Gay Gent

Gay stadsgids Gent

Eerste keer in Gent? Dan is onze gay Gentse stadsgids precies wat je zoekt.

Gent

De hoofdstad en grootste stad van de Belgische regio Oost-Vlaanderen. Er wonen ruim 250,000 mensen in de gemeente, waardoor het de tweede grootste van België is, en ongeveer 2 in het grootstedelijk gebied, waardoor het de derde grootste van België is.

De geschiedenis van Gent als stad begon rond 650 n.Chr. Sint-Amandus stichtte hier twee abdijen. In de 13e eeuw was het na Parijs de grootste stad ten noorden van de Alpen. Rond deze tijd kwam de textielindustrie op de voorgrond. Het werd verwoest in de Tachtigjarige Oorlog en werd in beide wereldoorlogen door de Duitsers bezet.

Tegenwoordig is Gent een grote universiteitsstad en daarom zijn er veel onderzoeksbedrijven gevestigd in de stad. Het heeft een kosmopolitische maar gastvrije sfeer. Toeristen komen de prachtig bewaard gebleven middeleeuwse architectuur bekijken en de charmante Vlaamse gastvrijheid ervaren.

Gayrechten in België

Voor informatie over Gayrechten in België, kijk op onze Gay Brussels City Guide-pagina.

Gayscene

Gent heeft een compacte maar zeer zichtbare Gayscene. Er zijn er een paar Gay Saunassommige Gaybars en dansjongens en Mannelijke massage spa. U kunt rond de citadel cruisen vinden. Door de grote studentenpopulatie is de stad ruimdenkend en worden Gay-bezoekers overal in de stad verwelkomd.

Ondanks zijn compacte Gayscene, vormt Gent sinds 1969 het hart van de Gaybevrijdingsbewegingen in België. De plaatselijke Gay-liefdadigheidsinstelling Casa Rosa doet een 'Pink Walk' van Gent die de LGBT-geschiedenis van de stad in zich opneemt. Ze organiseren ook het hele jaar door LGBT-evenementen.

 

Gent bereiken

Met het vliegtuig

Gent heeft geen eigen luchthaven. U komt waarschijnlijk aan in Gent via Brussels Airport (BRU) of Brussels South Charleroi Airport (CRL).

Brussels Airport (BRU) is de grootste luchthaven van België en biedt verbindingen naar bestemmingen in heel Europa en langeafstandsverbindingen naar Afrika, Azië en Noord-Amerika. Rechtstreekse treinen naar Gent duren ongeveer een uur en kunnen rechtstreeks vanaf Brussels Airport-Zaventem worden genomen vanaf niveau 1 van de terminal.

Met de trein

Gent heeft twee grote treinstations. Gent Sint-Pieters verzorgt geregelde diensten naar Brussel en heeft internationale verbindingen naar Antwerpen, waar u kunt aansluiten op het grotere Europese spoorwegnet. Het is 30 minuten lopen van het centrum of 15 minuten met de tram (lijn 1). Gent-Dampoort biedt directe verbindingen naar andere bestemmingen in België.

 

Zich verplaatsen in Gent

Te voet

Het centrum van Gent is compact en gemakkelijk te navigeren. Het is een geweldige manier om het middeleeuwse stadscentrum te bewonderen, aangezien het voetgangersgebied is.

Met de fiets

Gent heeft bijna 250 kilometer aan fietspaden en daarom is fietsen hier erg populair. Het heeft een fietsstraat waarin fietsers voorrang hebben. Sommige delen van het stadscentrum hebben geplaveide bestrating waardoor het fietsen in deze gebieden een beetje een uitdaging is.

Met het openbaar vervoer

Gent beschikt over een betrouwbaar systeem van bussen en trams van De Lijn. Als de halte een kaartautomaat heeft, moet u daar een kaartje kopen en de chauffeur zal u er geen verkopen. Voorgekochte tickets kosten € 1.40, terwijl ze van de chauffeur € 3 zijn. Een tienrittenkaart kost € 14 en is geldig in andere Vlaamse steden. Vergeet niet om tickets te valideren.

De diensten rijden overdag vrij regelmatig van 's ochtends vroeg tot' s avonds laat. Er zijn enkele nachtdiensten, maar deze zijn beperkt.

Met de watertram

Een eigenzinnige manier om Gent te verkennen is met de watertram. Voor € 12.50 (kortingen gelden voor groepen en anderen) stap je in en uit op populaire locaties in Gent. De dienst rijdt elke zaterdag en zondag van 1 april tot 1 november.

Met de taxi

Taxi's zijn te vinden op veel populaire locaties in Gent, maar zijn duur als je kijkt naar de grootte van de stad. De meeste restaurants, bars en hotels bestellen graag een taxi voor u.

Waar te verblijven in Gent?

Voor een lijst van aanbevolen hotels in Gent, kijk op onze aanbevolen hotels in Gent pagina.

Dingen om te zien en te doen

Sint-Baafskathedraal - deze gotische kathedraal werd voltooid in 1569 en is een van de meest prominente bezienswaardigheden van de middeleeuwse stad. Bijzonder is de Gentse Alter, die door Hubert en Jan van Eyck als het beste werk wordt beschouwd

SMAAK - Het Gentse museum voor moderne kunst is een must voor cultuurliefhebbers. Hier vind je werken van Andy Warhol en Francis Bacon.

Vrijdagmarkt - al sinds de 13e eeuw is de "Friday Market" een levendige winkelervaring. Het is ook open op zaterdag en zondag, maar zondag staat bekend om zijn vogelmarkt.

klokketoren - het Belfort is al sinds 1380 een symbool van Gent. Je kunt een lift nemen naar de toren voor uitzicht over de stad en de iconische klokken van dichtbij bekijken.

Lakenhal - naast het Belfort. De Lakenhal is sinds 1425 de ontmoetingsplaats van de Gentse kooplieden.

Canal Cruise - in de lente, zomer en vroege herfst is een rondvaart door de grachten een romantische manier om in een ontspannen en ontspannen tempo van de bezienswaardigheden te genieten.

Bourgoyen-Ossemeersen - een natuurgebied aan de rand van Gent. Er zijn uitstekende wandelpaden en plekken om te picknicken in de zomerzon.

Amerikaanse begraafplaats Flanders Field - gelegen 30 mijl buiten Gent. Dit is een ontroerend gedenkteken voor Amerikaanse levens die verloren gingen tijdens de verwoesting van de Eerste Wereldoorlog.

Wanneer bezoeken

De zomermaanden zijn warm en aangenaam, maar er komen dan ook veel toeristen. Ook de kersttijd is populair ondanks het koude en natte weer dat Gent in de winter doormaakt. Regen komt het hele jaar door veel voor, dus wees voorbereid voor het geval dat.

Gent heeft het hele jaar door een verscheidenheid aan festivals en evenementen. Gentse Feesten is een 10-daags festival in juli met gratis muziek en een van de meest populaire evenementen op de kalender. In oktober trekt Film Fest Gent filmliefhebbers uit binnen- en buitenland, met de World Soundtrack Awards als parel aan de festivalkroon.

Visa

België valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

Geld

België is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Mogelijk wordt u om een ​​identiteitsbewijs met foto gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.