Toronto teken

Gay Toronto · Stadsgids

Eerste keer in Toronto? Dan is onze gay Toronto city guide-pagina een goede plek om te beginnen.

Toronto teken

Toronto is een bruisend, levendig en leuk centrum van kosmopolitische cultuur. Met zijn diverse bevolking, hoge levensstandaard en rijke cultuur wordt de stad routinematig omschreven als een van de beste plekken ter wereld om te wonen. De stad is Canada's grootste en de vierde grootste stad van Noord-Amerika met een bevolking van bijna 3 miljoen en meer dan 200 culturen.

De stad heeft ook een van de levendigste en meest dynamische Gayscènes in Noord-Amerika, met LGBT+-individuen die openlijk en trots leven. Er is een overvloed aan Gaybars, clubs en hotels die voornamelijk zijn gecentreerd rond de Gaywijk Church en Wellesley in Toronto.

Gayrechten in Toronto

LGBT + -rechten in Canada behoren tot de meest geavanceerde in Amerika en een groot deel van de Canadese LGBT + -bevolking geniet een volledige reeks beschermingen en rechten. Vooral in Toronto is de Gaypopulatie duidelijk en duidelijk en Gayseksuele reizigers zullen de vele trotsvlaggen in de stad opmerken. Canada was een van de eerste landen die een derde geslachtsoptie creëerde op officiële documenten voor personen die zich identificeren als niet-binair.

Gaybars in Toronto

Toronto is de thuisbasis van Canada's grootste Gaydorp en het gebied heeft een dichte en geconcentreerde selectie Gaybars en clubs. Het Gay-nachtleven in de wijk is gevarieerd en inclusief en er is een Gay-avond die past bij de interesses en smaken van elke reiziger.

Veel van de Gaybars en clubs in de kerk en het Gaydorp Wellesley zijn iconische en wereldwijd erkende instellingen voor Gaycultuur en -gemeenschap, waaronder Woody's - een van de belangrijkste filmlocaties voor de Amerikaanse versie van de legendarische Queer as Folk. Lees meer: Een Gaygids voor Toronto.

Toronto · Hotels

Gayhotels in Toronto

Toronto is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest moderne en innovatieve hotels, en de beste locaties voor Gayreizigers om te verblijven zijn in de binnenstad of in het Gaydorp Church en Wellesley. Deze locaties bieden een centrale uitvalsbasis voor Gayreizigers die Toronto willen ervaren met gemak en comfort. Hotels zoals de Binnenplaats Toronto, Ramada Plaza en Town Inn-suites alle bieden gasten een stijlvol verblijf in het hart van het Gaydorp van de stad, Church en Wellesley.

Toronto herbergt ook een reeks luxere 5-sterrenhotels, zoals de Vier Jaargetijden, een prachtige mix van elegantie en verfijning in de buurt van de legendarische Gaywijk van de stad. Het hotel biedt gasten een scala aan voorzieningen, waaronder een grote spa, een zwembad en een eigen high-end restaurant.

De meeste hotels in Toronto kunnen als Gayvriendelijk worden beschouwd, aangezien het personeel verplicht is om alle gasten met hetzelfde respect en dezelfde waardigheid te behandelen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit, zoals uiteengezet in de antidiscriminatiewetten van het land.

Gay sauna's in Toronto

Toronto heeft een grote selectie Gaysauna's, waarvan er vele 24/7 geopend zijn. Een van de meest populaire locaties in de stad is Steamworks, een grote en goed onderhouden sauna en fitnessruimte met een centrale ligging aan de iconische Church Street. Steamworks trekt menigten van zowel inwoners als toeristen en is 24 uur per dag geopend. De sauna biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een fitnessruimte, bubbelbaden, privécabines en glory holes.

Toronto-Pride 2019

Naar Toronto reizen

Toronto wordt bediend door Toronto Pearson International Airport, dat ongeveer 30 km van de binnenstad van de stad ligt. Het is de grootste en drukste luchthaven van Canada en biedt verbindingen naar de meeste grote wereldwijde bestemmingen. Er zijn twee terminals. Terminal One is de grootste van Canada en de 12e grootste ter wereld. Terminal Drie is de tweede en kleinere van het paar.

Zich verplaatsen in Toronto

taxi

De meest populaire en handige methode voor toeristen om naar de stad te komen, is per taxi. Deze zijn direct buiten de terminals beschikbaar. Verwacht ongeveer $ 50-60 te betalen om in het stadscentrum te komen. Toronto beschikt over een grote vloot taxi's, die allemaal een enkel tarief zijn en vrij zijn van prijsstijgingen. Taxi's in de stad zijn privébezit en kunnen gemakkelijk worden aangeroepen door op de stoeprand te gaan staan ​​wachten. Als alternatief is er een hoge concentratie Uber-voertuigen die iets duurder zijn, maar soms handiger.

Trainen

De Union Pearson Express-trein rijdt van Pearson Airport naar Union Station in het centrum van Toronto. De reis duurt slechts 25 minuten en een enkele reis voor volwassenen van Pearson naar Union is $ 12.35.

Bus

Bussen zijn een efficiënte manier om Toronto te verkennen en hebben als extra bonus dat u de stad kunt bekijken terwijl u reist. Bushaltes zijn te herkennen aan een witte peiling met rode horizontale banden. Tickets zijn over het algemeen goedkoop en passen kunnen worden gekocht voor weekenden en weekdagen.

metro Yenisahra

De meest populaire manier om te reizen onder de lokale bevolking, de metro is frequent, goedkoop en snel, waardoor het het perfecte reisalternatief is. Het metronetwerk van de stad loopt van 6 uur tot 1.30 uur en treinen rijden naar alle stations langs de lijn. Tickets kunnen met contant geld of kaart worden gekocht en de meeste stations zijn volledig toegankelijk voor gebruikers met beperkte mobiliteit. De beste manier om metroritten in Toronto te plannen, is door de interactieve metrokaart van de Toronto Transit Commission te downloaden.

Dingen om te doen in Toronto

Er zijn grenzeloze mogelijkheden als het gaat om dingen om te doen in Toronto. De belangrijkste attracties zijn echter:

  • Beklim de CN Tower
  • Ontdek Casa Loma
  • Breng de dag door in High Park
  • Winkel op St Lawrence Market
  • Laat u onderdompelen in het Royal Ontario Museum
  • Bezoek het Gaystrand bij Hanlan's Point

Lees meer: Dingen om te doen in Toronto

Veelgestelde vragen

Visa

Voor bezoeken van minder dan 180 dagen hebben Amerikaanse reizigers geen visum nodig om Canada binnen te komen. Voor reizen die langer zijn dan deze periode, moeten individuen een Canadees visum aanvragen. Dit proces kan 1-2 maanden duren. Reizigers van buiten de VS dienen voor hun bezoek de Canadese visumregels voor hun thuisland te raadplegen.

Geld

Toronto is geen goedkope stad. In feite is het de duurste van Canada. De prijzen zijn even duidelijk en de factuur bevat meestal een 'geharmoniseerde omzetbelasting' van 13%, maar over het algemeen wordt verwacht dat individuen dat cijfer naar boven afronden naar 18% of hoger voor goede tot uitzonderlijke service. De munteenheid in Toronto is de Canadese dollar.

Creditcards en betaalpassen worden algemeen geaccepteerd in de stad, maar het wordt aanbevolen dat reizigers een kleine hoeveelheid contant geld meenemen voor kleine en onafhankelijke winkels die mogelijk geen kaarten accepteren. Geldautomaten zijn er in overvloed in Toronto, maar ze kunnen een vergoeding vragen voor opnames van buitenlandse kaarten.

Wanneer te bezoeken

Lente en herfst zijn over het algemeen de beste tijden om Toronto te bezoeken. Tijdens deze periodes kunnen Gayreizigers ten volle profiteren van de kleinere drukte, het mildere weer en de selectie van culturele evenementen. In de lente zijn de straten van de stad levendig en komen de trottoirs tot leven met openluchtmarkten, buitenrestaurants en straatartiesten, maar het mooiere weer leidt meestal tot hogere prijzen voor hotels en vluchten, dus de goedkoopste tijd om te bezoeken de stad is in de winter.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.