfortabel.

Upmarket operators nemen minder dan 20 passagiers mee. Winkel rond voor de beste deal. De overtocht met de speedboot kan behoorlijk hobbelig zijn - niet aan te raden als u een rugprobleem heeft. De overtocht duurt ongeveer 45 minuten.

Neem geen longtailboot om van Phuket naar Phi Phi over te steken, aangezien dit geen veilige of comfortabele optie is.

Exploring-Phi-Phi-eilanden-Thailand

 

Phi Phi-eilanden verkennen

Langstaartboten zijn direct te huur bij de Ton Sai Bay-pier en zijn een geweldige manier om de rustige, met koraal gevulde baaien en inhammen te verkennen die geweldig zijn om te zwemmen en snorkelen.

Er zijn geen auto's op het eiland en slechts een paar motorfietsen. Alles wordt te voet, in een kruiwagen of per boot vervoerd.

 

Wanneer bezoeken

Zoals met de meeste strandbestemmingen in Thailand, is de beste tijd voor Gayreizigers om de eilanden te bezoeken buiten de schoolvakanties, tijdens de niet-moessonmaanden van oktober tot april.

 

Waar te verblijven op Phi Phi

Bekijk onze aanbevolen Phi Phi Island Hotels en Resorts. Bijgewerkt voor 2018.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.