Gay Glasgow · Stadsgids

Gay Glasgow · Stadsgids

Plan je een reis naar Glasgow? Dan is onze gay Glasgow city guide-pagina iets voor jou.

Glasgow

De grootste stad van Schotland en een levendige metropool. Glasgow heeft 600,000 inwoners en is het hart van een stedelijk gebied met meer dan een miljoen inwoners.

Hoewel Edinburgh de belangrijkste toeristische trekpleister van Schotland is, heeft Glasgow de afgelopen jaren echt een tandje bijgezet. Hoewel het nog steeds een beetje ruig is, biedt Glasgow onverslaanbare cultuur, geweldige winkels, geweldige architectuur en een bruisend en bruisend nachtleven.

 

Gayrechten in Schotland

Klik op Gay Edinburgh stadsgids om meer te weten te komen over Gayrechten in Schotland.

 

Gayscene

De meerderheid van de Gay-uitgaansgelegenheden van Glasgow zijn geconcentreerd in de ultrahippe Merchant City. Hoewel de Gayscene van Glasgow lang niet op dezelfde schaal is als Londen of Manchester, is het een goede weerspiegeling van de stad zelf: pretentieloos en vriendelijk.

 

Naar Glasgow reizen

Per vliegtuig

Glasgow International Airport (GLA) is de op één na drukste luchthaven van Schotland en is het transatlantische knooppunt van Schotland. De belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen hier allemaal, evenals de budgetmaatschappijen en Emirates voor meer exotische verbindingen.

De Glasgow Aiport Express-busdienst 500 brengt u voor £ 7.50 naar het stadscentrum. De reis duurt ongeveer 15 minuten en duurt 24 uur. Overdag kun je ongeveer elke 10 minuten een bus nemen. 'S Nachts komt dit neer op een nachtdienst.

Taxi's kunnen van buiten het terminalgebouw worden genomen. Een reis naar het stadscentrum kost £ 15-20 en is de snelste / handigste manier om te komen waar je moet zijn.

Glasgow Prestwick Airport (PIK), bekend als de enige plek op Britse bodem waar Elvis Presley voet op stapte, fungeert als een hub voor Ryanair. Als alternatief is Edinburgh International Airport (EDI) gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig en trein.

Met de trein

Glasgow heeft twee railterminals, Glasgow Queen Street en Glasgow Central. Beide bieden verbindingen door het hele land met reistijden naar Edinburgh en Londen respectievelijk 50 minuten en 5 uur.

Met de bus

Het busstation Buchanan Street biedt intercity- en internationale busdiensten. Hoewel deze reizen voor de meeste partijen goedkoper zijn dan treinreizen, kunnen deze reizen naar bestemmingen in Engeland even duren.

Zich verplaatsen in Glasgow

Te voet

De beste manier om Glasgow te verkennen is te voet. De straten zijn ingedeeld in een rastersysteem, net als een Amerikaanse stad, waardoor u zich beter kunt oriënteren.

Met de metro

Glasgow heeft het op twee na oudste metrosysteem ter wereld en het is ook een van de kleinste met in totaal 15 stations. Dit is een handige manier om naar het westelijke uiteinde van de stad te komen. Singles kosten £ 1.40 en dagkaarten zijn £ 2.70. Treinen van 6.30 uur tot 11.3 uur met de laatste trein op zondag rond 6 uur.

 

Waar te verblijven in Glasgow

Het is het beste om in Merchant City te verblijven, aangezien het dicht bij de meeste gay-locaties van Glasgow ligt. Voor een lijst met aanbevolen hotels, bezoek onze Gay Glasgow Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Kelvingrove Art Gallery and Museum - dit prachtige museum in West End in Glasgow is een must see. Het is gratis toegankelijk en bevat werk van bekende kunstenaars, waaronder Salvador Dali.

Botanische tuinen van Glasgow - opgericht in 1817, dit is een perfecte plek om een ​​zonnige middag door te brengen. Het belangrijkste hoogtepunt is het Kibble Palace, een 19e-eeuwse kas met Australische varens die er al meer dan 120 jaar wonen.

Glasgow Royal Concert Hall - prestigieus podium voor podiumkunsten waar spraakmakende concerten in alle genres plaatsvinden. De locatie is bijna net zo indrukwekkend als de acts die ze tekenen.

Kathedraal van Glasgow - prachtige middeleeuwse kerk met sierlijke glas-in-loodramen.

The Lighthouse - Het ontwerp- en architectuurcentrum van Schotland. Het gebouw is ontworpen door Charles Rennie Mackntosh die voor Glasgow is wat Gaudi is voor Barcelona.

Schots voetbalmuseum - Glasgow heeft twee voetbalteams, met een felle rivaliteit langs religieuze lijnen. Hier kun je meer te weten komen over de geschiedenis van zowel Celtic als Rangers.

Riverside Museum - ontworpen door wijlen Zaha Hadid, herbergt dit gebouw het Glasgow Transport Museum en een indrukwekkende collectie werken van de kunstenaar Lowry.

 

Wanneer bezoeken

Glasgow wordt het best bezocht in de lente en de zomer (maart-september) als het weer het beste is. In tegenstelling tot Edinburgh is Glasgow niet zozeer een toeristisch centrum, dus het is normaal gesproken niet druk met toeristen in de zomer.

De winter kenmerkt zich door korte dagen en een bijtende kou. Zoals de meeste Britse regen komt vrij vaak voor.

 

Geld

Schotland gebruikt het Britse pond. Sommige Schotse banken geven hun eigen bankbiljetten uit. Schotse bankbiljetten worden altijd geaccepteerd in Schotland en door alle banken in het VK. Af en toe accepteert een kleine handelaar in andere delen van het VK vanwege onbekendheid geen Schotse bankbiljetten.

Creditcards en betaalkaarten worden zeer algemeen geaccepteerd. Als u geen pincode voor uw kaart heeft, moet u zich legitimeren. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar.

 

Drinkwater

Kraanwater is drinkbaar. De meeste restaurants bieden gratis kraanwater bij de maaltijden als alternatief voor flessenwater.

 

Visa

Schotland maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk. In de afgelopen jaren heeft het VK zijn immigratieprocedures aangescherpt en het gebruik van biometrische gegevens ingevoerd. Volledige details kunnen zijn hier te vinden.

De meeste bezoekers uit Europa en landen zoals de VS, Hong Kong SAR, Singapore en Taiwan hebben geen visumcontrole nodig hier naar kijk of dit op jou van toepassing is.

De meeste andere bezoekers uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika hebben een visum nodig voordat ze naar het VK reizen. Normaal gesproken moet u een interview bijwonen bij uw plaatselijke Britse ambassade.

Toegang is normaal gesproken toegestaan ​​voor een periode van 6 maanden, en u kunt overal in Schotland, Engeland, Wales en Noord-Ierland reizen.

Het VK maakt GEEN deel uit van het Schengenvisumgebied. Met een visum voor het VK kunt u niet naar andere Europese landen reizen.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.