Gay Leeds · Stadsgids

Gay Leeds · Stadsgids

Eerste keer in Leeds? Dan is onze gay city guide Leeds iets voor jou.

Leeds

Met een bevolking van bijna 500,000 in de stadsdelen en een grootstedelijk gebied van meer dan 1.5 miljoen mensen, is Leeds de op vier na grootste stad in het Verenigd Koninkrijk en de grootste in de historische regio Yorkshire.

De stad heeft een trots industrieel erfgoed dat wordt weerspiegeld in de architectuur en de vele grachten. Het is ook een uitstekende uitvalsbasis om het literaire erfgoed van Yorkshire te verkennen, met de Bronte Sisters, de thuisbasis van Haworth en James Herriott Country, op slechts een klein eindje rijden.

Leeds is tegenwoordig een van de belangrijkste financiële centra buiten Londen en dit wordt weerspiegeld door de overvloed aan designerwinkels die hier te vinden zijn. Bezoekers worden verwend door de fantastische architectuur, de geweldige cultuur, het levendige restaurant en het vriendelijke gay-nachtleven.

 

Gayscene

Hoewel bij lange na niet zo bekend als de Gayscene van Manchester, heeft Leeds een bescheiden en levendige Gayscene rond Call Lane. Hier vind je een verscheidenheid aan Gaybars, clubs en een sauna.

Leeds heeft een populair jaarlijks gay pride-festival dat bezoekers uit het noorden van Engeland trekt. The New Penny beweert de langstlopende Gaylocatie in het VK te zijn die in 1953 werd geopend.

 

Kennismaken met Leeds

Met het vliegtuig

Leeds Bradford Airport (LBA) ligt 11 km ten noordwesten van het stadscentrum in de stad Yeadon. Het wordt meestal bediend door budgetmaatschappijen die het verbinden met bestemmingen in heel Europa. British Airway en KLM bieden verbindingen met de grote hubs Heathrow en Schiphol.

Bus 757 brengt u naar het stadscentrum van Leeds en heeft gratis wifi en stopcontacten. Een enkele kost £ 3.80, maar u kunt betalen in eurobiljetten (wisselgeld in pond sterling). De eerste bus naar de stad vertrekt rond 5 uur 's ochtends en de laatste vertrekt rond middernacht. De reistijden zijn ongeveer 30 minuten.

Een taxi naar het stadscentrum van Leeds is sneller en kost ongeveer £ 20. Arrow Taxis is het officiële taxibedrijf dat de luchthaven bedient, dus als u terugreist naar de luchthaven, is het de moeite waard om in gedachten te houden dat dit het enige taxibedrijf is dat op het voorplein kan stoppen.

Met de trein

Het treinstation van Leeds is het op twee na drukste station van het VK buiten Londen en het drukst in het noorden van Engeland. Het biedt uitstekende verbindingen via de East Coast Mainline tot aan Schotland en tot aan de zuidwestkust. Londen is met de trein in iets meer dan 2 uur te bereiken.

 

Zich verplaatsen in Leeds

Te voet

Het stadscentrum van Leeds is heel gemakkelijk te voet te verkennen. De gay-locaties zijn zeer dichtbij en er zijn geen steile hellingen om mee te vechten. Het is alleen de moeite waard om andere vervoersmiddelen te nemen als u bezienswaardigheden buiten het stadscentrum bezoekt.

Met de bus

Het grootstedelijk gebied van Leeds en de omliggende attracties zijn goed bereikbaar met regelmatige busverbindingen. Een single naar de grenzen van de grootstedelijke zone kost £ 3 en een dagkaart kost £ 4.20.

Met de taxi

Pas op voor het instappen in onofficiële taxi's, vooral tijdens een avondje uit, want u wordt opgelicht. Kijk uit naar de standaard stadstaxi's of reserveer vooraf via Amber Taxis of Apollo voor een goedkoper tarief.

 

Waar te verblijven in Leeds

We raden aan om in de buurt van The Calls/Call Lane te blijven, aangezien dit dicht bij het Gaydorp van Leeds ligt. Bezoek onze voor onze lijst met aanbevolen hotels in Leeds Gay Leeds Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Stadhuis - een prachtig voorbeeld van Victoriaanse architectuur en een gebouw waar de mensen uit Leeds enorm trots op zijn. De locatie biedt onderdak aan een breed scala aan evenementen en concerten.

Millenium-plein - grote openbare ruimte die vaak gastheer is voor een of andere vorm van evenement. In de winter wordt hier de Duitse Markt gehouden en is er een groot scherm voor grote sportevenementen.

Leeds Art Gallery en het Henry Moore Institute - beide zijn gratis toegankelijk en bieden een korte maar fijne kennismaking met de wereld van klassieke en moderne kunst. Het Henry Moore Institute is een passend eerbetoon aan de bekendste beeldhouwer van Yorkshiere.

Victoria wijk een fantastische Victoriaanse Arcade die bekend staat om zijn uitgebreide gebruik van marmer. Hier vind je high fashion vermengd met chique cafés.

Kirkgate-markt - een grot van Aladdin met alles van verse groenten en fruit tot vintage kleding. Dit was de locatie van de allereerste vestiging van Marks and Spencer, bekend als Marks Penny Bazaar.

De Corn Exchange - architectonisch gebaseerd op de Paris Corn Exchange, is dit een prachtige bestemming voor luxe winkels en restaurants. We raden Humpit aan, een heerlijk eetcafé dat gespecialiseerd is in hummus en pitta.

The Royal Armouries en Leeds Dock - een imposant modern museum gewijd aan wapens in al zijn vormen. De omliggende ontwikkeling van Leeds Dock heeft een casino, restaurants, bars en is zeer levendig tijdens het Leeds waterfront festival.

Leeds Eerste Directe Arena - onlangs geopende locatie voor optredens en de eerste in het VK met een waaiervormige oriëntatie. Handelingen die hier hebben gespeeld zijn onder meer Elton John, Bruce Springsteen en lokale jongens de Kaiser Chiefs.

Roundhay-park - neem buslijnen 2 en 12 vanuit het stadscentrum naar dit enorme Victoriaanse park. Het is perfect om rond te slenteren op een zomerse dag met een verscheidenheid aan meren en tuinen om te verkennen. Het heeft ook een glazen huis (Tropical World) met vlinders en stokstaartjes als het slecht weer is.

Abdij van Kirkstall - verwoeste cisterciënzerabdij die werd ontbonden in de razernij van Hendrik VIII tegen de katholieke kerk. De dramatische ruïnes hebben door de jaren heen kunstenaars geïnspireerd.

Wanneer bezoeken

In tegenstelling tot sommige van zijn meer toeristische buren, wordt Leeds in de zomer niet overspoeld door toeristen. We zouden zeggen dat Leeds op elk moment van het jaar een bezoek waard is.

Leeds is eigenlijk een van de droogste steden in het VK omdat het direct ten oosten van het Pennine-gebergte ligt. De zomers zijn meestal mild, maar de temperaturen kunnen oplopen. De winters zijn fris en bewolkt en af ​​en toe bestrooid met sneeuw.

Vanwege de diverse bevolking is er een hele reeks geweldige feesten te bezoeken in Leeds. De stad heeft een populaire viering van de trots in augustus en een queer filmfestival in maart. Het West-Indische carnaval in Leeds, dat in augustus wordt gehouden, is het oudste van Europa.

Visa

In de afgelopen jaren heeft het VK zijn immigratieprocedures aangescherpt en het gebruik van biometrische gegevens ingevoerd. Volledige details kunnen zijn hier te vinden.

De meeste bezoekers uit Hong Kong SAR, Singapore en Taiwan hebben geen visumcontrole nodig hier naar kijk of dit op jou van toepassing is.

De meeste andere bezoekers uit Azië hebben een visum nodig voordat ze naar het VK reizen. Normaal gesproken moet u een interview bijwonen bij uw plaatselijke Britse ambassade.

Toegang is normaal gesproken toegestaan ​​voor een periode van 6 maanden, en u kunt overal in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland reizen. Een Brits visum is niet geldig voor reizen naar andere Europese landen.

 

Geld

De Britse munteenheid is het pond sterling, gesymboliseerd door £. Euro's worden niet geaccepteerd als betaalmiddel in het VK. Visa & MasterCard en pinpassen worden bijna overal geaccepteerd.

American Express en Diners-kaarten worden algemeen geaccepteerd. Het VK gebruikt voor alle betalingen een 'chip- en pincode'-systeem. Als uw kaart een microchip heeft, verwacht dan dat u wordt gevraagd uw pincode in te voeren in plaats van te ondertekenen. Als je geen pincode hebt, verwacht dan dat je wordt gevraagd om een ​​officieel identiteitsbewijs met foto te tonen.

Het wisselen van contant geld in Britse ponden in het VK kan duur zijn. De meeste Aziatische reizigers krijgen een betere koers door valuta om te wisselen voordat ze naar het VK reizen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.