Gay Marseille stadsgids

Gay Marseille stadsgids

Bent u van plan Marseille te bezoeken? Dan is onze gay Marseille city guide-pagina iets voor jou.

 

Marseille

De op een na grootste stad van Frankrijk en de thuisbasis van een grootstedelijke bevolking van bijna 2 miljoen mensen. Marseille is een van de grootste steden aan de Middellandse Zee. Als hoofdstad van de Provence is Marseille een uitstekende uitvalsbasis om Zuid-Frankrijk te verkennen.

Marseille worstelt al jaren om zijn reputatie als industriële havenstad van zich af te schudden. Nu worden bezoekers verwelkomd in een bruisend cultureel centrum dat gezegend is met prachtig weer in de zomermaanden.

Wanneer u in Marseille bent, vindt u een uitstekende keuken (u moet bouillabaisse proberen), historische architectuur, fantastische winkelmogelijkheden, een diverse Gayscene en musea in overvloed.

 

Gayrechten in Frankrijk

Voor Gayrechten in Frankrijk, zie onze Gay Parijs City Guide pagina.

 

Gayscene

In tegenstelling tot Parijs heeft Marseille geen afgebakende Gaywijk. De meeste Gay-locaties zijn verspreid over de stad, wat resulteert in een eigenzinnige en unieke Gayscene met zijn eigen specifieke smaak.

Het imago van de "stoere vent" dat aan Marseille verbonden is, hangt nog steeds boven de stad, dus openbare uitingen van genegenheid zijn relatief ongebruikelijk. Marseille organiseert echter in de eerste week van juli een grote en levendige viering van de trots.

 

Museum van de beschavingen van Europa en de Middellandse ZeeMucem 

 

 

Marseille bereiken

Met het vliegtuig

Marseille Provence Airport (MRS) ligt op 27 km afstand van het stadscentrum en is de 5e drukste luchthaven van Frankrijk. De luchthaven fungeert niet alleen als hub voor nationale luchtvaartmaatschappij Air France, maar biedt ook verbindingen door heel Europa en verbindingen naar Azië, Afrika en Amerika.

U moet de gratis pendeldienst nemen van Terminal 2 naar Marseille Vitrolles, waar een rechtstreekse trein u in 15-25 minuten naar Marseille Saint Charles brengt. De diensten lopen van ongeveer 6 uur tot ongeveer 10.30 uur, met meer diensten rond de spits. Singles kosten € 4.50 en kunnen online, op de luchthaven of op het station worden gekocht.

Een directe busdienst vanaf Terminal 2 brengt u naar Marseilles Saint Charles. De reistijden zijn ongeveer 25 minuten en vertrekken tussen 4 en 11.30 uur met een wachttijd van 15-20 minuten. Singles kosten € 8.30 en zijn online of aan het loket te koop.

Er zijn taxi's beschikbaar vanaf de luchthaven en naar het centrum van de stad. Ze kosten ongeveer € 50-60, afhankelijk van het tijdstip van de dag, de hoeveelheid bagage en eventuele tolgelden onderweg. U kunt vooraf reserveren om tijd te besparen. Zorg er zoals altijd voor dat u in een officiële taxi stapt om te voorkomen dat u wordt opgelicht.

Met de trein

Marseille Saint Charles is een goed verbonden spoorwegknooppunt met goede verbindingen naar de rest van Frankrijk. Een hogesnelheidstrein verbindt Marseille met bestemmingen in Spanje, Italië, België, Duitsland, Zwitserland en Nederland. De Eurostar-dienst verbindt Marseille ook met Groot-Brittannië.

door zee

Marseille is een populaire bestemming voor cruises en de haven biedt geregelde veerdiensten naar Corsica, Sardinië en bestemmingen in Noord-Afrika. Indien bagage vrij loopt u in een half uur naar het centrum van de stad. Joliette is het dichtstbijzijnde knooppunt van het openbaar vervoer.

 

 

Parc Longchamp

 

 

Zich verplaatsen in Marseille

Te voet

Marseille kan het beste te voet worden verkend, want alleen dan krijg je echt een idee van de kronkelende straatjes. In de zomermaanden kan het echter extreem warm zijn en de wandeling naar de oude stad is behoorlijk steil.

Met de metro, bus en tram

Marseille is ongelooflijk bereikbaar via het geïntegreerde openbaarvervoersysteem met twee metrolijnen, twee tramlijnen en een uitgebreid busnetwerk dat u brengt waar u moet zijn. Singles kosten € 1.60 per uur en dagkaarten kosten € 5.20.

De metro's rijden van maandag tot en met donderdag van 5.30 uur tot 10.30 uur en in het weekend worden de diensten verlengd tot half middernacht. Trams rijden elke dag van 5 uur tot 1 uur. Er rijden de hele dag regelmatig bussen, maar er is een minder frequente nachtbusdienst beschikbaar.

Met de watertaxi

De populaire watertaxi is vooral een ervaring voor toeristen en biedt waterovergangen van Vieux-Port naar bestemmingen aan het water. Diensten zijn elk uur en rijden tot later in de zomermaanden (afhankelijk van de weersvoorspelling). Tickets beginnen vanaf € 5 en kunnen alleen aan boord worden gekocht.

Met de taxi

Het is gemakkelijk om taxi's te vinden in Marseille, maar zoals bij elke grote stad, pas op dat je niet wordt opgelicht. Vooraf reserveren is aangeraden om ervoor te zorgen dat u de beste prijs krijgt. De meeste taxichauffeurs spreken zowel Engels als Frans.

 

Waar te verblijven in Marseille

Bezoek ons ​​voor een aantal van de beste hotelselecties in Marseille Marseille Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

zich in Le Vieux Port - De oude haven van Marseille is al eeuwenlang het middelpunt van de stad. Vanaf hier kun je mensen kijken en een aantal formidabele middeleeuwse architectuur bewonderen.

 

Basiliek Notre-Dame de la Garde - Het meest prominente monument van Marseille. Deze neobyzantijnse kerk biedt een fantastisch uitzicht over de haven.

 

La Canebière - een elegante, bijna Parijse boulevard met een multiculturele uitstraling. Hier vind je een levendige Noord-Afrikaanse gemeenschap met een fantastische markt vlak bij de straat.

 

MuCEM (Musée des Civilizations de l'Europe et de la Méditerranée) - hier kun je de eeuwenoude en fascinerende geschiedenis ontdekken die ontstond rond de Middellandse Zee. Het gebouw zelf is ook indrukwekkend.

 

Le Panier - nog een prachtige historische wijk van Marseille die geweldig is om te verkennen. Het is echt de steile rit de heuvel op waard!

 

Kasteel van If - historisch kasteel op een eiland in de haven, op slechts een klein eindje rijden met de veerboot. Dit eiland komt voor als locatie in de roman The Count of Monte Cristo van Alexandre Dumas.

 

 

Musée d'Histoire de Marseille - een geweldig museum om de levendige geschiedenis van Marseille te ontdekken. Dit museum heeft exposities die teruggaan tot de Romeinse tijd.

 

 

Villa Mediterranea - een in het oog springend bouwwerk ontworpen door de architect Stefano Boeri in 2013. Het gebouw is bijna indrukwekkender dan het eigenlijke museum dat het herbergt.

 

 

Wanneer bezoeken

 

Marseille geniet het grootste deel van het jaar van een mild mediterraan klimaat, met in de zomermaanden verzengende temperaturen. Mei tot en met juni is waarschijnlijk de beste tijd om te bezoeken, aangezien het weer niet zo broeierig is en er niet zo veel toeristen zijn.

Dat gezegd hebbende, de vieringen van de Bastille-dag in Marseille in juli zijn legendarisch en in vergelijking met Noord-Europa is de winter in Marseille erg aangenaam. Het is niet ongebruikelijk om Noord-Europese toeristen buiten te zien dineren terwijl inwoners van Marseille ingepakt zijn.

 

Geld

Frankrijk is een land in de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Hotels, banken en sommige lokale bedrijven hebben ook wisselkantoren.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel