New Orleans

Gay New Orleans · Stadsgids

Plan je een reis naar New Orleans? Onze Gay-stadsgids voor New Orleans is de pagina voor jou

 

New Orleans

De grootste stad van Louisiana en de thuisbasis van enkele van de meest unieke en charmante buurten en architectuur van het land, New Orleans is een centrum van geschiedenis, kunst en muziek. De stad heeft zichzelf een dynamische en eclectische cultuur gesmeed door haar multiculturele bevolking en fascinerende geschiedenis.

New Orleans staat over de hele wereld bekend als een stad vol feesten, nachtleven en feesten. Van de iconische Mardi Gras-vieringen tot de talrijke jazzfestivals, er gebeurt altijd wel iets in deze vrolijke en eclectische stad. New Orleans straalt een ontspannen leven uit en legt de nadruk op plezier en plezier, waardoor het een fantastische bestemming is voor elke Gayreiziger.

New Orleans heeft ook een levendige en diverse Gayscene die over het algemeen geconcentreerd is in de Franse wijk van de stad. De scène is bruisend en energiek en als zodanig kunnen Gayseksuele reizigers een aantal Gaygerichte locaties in de stad vinden, waarvan er vele een lange en gevestigde geschiedenis hebben.

Gayrechten in New Orleans

Louisiana is een van de weinige zuidelijke staten die wetgeving inzake haatmisdrijven heeft aangenomen waarin seksuele geaardheid en genderidentiteit specifiek worden genoemd. Er zijn ook een aantal wetsvoorstellen die LGBT + -personen garanderen tegen discriminatie in alle vormen op basis van hun identiteit.

Uit recente peilingen in New Orleans blijkt dat hoewel de acceptatie van LGBT + -ers over het algemeen gelijk verdeeld is, de acceptatie groeit en de oppositie afneemt. Dit is een weerspiegeling van de steeds liberaler wordende houding van de inwoners van de stad.

Antidiscriminatiewetten houden in dat hotels en andere locaties verplicht zijn om LGBT + -personen te behandelen met hetzelfde respect en dezelfde waardigheid die andere gasten zouden krijgen, dus Gayreizigers moeten zich over het algemeen op hun gemak voelen in de stad.

Ga naar New Orleans

Gaybars in New Orleans

De Gayscene in New Orleans heeft een gevestigde en sterke geschiedenis. Het grootste deel van de scène bevindt zich in de Franse wijk, een gebied dat bekend staat om zijn charmante Europese architectuur, levendige en levendige straten en eclectische cultuur. Het nachtleven begint laat in Athene. De hoofdweg naar Gay-locaties in de wijk staat bekend als "Lavender Line" en veel van de Gaybars en clubs van de stad bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Met zijn verbluffende omhullende balkon en iconische dragshows is dat geen verrassing Bourbon Pub en Parade is een van de populairste Gaybars van de stad. De locatie is ook een van de grootste van New Orleans, verdeeld over twee verdiepingen en met meerdere bars en dansvloeren. De bar biedt uitstekende happy hour-aanbiedingen en is regelmatig gastheer van de meest legendarische dragqueens van het land.

De langstlopende Gaybar in New Orleans is De Hoekzak, een klassieke bar die na 9 uur verandert in een levendige en energieke club. The Corner Pocket biedt een unieke clubervaring in het hart van de Franse wijk met betaalbare drankjes en thema-avonden.

Lees meer: Een Gaygids voor New Orleans

Gayhotels in New Orleans

De French Quarter is de cultureel meest rijke wijk van New Orleans en is een centrum van historische monumenten, verbluffende architectuur en design. Het gebied is ook de belangrijkste Gaywijk van de stad, met veel stijlvolle Gaybars en clubs langs de sierlijke straten. Het Hotel Monteleone is een instelling in New Orleans en is sinds de opening in 1886 eigendom van dezelfde familie. Het hotel is ontworpen in een traditionele 19e-eeuwse Europese stijl en beschikt over een verwarmd zwembad op het dak en een fantastisch eigen restaurant. De locatie van het hotel in het hart van de Franse wijk betekent dat de beste Gay-locaties van de stad op loopafstand zijn.

Met zijn charmante binnenplaats en kamers in creoolse stijl, biedt het Mazarin Hotel is gunstig gelegen, dicht bij een groot deel van het Gay-uitgaansleven van de stad. Gasten kunnen heerlijke cocktails en livemuziek drinken en de bar van het hotel serveert tot laat in de avond drankjes en eten. Hotel Mazarin biedt een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding en de kamers zijn comfortabel ingericht.

Andere hotels in New Orleans die dicht bij het Gay-uitgaansleven liggen, zijn onder andere de Kasteelhotel, Chateau Le Moyne en Huis Dupuy.

New Orleans

Mardi Gras in New Orleans

New Orleans is mogelijk het best bekend om zijn Mardi Gras-vieringen die jaarlijks in februari plaatsvinden. Het traditionele Franse festival trekt elk jaar meer dan 1.4 miljoen mensen naar de stad terwijl de straten exploderen van kleur, muziek en feest. Mardi Gras wordt in New Orleans gevierd sinds 1699 toen de Franse ontdekkingsreiziger en kolonialist Pierre Le Moyne d'Iberville in Louisianna aankwam en langzaam de tradities introduceerde, te beginnen met Mardi Gras-optochten en gemaskerde ballen.

Sinds de introductie van Mardi Gras heeft de stad het festival op zijn eigen unieke en over-the-top manier gevierd, waarbij Caribische en Afrikaanse invloeden werden gecombineerd om levendige praalwagens en decoraties te creëren. Teams van festivalorganisatoren genaamd Krewes coördineren de festiviteiten en handhaven het Mardi Gras-kleurenschema van paars, goud en groen. De Franse wijk vormt het middelpunt van de festiviteiten en de schilderachtige balkons die zo synoniem zijn met de omgeving worden overspoeld met feestvierders die genieten van de feestelijke sfeer.

Lees verder: Mardi Gras in New Orleans.

Kennismaken met New Orleans

New Orleans wordt bediend door de Louis Armstrong New Orleans International Airport en reizigers kunnen het centrum van de stad bereiken via een aantal openbaar vervoersnetwerken.

De airportshuttle haalt reizigers op van de luchthaven en de ophaalplekken zijn geel-wit gemarkeerd. De shuttle gaat naar een aantal hotels in het centrum, de uptown en de Franse wijk van New Orleans en reizigers moeten controleren of hun hotel bij de haltes van de shuttle is inbegrepen. De shuttle is relatief goedkoop en rolstoeltoegankelijke voertuigen kunnen met een opzegtermijn van een week worden geregeld.

De luchthaven heeft ook een grote taxistandplaats van waaruit reizigers door de stad kunnen reizen. Uber en Lyft zijn beide populaire vervoersmiddelen in New Orleans en er zijn speciale gebieden op de luchthaven voor mensen die willen rijden.

Als alternatief stopt de stadsbus ook bij de Louis Armstrong New Orleans International Airport en maakt 9 dagelijkse ritten naar het centrum van New Orleans.

Zich verplaatsen in New Orleans

New Orleans is een grote en uitgestrekte stad, maar de buurten zijn gemakkelijk te bevaren en dankzij hun compactheid zijn ze gemakkelijk te voet te verkennen. Er zijn talloze openbaarvervoernetwerken die geweldige alternatieven zijn voor autoverhuur en reizigers in staat stellen een authentieker New Orleans te ervaren.

Tram

De trams in New Orleans zijn iconisch, maar ze hebben een grotere functie dan alleen esthetiek, omdat ze ook een efficiënte en populaire manier zijn om door de stad te reizen.

Het tramnetwerk van de stad rijdt op vier hoofdroutes die passagiers naar de meest populaire wijken vervoeren. De trams zijn een geweldige manier om New Orleans en zijn aparte stijl en charme te bekijken, met routes die door de historische Franse wijk, de binnenstad en twee universiteitscampussen lopen.

Individuele tarieven en meerdaagse tickets kunnen worden gekocht en het tramnetwerk is gemakkelijk te navigeren, net als bussen in elke andere stad.

veerboot

Voor een prachtig uitzicht op de rivieroever van New Orleans kunnen reizigers overwegen om de veerboot van de Franse wijk naar de zakenwijk in het centrum van de stad te nemen. Deze sterk verschillende locaties kunnen voor $ 2 worden bereisd met de zeer populaire Canal Street Ferry.

Fiets

De stad heeft een programma voor het delen van fietsen en de fietsknooppunten zijn overal in de stad te zien en vallen op door hun felblauwe kleuren. Reizigers zullen zich online moeten registreren om onbeperkt gebruik te kunnen maken van de fietsen voor een zeer betaalbare prijs. New Orleans heeft geweldige fietspaden, zodat reizigers comfortabel en gemakkelijk kunnen fietsen.

Dingen om te doen in New Orleans

New Orleans is een levendige en kleurrijke stad, vol spannende mogelijkheden voor entertainment en verkenning. Enkele van de beste dingen om te doen zijn:

 

 

  • Verken de charmante Franse wijk
  • Geniet van de klanken van het New Orleans Jazz and Heritage Festival
  • Dompel jezelf onder in de wijk Marigny
  • Dwaal door de wilgen van City Park
  • Bezoek het New Orleans Museum of Art
  • Geniet van de sfeer van de Mardi Gras-feesten

 

 

Veelgestelde vragen

Visa

Degenen die buiten de Verenigde Staten wonen, hebben een tijdelijk reisvisum nodig, en deze kunnen worden aangevraagd via de officiële website van de Amerikaanse ambassade of bij uw lokale Amerikaanse ambassade.

Wanneer te bezoeken

Ongetwijfeld is de beste tijd om New Orleans te bezoeken tussen februari en mei, in deze periode kunt u genieten van de warme temperatuur zonder de verstikkende hitte. Deze maanden zijn ook de beste tijden om New Orleans in zijn volste en meest levendige vorm te ervaren tijdens de jaarlijkse Mardi Gras-vieringen. De vieringen bereiken hun hoogtepunt meestal midden februari met de Mardi Gras Day Parade.

Het is iets goedkoper om te bezoeken in de herfstmaanden wanneer het weer mild is en de prijzen voor vluchten en hotels het laagst zijn.

Geld

Geldautomaten zijn er in overvloed in New Orleans, en de meeste etablissementen accepteren creditcards en betaalpassen. Sommige geldautomaten en kaartlezers brengen echter extra kosten in rekening voor transacties met buitenlandse kaarten.

De algemeen aanvaarde en verwachte fooipercentages in New Orleans zijn 15-20% voor goede service.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.