Gay Montpellier · Stadsgids

Gay Montpellier · Stadsgids

Eerste keer in Montpellier? Dan is onze gay Montpellier stadsgids iets voor jou.

Montpellier

Montpellier, de 8e grootste stad van Frankrijk en de derde grootste stad aan de Middellandse Zee, heeft ongeveer een kwart miljoen inwoners.

Montpellier is een van de weinige grote steden in Frankrijk zonder Romeins erfgoed en kwam pas echt op de voorgrond als handelscentrum in de 12e eeuw. Na de reformatie werd het een protestants bolwerk en werd het belegerd door koning Lodewijk XIII. Onder Lodewijk XIV werd de stad regionale hoofdstad met grote gebouwen.

Tegenwoordig is Montpellier een belangrijk onderwijscentrum. Ongeveer een derde van de bevolking bestaat uit studenten van de 3 universiteiten en andere instellingen voor hoger onderwijs. Toeristen worden hier aangetrokken vanwege de prachtige architectuur, de ontspannen cafécultuur, de uitstekende winkelmogelijkheden, het aangename zomerweer en de bescheiden Gayscene.

Gayrechten in Frankrijk

Voor informatie over Gayrechten in Frankrijk, zie onze Gay Parijs City Guide pagina.

 

Gayscene

Vanwege de grote studentenpopulatie zit Montpellier vol met jonge ruimdenkende mensen. De houding is hier zo liberaal dat sommigen Montpellier na Parijs de tweede Gaystad van Frankrijk noemen.

Montpellier herbergt verschillende gay-locaties, meestal geconcentreerd in het historische centrum van de stad. Hier vindt u Gay Bars, Gay dansclubs, sauna's en Cruiseclub catering voor zowel lokale bewoners als bezoekers. In juli is er een populair Pride-festival.

 

Kennismaken met Montpellier

Per vliegtuig

De luchthaven Montpellier-Méditerranée (MPL) of de luchthaven Fréjorgues ligt 7 km ten zuidoosten van het stadscentrum. Het is de tiende drukste luchthaven van Frankrijk met nationale luchtvaartmaatschappijen en budgetmaatschappijen die naar Europese en Noord-Afrikaanse bestemmingen reizen.

Een shuttlebus (lijn 120) brengt u van de luchthaven naar Place D'Europe waar u in 15 minuten op het openbaar vervoer kunt overstappen. Deze vertrekt van maandag tot en met zondag van 9 uur tot 11.15 uur. Singles kosten € 1.60, maar je kunt voor nog een euro overstappen op het openbaar vervoer. Tickets zijn te koop bij de chauffeur.

Een taxi naar het stadscentrum duurt 20 tot 40 minuten, afhankelijk van het verkeer. Een rit kost tussen € 26 en € 38, afhankelijk van het tijdstip, het aantal passagiers en de hoeveelheid bagage, aangezien er toeslagen gelden voor tassen. Voor het beste tarief kunt u het beste van tevoren reserveren.

Met de trein

Gare de Montpellier-Saint-Roch is een van de belangrijkste spoorwegknooppunten van Zuid-Frankrijk. Het is goed verbonden met de meeste Franse steden en biedt zelfs enkele verbindingen met de Alpen. Het heeft internationale verbindingen naar Barcelona, ​​Madrid en Genève.

Zich verplaatsen in Montpellier

Te voet

Montpellier is een relatief compacte stad en het is een genot om het te voet te verkennen. Het weer is meestal aangenaam en de meeste sites liggen dicht bij elkaar. U heeft alleen het openbaar vervoer nodig als u verder reist.

Met het openbaar vervoer

Montpellier heeft een geïntegreerd openbaar vervoersysteem van bussen en trams die je van A naar B brengen. Een enkele reis kost € 1.40 en is een uur geldig. Een 24-uurs reisticket kost € 3.80. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij automaten bij de haltes of bij de buschauffeurs. U moet eraan denken uw ticket te valideren.

De trams rijden tot middernacht (1 uur in het weekend) en tijdens de spitsuren komen ze elke 3 tot 5 minuten. Dit verkort tot elke 15 minuten in rustigere uren. Busdiensten zijn regelmatig tijdens de week, maar opvallend zeldzaam op zondag. Er is een nachtbus, L'Amigo, die u naar de nachtclubs aan de rand van het stadscentrum brengt.

Met de taxi

In vergelijking met andere steden is het vrij moeilijk om daadwerkelijk een taxi vanaf de kant van de weg aan te houden. U kunt het beste van tevoren een taxi bestellen. De meeste restaurants, bars en hotels bestellen graag een taxi voor u. Bespreek altijd de prijs van de reis voordat u vertrekt en onthoud dat avonden, weekenden en feestdagen altijd duurder zijn.

 

Waar te verblijven in Montpellier

Montpellier heeft een grote keuze aan hotels voor elk budget. Bezoek ons ​​voor de laatste hotelaanbiedingen in Montpellier Gay Hotels in Montpellier pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

La Place Royale du Peyrou - een prachtige met bomen omzoomde esplanade met een triomfboog als middelpunt. Gebouwd in 1692, leiden rondleidingen je naar de 103 treden naar de top van de boog. Bij zonsondergang baadt het hele gebied in een gouden zon.

Les Jardin des Plantes - Deze prachtige tuin, oorspronkelijk opgericht in 1593, is een perfecte plek voor een romantische middagwandeling. Het wordt onderhouden door de Universiteit van Montpellier en heeft een brede collectie planten die amateur-botanici kunnen bewonderen.

Kathedraal van Montpellier - indrukwekkend rooms-katholiek gebouw gebouwd in de gotische stijl. Het werd zwaar beschadigd tijdens de conflicten tussen katholieken en protestanten in de 16e eeuw voordat het in de 15e eeuw werd herbouwd.

Place de la Comedie - het middelpunt van Montpellier. Hier vind je het operahuis, een prachtig standbeeld van de Drie Gratiën en een overvloed aan cafés, bars en straatartiesten. Het is een perfecte plek om mensen te kijken.

Musée Fabre - Dit museum werd opgericht in 1825 en onderging een renovatie van meerdere miljoenen euro's in 2003 en eindigde in 2007. Dit museum werd van nationaal belang geacht en toont belangrijk Frans en internationaal werk uit de 15e eeuw tot de 20e eeuw.

Antigone - een wijk net ten oosten van het stadscentrum en een toevluchtsoord voor architecten. Dit gebied is ontworpen door de Spaanse architect Ricardo Borfil en heeft een hele reeks cafés, restaurants en bars om te ontspannen terwijl je geniet van de neoklassieke architectuur.

 

Wanneer bezoeken

De lente is waarschijnlijk de beste tijd om te bezoeken, aangezien het weer erg aangenaam is en niet de ondraaglijke hoogtepunten bereikt die in de zomer vaak voorkomen. De winters zijn koel en fris met temperaturen van gemiddeld rond de 11 graden, wat aangenaam is in vergelijking met bestemmingen verder naar het noorden. In de zomer ziet de stad een enorme toestroom van toeristen.

Er zijn verschillende culturele evenementen op de kalender van Montpellier. Cinemed is het op een na grootste filmfestival in Frankrijk (na Cannes) en wordt elk jaar in oktober gehouden. Het Festival de Radio France et Montpellier is het klassieke muziekfestival van juli en is erg populair. In juli vindt ook de jaarlijkse gay Pride-viering van Montpellier plaats.

 

Geld

Frankrijk is een land in de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Hotels, banken en sommige lokale bedrijven hebben ook wisselkantoren.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.