gay-leipzig-gids-2017

Gay Leipzig · Stadsgids

Van plan om Leipzig te bezoeken? Dan helpt onze Gay-stadsgids Leipzig je van A tot Z.

gay-leipzig-gids-2017

Leipzig

Uitgeroepen tot de meest leefbare stad van Duitsland en met een schat aan historische schatten en een bekroond modern transportsysteem, begrijp je waarom Leipzig een favoriete bestemming is voor reizigers.

Leipzig is sinds de tijd van het Heilige Roomse Rijk een belangrijke handelsstad en was een belangrijk centrum voor leren en cultuur in Oost-Duitsland. Het is nu een bruisend stedelijk centrum met een bevolking van 1/2 miljoen mensen, een dierentuin van wereldklasse, prachtige open ruimtes en een beroemd operagebouw, om maar een paar topattracties te noemen.

 

Gay Leipzig

Als de stad die in 1989 de vreedzame revolutie begon die leidde tot de val van het communisme in Oost-Duitsland, heeft Leipzig een lange geschiedenis als een tolerante, Gayvriendelijke stad. Het is de thuisbasis van Europa's grootste Gaysauna Stargayte en hanen bar, de grootste Gaycruiseclub van Saksen.

De scene hier is vrij jong dankzij de grote universiteit hier, en is verspreid over het stadscentrum. Ongeacht uw seksuele geaardheid, er is veel plezier Gaybars en dansclubs om van te genieten.

De jaarlijkse CSD-vieringen in Leipzig (trots) zijn een van de beste momenten om de Gayscene hier te ervaren. Ze vinden elk jaar in juli plaats, met als hoogtepunt een groot feest, de PrideBall. Niet te missen!

 

Leipzig bereiken

Per vliegtuig

De luchthaven Leipzig / Halle heeft goede verbindingen met de grote Duitse steden, maar ook met andere Europese steden, waaronder Londen, Barcelona en Istanbul. Voor internationale vakantiegangers zijn transfers eenvoudig vanuit München of Frankfurt.

De 'FlughafenExpress' (Airport Express) van de Deutsche Bahn verbindt de luchthaven met het Centraal Station in slechts 14 minuten voor €6. De S-bahn doet er iets langer over en kost € 4.50 om in het stadscentrum te komen.

Taxi's duren ongeveer 40 minuten en kosten ongeveer € 30.

Met de trein

Het centraal station van Leipzig is een belangrijk vervoersknooppunt in Duitsland en verbindt reizigers met alle grote Duitse steden, waaronder Hamburg, Frankfurt, Berlijn en München. ICE-treinen rijden meestal elk uur. Heel handig, heel snel, heel goedkoop!

 

Zich verplaatsen in Leipzig

Het openbaar vervoer van Leipzig heeft een wereldberoemde reputatie als ultramodern en gebruiksvriendelijk. Er staan ​​trams, bussen en treinen tot uw beschikking.

We raden aan om de Leipzig Card te kopen. Het is geldig voor een of drie dagen en geeft gebruikers recht op onbeperkte reizen met het openbaar vervoer, evenals tot 50% korting op attracties, musea, fietsen en boottochten. Prijzen beginnen bij € 11.50 per dag.

Wandeltochten zijn ook een goede optie, perfect voor diegenen die alle cultuur en geschiedenis willen zien die Leipzig te bieden heeft. Ze worden in vele talen aangeboden. Ga naar het VVV-kantoor op Katharinenstraße 8 voor meer informatie en om een ​​boeking te regelen.

Waar te verblijven in Leipzig

Er zijn tal van betaalbare hotelopties in het stadscentrum en nabij het Centraal Station, de beste plek om te verblijven als je hoopt te genieten van het Gay-uitgaansleven en de toeristische bezienswaardigheden wilt bekijken.

Er zijn tal van budgetopties, luxe opties en gezellige keuzes in een aparthotel. Geniet van enorme hotelkortingen in Leipzig op de  Gay Leipzig Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

St. Thomas Kerk - deze prachtige kerk was de thuisbasis van de legendarische Duitse componist Johann Sebastian Bach, wiens stoffelijke resten zich hier bevinden.

Johann werkte als kapelmeester in deze 12e-eeuwse Lutherse kerk, die beschikt over vier klokken en een reeks kleurrijke glas-in-loodramen. Van alle kerken en religieuze gebedshuizen in Leipzig is dit onze favoriet.

Monument van de Slag om de Naties - dit spectaculaire monument markeert de slag om Leipzig in 1813, waar de coalitie van legers waaronder Rusland, Pruisen en Zweden het Franse leger van Napoleon versloeg.

Het monument is 91 meter hoog met een uitkijkplatform bovenaan en is een van de iconische bouwwerken van de skyline van Leipzig. Pas op, je moet 500 treden beklimmen om de top te bereiken!

Dierentuin van Leipzig - beleef het dierenrijk van dichtbij in een van de beste dierentuinen van Europa, waaronder 's werelds grootste centrum voor apen en een fantastische savanne-ervaring die gasten van dichtbij naar de Afrikaanse jungle brengt. Olifanten, tijgers en beren zijn slechts enkele van de bezienswaardigheden die hier te zien zijn.

GRASSI Muziekinstrumentenmuseum - Leipzig heeft een trotse muzikale geschiedenis, want de stad is de werkplaats geweest voor beroemde componisten, waaronder Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy en Robert en Clara Schumann. Wagner is hier ook geboren en opgeleid. Kom meer te weten over de muzikale geschiedenis van de stad en bekijk hier prachtige instrumenten.

Museum voor stadsgeschiedenis van Leipzig - de beste verzameling geschiedenis over Leipzig vindt u hier. Hier bevinden zich ook het Museum van de Volkerenstrijd, het Leipziger Koffiemuseum en het Sportmuseum.

Museum van Hedendaagse Kunst - Leipzig is niet alleen een stad die trots is op haar rijke geschiedenis, maar ook op haar moderne kunst en architectuur. Deze galerij toont kunst die na 1945 is gemaakt en is nu een toonaangevend kunstinstituut in Duitsland. De prachtige tuin en het café op het terrein zijn ook een bezoek waard.

oper leipzig - Het operahuis in Leipzig is een van de meest geprezen in Duitsland, met verschillende optredens gedurende het hele jaar. De gevel en het interieur van het gebouw zijn gewoon prachtig, dus zorg ervoor dat je je camera meeneemt.

Madler Passage - winkelparadijs in een prachtige arcade, gevuld met luxe winkels en schattige boetiekjes. Bekijk de reguliere voedsel- en vlooienmarkten van de stad als je liever een koopje hebt!

 

Wanneer bezoeken

Leipzig is een muziekstad en tijdens de zomermaanden trekt een reeks concerten en shows gasten van overal. Het Backfest Festival midden juni, de concertserie op maandag van juli tot en met augustus bij het Bach Monument en de Klassik airleben eind juni zijn allemaal populaire tijden om de stad te bezoeken.

De kerstmarkt van Leipzig dateert uit 1458 en begint eind november en duurt een maand. Het heeft een indrukwekkend scala aan kraampjes, eetgelegenheden en attracties.

De lente is een andere populaire tijd om te bezoeken, wanneer de natuurlijke kleuren in het seizoen komen. Rond deze tijd zijn er veel buitentours en minifestivals, geweldig voor natuurliefhebbers en sportfanaten.

De herfst is meestal de goedkoopste tijd om te bezoeken. In oktober vinden er regelmatig re-enactment-evenementen plaats ter gelegenheid van de verjaardag van de Slag om Leipzig, die zeker de moeite waard zijn. Dit sluit mooi aan bij het Herfstfestival van Leipzig, dat door de meeste musea, galerieën en concertzalen van de stad loopt.

 

Visa

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. U kunt om een ​​identiteitsbewijs met foto worden gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.