Gay Napels · Stadsgids

Gay Napels · Stadsgids

Eerste keer in Napels? Dan is onze gay Naples city guide-pagina iets voor jou.

Napels | Napoli

Napels, de hoofdstad van de regio Campanië en de op twee na grootste stad van Italië, is het centrum van een grootstedelijk gebied met meer dan 3 miljoen inwoners.

Gelegen aan de Middellandse Zeekust en in de schaduw van de actieve vulkaan Mt Vesuvius die verantwoordelijk was voor de verwoesting van Pompeii en Herculaneum. Het was ook het hart van het koninkrijk Napels, een regio met een brede politieke en culturele invloed.

Tegenwoordig staat Napels bekend om zijn haven, een van de belangrijkste in Italië. Ondanks dat het een ruige reputatie heeft, biedt Napels prachtige architectuur, fascinerende musea, geweldige winkelmogelijkheden, fantastisch eten (Napels was de geboorteplaats van pizza) en een bescheiden Gayscene.

 

Gayrechten in Italië

Voor informatie over Gayrechten in Italië, zie onze Gay Rome City Guide pagina.

 

Gayscene

In vergelijking met Milaan en Rome is de Gayscene in Napels relatief gereserveerd. De Gayscene is hier op zijn zachtst gezegd bescheiden, maar je zult het wel kunnen vinden Gay Bars, Gay dansclubs, Cruiseclubs en Gay Sauna.

Ondanks het beperkte aantal specifiek Gay-locaties, zijn de meeste bars en clubs ook populair bij Gay-bezoekers. In juni wordt in de stad ook een populaire viering gehouden.

 

Naar Napels reizen

Met het vliegtuig

De internationale luchthaven van Napels (NAP) ligt iets minder dan 4 km ten noordoosten van de stad. Het is goed verbonden met bestemmingen in Europa door zowel vlag- als budgetmaatschappijen. Het biedt ook verbindingen met Noord-Afrika en biedt ook een seizoensgebonden transatlantische dienst.

Een directe verbinding (Alibus) biedt een gemakkelijke verbinding met het stadscentrum en kost € 3 (€ 4 van de chauffeur). De rit duurt 15 minuten en loopt van 6.30 tot 11.50 uur van maandag tot vrijdag en eindigt om 11.39 uur in het weekend en op feestdagen. Bus 3S biedt een iets langere service maar is goedkoper (€ 1.10).

Geautoriseerde taxi's staan ​​net buiten de luchthaven. De reistijd duurt ongeveer 15 minuten en kan tussen de € 12 en € 20 kosten, afhankelijk van het verkeer en hoe laat het is.

Per boot

Napels is een populaire bestemming voor cruiseschepen en het Stazione Marittima ligt in het stadscentrum. Er zijn nachtelijke veerverbindingen naar Sardinië, Sicilië en Corsica, evenals naar Tunis.

Met de trein

Napels is goed verbonden met de rest van Italië via de treindiensten vanaf Napels Centrale. In tegenstelling tot andere Europese steden biedt het geen internationale diensten aan.

 

Zich verplaatsen in Napels

Te voet

De belangrijkste bezienswaardigheden van Napels liggen op korte loopafstand van elkaar, maar het navigeren over de drukke wegen kan een taak op zich zijn. We adviseren om de lokale bevolking te volgen als het gaat om het oversteken van de wegen.

Met het openbaar vervoer

Napels heeft een metrosysteem, maar dit is vooral bedoeld voor forenzen. Voor € 1.10 maak je een enkele reis met bussen, trams, metro en een kabelbaan (€ 3.10 voor dagkaarten). Verrassend genoeg zijn de meeste services vóór 11 uur klaar met een paar latere services in het weekend. Houd er rekening mee dat zakkenrollers via het netwerk werken.

Met de taxi

Geregistreerde taxi's zijn te herkennen aan hun witte taxi's, het stadsembleem op hun voordeuren en achternummerplaat en aan de aanwezigheid van een meter. Er zijn verschillende vaste tarieven die moeten worden weergegeven. Eis dit te zien voordat u op reis gaat en neem de reis niet als ze dit niet kunnen bieden.

Met de veerboot

Napels heeft goede verbindingen met de eilanden Capri en Ischia, naast andere locaties zoals Amalfi, en deze zijn zeker een dagje uit over zee waard. Draagvleugelboten en andere boten vertrekken vanuit Molo Beverello, Mergellina of Pozzuoli. Houd er rekening mee dat de route naar Capri behoorlijk ruig kan zijn.

Waar te verblijven in Napels

Bezoek ons ​​voor enkele van de beste hotelselecties in Napels Gay Napels Hotels pagina.

 

Wat te zien en te doen

Castelnuovo - enorm middeleeuws kasteel dat het stadsmuseum herbergt. Het herbergt een uitstekende kunstcollectie en vanaf het dak van het kasteel wordt u getrakteerd op enkele van de beste uitzichten die Napels te bieden heeft.

Nationaal Archeologisch Museum - dit is het grootste museum ter wereld dat is gewijd aan de Romeinse architectuur. Het valt op door zowel de kwaliteit als de kwantiteit van de hier tentoongestelde objecten. Bekijk zeker de "Secret Room" met zijn ensemble van erotische objecten uit Pompeii.

Parco Virgiliano - ongeveer een half uur van het stadscentrum, maar de reis waard vanwege het spectaculaire uitzicht over Napels en de omgeving.

Duomo - De beroemdste kathedraal van Napels en een van de iconen van de stad. Het staat bekend om het huisvesten van het gedroogde bloed van St. Januarius, dat twee keer per jaar naar buiten wordt gebracht voor een grote ceremonie.

Teatro San Carlo - beroemd operagebouw verbonden met het Koninklijk Paleis. Dit is uw beste gok voor het vangen van traditionele Italiaanse opera.

Pompei - een van de beroemdste Romeinse vindplaatsen ter wereld. Pompeii werd verwoest toen de Vesuvius in 79 na Christus uitbarstte en de stad met as bedekte. Dagtochten worden geadverteerd in het stadscentrum van Napels, maar u kunt er op eigen gelegenheid naartoe reizen.

Herculaneum- Herculaneum werd verwoest op hetzelfde moment als Pompeii en is een ander geweldig voorbeeld van bewaard gebleven Romeinse architectuur. Er zijn 5 site-passen beschikbaar voor € 20 waarmee je ook toegang hebt tot Pompeii en andere sites.

Vesuvius - als je je actief voelt, kun je de Vesuvius beklimmen voor een spectaculair uitzicht op de baai van Napels. We raden aan om voldoende water mee te nemen en goede wandelschoenen te dragen, aangezien je geen taxi naar de top kunt nemen. Omdat het een actieve vulkaan is, raden we ook aan om de lokale media te controleren voordat je gaat klimmen.

Wanneer bezoeken

Voor de beste bezienswaardigheden raden we aan om Napels in het voorjaar te bezoeken, wanneer het weer niet ondraaglijk is en de drukte niet zo deinend is. Herfst en winter kunnen aangenaam zijn, maar regen is ook gewoon.

Napels heeft een pride-festival in juni, maar er zijn het hele jaar door een aantal festivals van belang. We raden carnaval in februari, de heilige week in Pasen en het pizzafestival tussen juni en juli aan.

 

Veiligheid

Gewelddadige criminaliteit is zeldzaam in Napels, en Italië in het algemeen, maar Napels heeft wel de reputatie van zakkenrollen en oplichting. Zoals overal, raden we je aan om je hoofd erbij te houden en overal dezelfde voorzorgsmaatregelen te nemen (zorg voor waardevolle spullen, vermijd drukte, neem geregistreerde taxi's mee).

 

Geld

Italië is lid van de eurozone. ATM's (bancomat) zijn overal verkrijgbaar. Winkels houden van contant geld. In veel onafhankelijke winkels wordt u geen korting geweigerd als u contant betaalt. De meeste winkels vragen om een ​​legitimatiebewijs als je met een creditcard betaalt.

Wisselkantoren (cambio) bevinden zich dicht bij alle belangrijke toeristische gebieden, maar bieden over het algemeen slechte wisselkoersen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel