Gay Mannheim · Stadsgids

Gay Mannheim · Stadsgids

Eerste keer in Mannheim? Dan is onze gay Mannheim city guide-pagina iets voor jou.

Mannheim

De 22e grootste stad van Duitsland binnen de stadsgrenzen, Mannheim is het hart van de metropoolregio Rijn-Neckar, de 8e grootste stad van Duitsland en de thuisbasis van meer dan 2 miljoen mensen.

Mannheim, een stad met een rijke en gevarieerde geschiedenis, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog met de grond gelijk gemaakt en in de tweede helft van de eeuw moeizaam herbouwd. Mannheim is ook de plek waar de eerste motor en auto werden gebouwd.

Tegenwoordig is Mannheim een ​​economisch centrum waar veel grote multinationals gevestigd zijn. Het staat bekend om zijn progressieve kijk op sociaal, economisch en ecologisch gebied en wordt geprezen als een stad om naar te kijken met een Gayscene verspreid over de stad.

 

Gayscene

Mannheim is van oudsher een zeer liberaal ingestelde stad, met openlijk Gayseksuele etablissementen die in de jaren dertig de favoriete plekken waren van kunstenaars en schrijvers. Tegenwoordig bloeit de Gaygemeenschap van Mannheim en verwelkomt iedereen.

De stad is opgedeeld in 4 kwadranten, en in al deze kwadranten zijn Gay-populaire bars en clubs te vinden. De meeste locaties bevinden zich in Mitte (het centrum) en rond de Wasserturm.

Mannheim organiseert elk jaar in augustus de Christopher Street Day LGBT Pride-vieringen. De laatste zaterdag van elke maand ziet de grand Himbierparty LGBT-feest vindt plaats in de Alte Feuerwache. Maar het grootste, meest populaire gay dance (en cruise) feest in Mannheim is GAYWERK.

De naburige stad van Mannheim, Ludwigshafen, heeft ook een kleine Gayscene, waaronder een sauna genaamd Atlantis sauna. Omdat de twee steden letterlijk naast elkaar liggen, kan worden gezegd dat de weinige Gaylocaties in Ludwigshafen deel uitmaken van de Gayscene van Mannheim.

 

Mannheim bereiken

Met het vliegtuig

Mannheim City Airport (MHG) is een schaduw van zijn vroegere glorie. Het voert slechts twee binnenlandse lijnvluchten uit naar Berlijn Tegel en Hamburg. Tram 5 en 6 en Bus 50 brengen je zo de stad in. Tramritten duren ongeveer 25 minuten, bussen iets langer en kosten € 2.50.

De meeste internationale aankomsten komen aan via een van de vele luchthavens in de buurt van Mannheim. De luchthaven van Frankfurt (FRA), de grootste luchthaven en internationale hub van Duitsland, ligt op slechts 30 minuten rijden met de ICE hogesnelheidstrein/bus duurt 1 uur tot 90 minuten (prijzen variëren).

Frankfurt Hahn Airport (HHN) biedt een shuttlebus naar het treinstation van Mannheim die goedkoop is, maar het duurt ongeveer 2.5 uur om in Mannheim te komen.

 Met de trein

Mannheim Hauptbahnhof is goed verbonden met de rest van Duitsland en is na Stuttgart de drukste van Zuidwest-Duitsland. Het heeft goede internationale verbindingen tot aan Moskou in het oosten en Kopenhagen in het noorden.

 

Mannheim verkennen

Te voet

Hoewel het stadscentrum relatief compact is, moet u begrijpen dat het centrum van Mannheim iets anders is ingedeeld dan andere steden. "Straten" hebben geen straatnamen, maar adressen zijn in plaats daarvan gegroepeerd in blokken, vergelijkbaar met een schaakbord. Adressen hebben de vorm van een rasterreferentie, gevolgd door een nummer, bijvoorbeeld Q6, 12 (wees bij twijfel niet bang om het aan een local te vragen).

Met het openbaar vervoer

Verkehrsverbund Rhein-Neckar (VRN) is de naam van de organisatie die het openbaar vervoer in de regio Rhein-Neckar organiseert. Het biedt een geïntegreerd systeem van bussen, trams, s-bahn-treinen en regionale treinen in Mannheim en de andere omliggende steden.

Losse tickets beginnen vanaf € 1.60 en dagkaarten beginnen vanaf € 6.50. De meeste tramlijnen in Mannheim rijden overdag elke 20 minuten, maar er zijn minder regelmatige nachtdiensten beschikbaar, en sommige diensten rijden de klok rond in het weekend.

Met de taxi

Het is gemakkelijker om taxi's aan te houden in Mannheim of om taxistandplaatsen te vinden, maar dezelfde voorzichtigheid is geboden als in elke Europese stad. Zorg ervoor dat u alleen in taxi's stapt met een vergunning en zorg ervoor dat u per meter betaalt om te voorkomen dat u wordt opgelicht.

 

Waar te verblijven in Mannheim

Bezoek voor onze lijst met aanbevolen hotels de Gayhotels in Mannheim pagina.

Dingen om te zien en te doen

Luisenpark - Luisenpark, gebouwd tussen 1892 en 1903, wordt vaak genoemd als een van de mooiste parken van Europa. Attracties zijn onder meer een grote roeivijver, de Chinese tuinen en het Pflanzenschauhaus (kas) met zijn aquarium en vlindercollectie.

Friedrichsplatz - op slechts tien minuten lopen van het stadscentrum ligt dit neobarokke openbare plein. Een perfecte plek om te ontspannen en mensen te kijken. Bekijk zeker de lichtshow op de fontein.

Kunst galerij - De burgerkunstcollectie van Mannheim wordt gehouden in een groots 19e-eeuws gebouw en is gratis toegankelijk op woensdag en tussen 6-8 de meeste avonden.

Mannheim-paleis - een groots paleis dat vaak wordt vergeleken met Versailles. Nu het grootste deel ervan deel uitmaakt van de Universiteit van Mannheim, kun je nog steeds rondleidingen naar binnen volgen.

Watertoren - beroemde romaanse watertoren die fungeert als de belangrijkste bezienswaardigheid van Mannheim. Maak hier zeker een selfie.

SAP-arena - grote multifunctionele arena die de thuisbasis is van Mannheims wereldberoemde ijshockeyteam Die Adler (de Eagles).

 

Wanneer bezoeken

In tegenstelling tot andere steden en dorpen in de regio wordt Mannheim in de zomermaanden niet overspoeld door toeristen. Het is gelegen in de heetste locatie van Duitsland, de zogenaamde Rijnverschuiving, dus de zomermaanden kunnen extreem heet zijn.

In tegenstelling tot veel Midden-Europese steden komt sneeuw in de wintermaanden eigenlijk niet zo vaak voor. Dit betekent echter geenszins dat u in december geen warme jas moet inpakken, want de temperaturen dalen tot onder het vriespunt.

Augustus ziet het grote Christopher Street Day-festival de straat opgaan en november heeft het internationale filmfestival, een jumelage met het nabijgelegen Heidelberg.

 

Visa

Duitsland valt binnen het Europese Schengen-visumgebied. Als u van buiten Europa reist, controleer dan of u een Schengenvisum nodig heeft.

 

Geld

Duitsland is lid van de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Mogelijk wordt u om een ​​identiteitsbewijs met foto gevraagd als u in een winkel met een creditcard of betaalpas betaalt.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel