scharlaken-gloed-over-moskou-travelgayEuropa

Gay Moskou · Stadsgids

Plan je een reis naar Moskou? Dan is onze gay Moskou stadsgids pagina iets voor jou.

scharlaken-gloed-over-moskou-travelgayEuropa

Moskou | Mосква

Moskou (Москва) is de hoofdstad (zowel politiek als financieel) van de Russische Federatie en een grote stad van mondiaal belang.

De enorme stad staat vol met majestueuze gebouwen die het historische verleden en heden van dit land documenteren en er wonen meer dan 13 miljoen mensen.

Hoogtepunten van bezoekers zijn onder meer het Rode Plein, het Kremlin, het Bolshoi Theater, de Christus de Verlosserkathedraal en Gorky Park. Moskou herbergt ook talloze musea en kunstgalerijen met collecties van wereldklasse.

Er zijn tal van attracties, waaronder circussen van wereldklasse, opera's en uitstekende (rechte) badhuizen waar u kunt genieten van een traditionele Russische hete stoom en goede berkentakken.

Moskva-rivier en Grand Kremlin Palace

 

Gayrechten en de situatie in Rusland

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat "Gayseksualiteit legaal is in Rusland, maar er is nog steeds intolerantie onder sommige delen van de bevolking. Wees voorzichtig met openbare uitingen van genegenheid. In juni 2013 is een wet in werking getreden die het promoten van 'niet-traditionele seksuele relaties' verbiedt, maar de definitie en reikwijdte van verboden activiteiten is vaag. Vreemdelingen die op grond van deze wet zijn veroordeeld, kunnen worden geconfronteerd met arrestatie en detentie, boetes en deportatie. Er zijn meldingen dat gevallen van intimidatie, bedreigingen en gewelddaden jegens de LGBT-gemeenschap zijn toegenomen na de invoering van de wet." (lees hier meer)

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat "Discriminatie op grond van seksuele geaardheid is wijdverbreid in Rusland. Intimidatie, bedreigingen en gewelddaden tegen LHBT-personen hebben plaatsgevonden." (lees meer hier)

Het beste advies is voor Gayseksuele reizigers om zich te allen tijde conservatief te gedragen en te kleden. Om veiligheidsredenen mogen Gayparen geen aandacht vestigen op hun relatie in het openbaar, bijvoorbeeld door elkaars hand vast te houden, zelfs niet in toeristische gebieden, hotels of restaurants.

Houd er rekening mee dat contact met jongens via dating-apps risico's met zich meebrengt. Er zijn gevallen bekend van Gayfobe mensen die deze apps gebruiken om Gaymannen naar bijeenkomsten te lokken waar ze worden aangevallen en beroofd. De politie zal waarschijnlijk geen hulp bieden.

Dit gezegd hebbende, de meeste toeristenbezoeken zijn probleemloos, en Moskou heeft een relatief lage criminaliteit. Net als alle andere grote steden, is het het beste om donkere, buiten de gebaande paden gelegen straten of steegjes te vermijden.

Spasskaya-toren, St. Basiliuskathedraal - Rode Plein

Gayscene

Het is begrijpelijk dat de Gayscene in Rusland onopvallend en nogal discreet is. Openbare uitingen van genegenheid door Gay's komen niet erg vaak voor, maar deze kosmopolitische Russische hoofdstad is misschien wel vrolijker dan je zou denken.

Hoewel Moskou geen speciale 'Gaywijk' heeft, is het Gay-uitgaansleven van de stad de laatste jaren zichtbaarder geworden. Veel bars en restaurants organiseren Gay-avonden. 'Gay-populaire' bars en Dansclubs is overal in het Kremlin te vinden - Centraal Station MSK zijnde de meest opvallende. Er zijn meerdere sauna's voor mannen met themafeesten, dragshows, etc.

In 2006 lanceerde Moskou zijn eerste LGBT Pride. Dit jaarlijkse evenement is sindsdien regelmatig verboden, maar de lokale LGBT-gemeenschap zet haar vlucht voort voor gelijke rechten.

 

Naar Moskou reizen

Met het vliegtuig

Er zijn 4 primaire commerciële luchthavens in Moskou: Sheremetyevo International Airport (SVO), Domodedovo International Airport (DME), Vnukovo International Airport (VKO) en Ostafyevo International Airport (OSF)

De luchthaven Sheremetyevo is het meest gebruikelijke toegangspunt voor buitenlandse bezoekers. Het is ook de belangrijkste hub voor Aeroflot. De Aeroexpress brengt u elke 420-20 minuten naar het stadscentrum voor RUB 30 met een reistijd van 30-40 minuten (deze service rijdt tegen dezelfde kosten vanaf de luchthavens Domodedovo en Vnukovo). Met busverbindingen naar metrostations kunt u verbinding maken met het grotere openbaar vervoersnetwerk van Moskou.

Andere kleinere luchthavens in de buurt van Moskou, zoals Myachkovo Airport, worden gebruikt voor privévliegtuigen, helikopters en charters.

Met de trein

Vanuit Sint-Petersburg - Met de lancering van de Sapsan-hogesnelheidstreinen is Sint-Petersburg nu slechts vier uur rijden. Er vertrekken dagelijks zeven treinen en sommige treinen stoppen in andere steden. De tarieven variëren, maar liggen meestal rond de RUB 3,000. Ook nachttreinen zijn erg populair. De bekendste is de Rode Pijl (Красная стрела), die dagelijks om 11:55 uur uit Sint-Petersburg vertrekt.

Vanuit Europa - De nieuw gelanceerde TransEuropeanExpress rijdt door heel Europa en rijdt tot vier keer per week Parijs-Moskou via onder meer Frankfurt, Berlijn en Warschau. De trein heeft een luxe rijtuig, naast de normale eerste en tweede klas en de Nationale Spoorwegen stellen restauratierijtuigen ter beschikking. Reizen vanaf Parijs duurt 38 uur. Verschillende andere Europese steden hebben directe rijtuigen naar Moskou, waaronder; Bazel (38 uur), Bratislava (42 uur), Boedapest (37 uur), Nice (49 uur), Praag (34 uur) en Wenen (34 uur).

Vanuit Oost-Rusland en Azië - De meest gebruikelijke route is tussen Moskou en China. Er zijn twee wekelijkse treinen vanuit Peking: de Trans-Mongoolse via Ulaanbaatar en Vostok via Mantsjoerije. Beide opties duren zes nachten, maar die via Mongolië is mooier.

Wolkenkrabbers in het internationale zakencentrum van Moskou

 

Moskou verkennen

Met de metro

Het centrum van Moskou kan het beste te voet worden verkend, maar vanwege de lange afstanden is het het gemakkelijkst om het beroemde metrosysteem te gebruiken, dat veelomvattend is, geweldige architectuur heeft en relatief goedkoop is. Singles beginnen bij RUB55 maar het is aan te raden om een ​​prepaid smartcard aan te schaffen om kosten te besparen (dit geldt voor al het openbaar vervoer).

Met de bus

Elke grote straat in de stad wordt bediend door minstens één busroute. De meeste bussen en trolleybussen in Moskou rijden van 5 uur tot 30 uur, hoewel er onlangs nachtroutes zijn geïntroduceerd. De meeste bussen rijden niet op schema en de gemiddelde wachttijd kan 's avonds tussen de 1 en 5 minuten bedragen.

Met de taxi

De taxiservice in Moskou is drastisch veranderd. Nieuwe technologie en serviceplatforms hebben veel particuliere chauffeurs verdrongen. Nu kunt u binnen 5 tot 15 minuten een taxi nemen met uw smartphone, tablet of computer. Het is nu goedkoper en veiliger dan voorheen. Er zijn ook commerciële taxidiensten beschikbaar.

 

Visa

De meeste bezoekers hebben een visum nodig om Rusland binnen te komen. U kunt een nuttige lijst van visumvrijgestelde landen hier. Het verkrijgen van een visum is een vrij ingewikkeld proces. U kunt uw bezoek inclusief hotelovernachtingen het beste ruim van tevoren plannen.

Nadat u uw hotel heeft geboekt (via een online systeem), dient u contact op te nemen met het hotel voor een officiële uitnodiging voor uw verblijfsperiode. U moet dit herhalen voor elk hotel dat u boekt, zodat u officiële uitnodigingen heeft voor uw gehele verblijfsperiode. Zodra u uw uitnodigingen heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden via een visumdienst of doe het hier online.

Terwijl je in Rusland bent, jij Dan moet je draag altijd uw paspoort, geen kopie. De kans is groot dat elke toerist wordt tegengehouden door een politieagent. Als u op verzoek uw paspoort niet kunt tonen, krijgt u een boete. Het is net zo belangrijk om een ​​kopie van uw documenten in uw hotel te bewaren voor het geval u uw originelen kwijtraakt.

Het is ook een goed idee om het contactnummer van de ambassade in Moskou van uw land in uw telefoon te bewaren.

 

Waar te verblijven in Moskou

Enkele van de beste en meest populaire hotels in Moskou bevinden zich in de centrale districten. Tverskoy is geweldig voor sightseeing, de theaters en het gay-nachtleven.

De nieuwste hoteldeals in Moskou staan ​​vermeld op de Gay Moskou Hotels pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

Rode Plein (Krasnaya Ploshchad) - het hart van Moskou en de beroemdste toeristische trekpleister van de stad.

Het Kremlin (Moskovsky Kreml) - een enorme site met The Diamond-collectie in de Armory en verschillende geweldige kerken.

Tverskaya Street - De meest modieuze straat van Moskou, met verschillende prestigieuze boetieks, restaurants en cafés.

St. Basil's Kathedraal - gelegen ten zuiden van het Rode Plein, deze kathedraal (1555-61) is prachtig van binnen en van buiten.

Tretyakov-galerij - een van 's werelds grootste musea.

Kolomenskoye-park - populaire weekendbestemming voor de lokale bevolking, met een grote collectie kerken en gebouwen uit de 16e en 17e eeuw.

Staatsmuseum-reservaat Tsaritsyno - een prachtig reservaat in het zuidelijke deel van Moskou, met het grootste vorstelijke ensemble in Rusland.

Bolshoi Theatre - wereldberoemd theater met regelmatig optredens.

Novodevichy-klooster - gebouwd in het begin van de 1500e eeuw en eeuwenlang vrijwel intact gebleven, dit is een van de best bewaarde historische complexen van Moskou.

 

Drugs

Raak op geen enkele manier betrokken bij drugs. Rusland heeft enkele van de zwaarste straffen ter wereld.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.