Hanoi 's nachts

Gay Hanoi · Stadsgids

Een reis naar Hanoi plannen? Dan is onze gay Hanoi city guide-pagina iets voor jou.

Hanoi 's nachts

Hanoi | Hà Nội

Hanoi, de hoofdstad en grootste stad van Vietnam, heeft naar schatting 7.7 miljoen mensen (2015). De stad ligt op de rechteroever van de Rode Rivier, ongeveer 1,760 km ten noorden van Ho Chi Minh-stad.

Hanoi combineert invloeden uit Oost en West en staat bekend om eeuwenoude koloniale architectuur en een rijke cultuur. Het historische stadscentrum is het middelpunt van het openbare leven en toeristische attracties. In de afgelopen jaren heeft Hanoi een bouwhausse doorgemaakt, waardoor het een van de snelstgroeiende steden in Zuidoost-Azië is.

tran-quoc-pagode-hanoi

Gayscene

De Gayscene in Hanoi is erg klein in vergelijking met andere Aziatische hoofdsteden. Hoewel er genoeg Vietnamese Gay's zijn, komen ze niet vaak op openbare plaatsen waar er over hen geroddeld kan worden. Als gevolg hiervan houden mensen zich vaak onopvallend en online diensten en apps zoals Grindr zijn de beste manier voor Gaymannen om elkaar te ontmoeten.

De discrete Gaylevensstijl zorgt voor een rustig Gay-nachtleven, waar bars en clubs meestal gemengd zijn. Bar GC (Gouden Pik) lijkt de enige bekende gay-locatie in de stad te zijn. Hanoi heeft echter een groeiend aantal uitsluitend mannen gezien Gay massage spa's in de loop van de jaren is het dilemma rond Gayseksualiteit aan het afnemen.

Pas tijdens een bezoek aan Hanoi op voor oplichting en oplichters die zich voordoen als Gay's. Zoals in de meeste grote steden, moet u uw gezond verstand en voorzichtigheid gebruiken wanneer u in contact bent gekomen met vreemden.

 

Naar Hanoi gaan

Reizigers vliegen naar Hanoi via de internationale luchthaven Noi Bai (IATA: HAN), ongeveer 15 km ten noorden van de stad. De nieuwe internationale terminal (T2) die in 2015 werd geopend, was een grote verbetering voor de luchthaven. Daarnaast zorgen de nieuwe snelweg en de nieuwe brug die de luchthaven en het stadscentrum verbindt voor veel meer gemak dan de oude weg.

Er zijn tal van taxi's, waarvan de meeste een meter hebben, hoewel het gebruikelijk is om de prijs af te spreken voordat u een taxi neemt van het vliegveld naar het centrum.

 

Hanoi verkennen

Motorfietsen, bussen, taxi's en auto's zijn de meest gebruikelijke manier om Hanoi te verkennen. Om de negatieve effecten van motorfietsen op gezondheid en milieu te minimaliseren, probeert de lokale overheid het openbaar vervoer te vergroten. Twee metrolijnen zijn momenteel in aanbouw en zullen naar verwachting respectievelijk in 2016 en 2018 operationeel zijn.

Veel mensen huren een "knuffelfiets" (xeôm) om snelle tochten te maken of onregelmatige routes rond Hanoi af te leggen. Motoren kunnen worden gehuurd bij agenten in de oude wijk. Openbare bussen rijden op veel routes en de tarieven kunnen in de bus worden betaald. De tarieven zijn erg goedkoop in vergelijking met taxi's.

brug-naar-de-ngoc-zoon-tempel-op-hoan-kiem-meer-hano

 

Waar te verblijven in Hanoi

De meeste bezoekers verblijven in de oude wijk, die dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden en het beroemde Hoan Kiem-meer ligt. Ga voor onze lijst met enkele van de beste hotels in Hanoi voor Gayreizigers naar Gay Hanoi Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Hoan Kiem-meer en de Ngoc Son-tempel - Het Hoan Kiem-meer ligt in het centrum van de stad, dicht bij de oude wijk. De Ngoc Son-tempel ligt op een eiland in het meer en is een plek om even bij te komen van de drukte van de stad. De tempel is opgedragen aan de nationale held Tran Hung Dao die in de 13e eeuw Mogol-indringers versloeg.

De oude wijk - Ook bekend als de '36 Straten. De oude wijk is al meer dan 1000 jaar een commerciële wijk. Dit doolhof van straten, elk gewijd aan de verkoop van een specifiek vak of product, is het meest fascinerende gezicht in de stad. Van 's morgens vroeg tot' s avonds laat is dit gebied een bijenkorf van activiteit en een geweldige kennismaking met het leven in Hanoi.

Het Ho Chi Minh-mausoleum - De laatste rustplaats van Ho Chi Minh en nog steeds een bedevaartsoord voor veel Vietnamezen. Het Mausoleum, een monoliet van graniet en marmer uit heel Vietnam, is gebaseerd op een traditioneel Vietnamees gemeenschapshuis. Naast het Mausoleum staat het paalwoning waar Ho Chi Minh van 1958 - 1969 heeft gewoond. Het huis en de tuinen (en garage) zijn open voor het publiek.

ho-chi-minh-mausoleum-hanoi

Pagode met één pijler - Chua Mot Cot - Op korte afstand van het mausoleum van Ho Chi Minh ligt Chua Mot Cot. De pagode werd in 1049 gebouwd door keizer Ly Thai Tong die regeerde van 1028 -1054. De lotusvormige pagode is teruggezet op een enkele stenen pilaar en werd opgericht om het huwelijk van de keizer met een boerenmeisje en de daaropvolgende geboorte van zijn erfgenaam te vieren.

Hanoi Opera House - Het Hanoi Opera House met 700 zitplaatsen ligt op korte loopafstand van het Hoan Kiem-meer. Het werd in 1911 gebouwd door de Fransen en was gemodelleerd naar het Parijse Palais Garnier. Vanaf het balkon van het gebouw kondigde de Viet Minh aan dat ze de stad in 1945 hadden ingenomen.

Tempel van Literatuur - Van Mieu - Gebouwd in 1070 en gewijd aan de aanbidding van Confucius en verschillende beroemde Vietnamese geleerden, werd Van Mieu de eerste Nationale Universiteit van Vietnam in 1706 om de zoon van Mandarijnen op te leiden - van wie de namen zijn gegraveerd op stenen tabletten in het tempelcomplex. Dit is een van de meest historisch belangrijke tempels in Hanoi.

van-mieu-tempel-van-literatuur-hanoiVan mieu

 

Maison Centrale - Het Hanoi Hilton - Hoa Lo-gevangenis - Deze in Frankrijk gebouwde gevangenis werd gebouwd in 1896 en bood plaats aan 450 gevangenen. In de jaren dertig werden er meer dan 1930 Vietnamese gevangenen vastgehouden. Nadat de Fransen zich hadden teruggetrokken, huisvestte de gevangenis Amerikaanse krijgsgevangenen, waardoor het de naam 'Hanoi Hilton' kreeg. Het gebouw is nu een museum.

Thang Long waterpoppentheater - Elk uur optredens van poppen die dansen in een met water gevuld podium op traditionele Vietnamese muziek.

waterpoppentheater-hanoi

 

Wanneer bezoeken

Het klimaat van Hanoi is tropisch, met het grootste deel van het jaar vochtig en warm weer. In de winter kunnen de temperaturen dramatisch dalen en kan het weer fris aanvoelen. Vermijd indien mogelijk de hete zomermaanden en bezoek Hanoi van oktober tot april.

 

Buiten Hanoi

Ha Long Bay

Ha Long Bay is een mystieke archipel van eilanden uit 1969, waarvan sommige bewoond zijn, andere niet. Het is waarschijnlijk de beroemdste toeristische bestemming van Vietnam en wordt vaak opgenomen in lijsten met de natuurlijke wonderen van de wereld. In 1994 werd het aangewezen als UNESCO-werelderfgoed.

Ha Long Bay ligt ver van Hanoi (170 km!) En is minimaal 4 uur rijden per enkele reis. Dagtochten zijn mogelijk maar kunnen erg vermoeiend zijn. Plan uw reis van tevoren en overweeg om een ​​cruise te boeken met minimaal één nacht op een boot.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel