Gay Toulouse · Stadsgids

Gay Toulouse · Stadsgids

Eerste keer in Toulouse? Dan is onze gay Toulouse stadsgids iets voor jou.

Toulouse

Toulouse, de op drie na grootste stad van Frankrijk en de thuisbasis van een half miljoen mensen, is het hart van een grootstedelijk gebied met meer dan een miljoen inwoners. Toulouse is ook de hoofdstad van de regio Occitanie, de grootste in Europees Frankrijk.

De stad heeft Romeinse wortels en in de 5e eeuw was Toulouse de hoofdstad van het Visigotische koninkrijk. In de Middeleeuwen werd Toulouse verwoest door de pest, religieuze conflicten en oorlogen. In de 18e eeuw begon de stad te worden gemoderniseerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de stad een belangrijke rol in het Franse verzet.

Toulouse staat bekend als het lucht- en ruimtevaartknooppunt van Europa en Airbus heeft hier zijn hoofdkantoor. Het is ook een belangrijke onderwijsstad met meer dan 100,000 studenten die hier studeren. Tegenwoordig worden toeristen hier aangetrokken vanwege de gastronomie, de terracotta architectuur, de geweldige winkelmogelijkheden en de vriendelijke Gayscene.

 

Gayrechten in Frankrijk

Voor informatie over Gayrechten in Frankrijk, zie onze Gay Parijs City Guide pagina.

Gayscene

Toulouse staat bekend als de Ville Rose (Pink City) vanwege de vervaagde terracotta-architectuur en het is een ironische metafoor geworden voor de levendige Gayscene van de stad. Hier vindt u een goede selectie van Gay Bars, sauna's en Dansclub die zich richten op de LGBT-gemeenschap.

Zoals het grootste deel van Frankrijk is Toulouse een zeer accepterende stad en dit wordt geholpen door de grote en jeugdige studentenpopulatie. De jaarlijkse Gay Pride-mars in juni is het grootste straatfeest in de stad.

 

Toulouse bereiken

Per vliegtuig

Toulouse-Blagnac Airport (TLS) ligt ongeveer 7 km ten noordwesten van het stadscentrum. Het is de 6e drukste luchthaven van Frankrijk en de verbinding met Parijs Orly is de drukste route van Europa. Het is goed bereikbaar met bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, Noord-Amerika en de overzeese departementen van Frankrijk door budget- en nationale luchtvaartmaatschappijen.

Een pendeldienst naar de luchthaven doet er ongeveer 20 minuten over om in het stadscentrum te komen. Hij vertrekt elke 20 minuten tussen 5 uur en 30 uur. Een enkele reis kost € 00 en kaartjes kunnen in de bus of op de luchthaven worden gekocht. Lijn 15 is goedkoop en stelt u in staat om over te stappen op het metrostation Andromede-Lycee, maar de diensten zijn zeldzaam.

U kunt ook tram T2 nemen naar Arènes en daar overstappen op de rode metrolijn. Deze single kost € 1.60 en is een uur geldig. Tickets kunnen worden gekocht bij het loket of bij een automaat. De reis naar Arènes duurt ongeveer 20 minuten, maar in het weekend rijden er minder trams. T2 rijdt van 5.57 uur tot 11.57 uur (20 na middernacht in het weekend).

Taxi's staan ​​bij de aankomsthal tussen poort B3 en C1. U kunt vooraf een taxi bestellen om een ​​goedkoper tarief te krijgen. Een rit kost ongeveer € 20 tot € 25 met een reistijd van ongeveer 20 minuten.

Om kosten te besparen kiezen sommige mensen ervoor om naar Beziers en Carcassonne te vliegen en van daaruit over te stappen. Hoewel de vluchten (veel met RyanAir) misschien goedkoop zijn, kunnen de transferkosten de kosten van de vlucht uitmaken en dit voegt extra tijd toe aan uw reis.

Met de trein

Gare de Toulouse-Matabiau ligt in het stadscentrum en is aangesloten op het openbaar vervoer. Het heeft directe verbindingen met de meeste delen van Frankrijk. Het biedt ook directe internationale verbindingen naar Barcelona en Madrid.

Toulouse verkennen

Te voet

Toulouse is een vrij grote stad, maar het historische stadscentrum is compact. U kunt de meeste bezienswaardigheden in het stadscentrum gemakkelijk te voet verkennen en dit is de beste manier om een ​​gevoel voor de stad te krijgen.

Met het openbaar vervoer

Tisseo is de exploitant van het geïntegreerde netwerk van metro's, trams en bussen van Toulouse. Een enkele reis kost € 1.60 voor een uur reizen en dagpassen zijn verkrijgbaar voor € 5.50. Vergeet niet uw ticket te valideren. Elke dag, behalve op zondag, rijdt er een gratis pendelbus door het historische centrum.

De meeste buslijnen rijden tot minstens 8 uur, terwijl de nachtbusdiensten van 10 uur tot middernacht rijden. De metro rijdt doordeweeks van 5 uur tot middernacht, maar op vrijdag en zaterdag tot 3 uur. Trams rijden van 4.50 uur 's ochtends tot ongeveer 20 uur na middernacht met een iets latere finish op vrijdag en zaterdag.

Met de taxi

Capitole is het enige erkende taxibedrijf in Toulouse en heeft een slechte reputatie bij de lokale bevolking. Er zijn een paar taxistandplaatsen, maar u kunt het beste uw taxi van tevoren bestellen. Dat gezegd hebbende, is het niet ongebruikelijk dat er meer dan een uur moet worden gewacht wanneer alle andere vervoerswijzen zijn gestopt.

 

Waar te verblijven in Toulouse

Je kunt het beste in het stadscentrum blijven. Voor enkele geweldige hoteldeals in Toulouse, bezoek onze Gay Hotels in Toulouse pagina.

 

Dingen om te zien en te doen

luchtbus- u kunt zelfs rondleidingen door de Airbus-faciliteiten nemen, maar u moet ruim van tevoren reserveren. De rondleiding duurt een uur en omvat een rondleiding door de productielijn van de A380. Fotografie is ten strengste verboden en u moet een identiteitsbewijs met foto meenemen.

Basiliek van Saint-Sernin - de grootste nog bestaande romaanse kerk in Europa en een belangrijke plaats op de historische pelgrimsroute naar Santiago de Compostela in Spanje. De kerk werd in 1860 getrouw gerenoveerd.

Capitool - Het stadhuis van Toulouse en naar verluidt de plaats waar St. Saturnius de marteldood stierf. De neoklassieke gevel dateert uit 1750, maar veel van de bouwwerken hier zijn van latere datum. Hier ligt ook het operagebouw van Toulouse, dat plaats biedt aan 1156 zitplaatsen.

Pont Neuf - een van de iconische beelden van Toulouse. Net als zijn naamgenoot in Parijs, is de "Neuf" in zijn naam traditioneel Frans voor nieuw en niets te maken met het getal 9 (ondanks dat het dateert uit de 16e eeuw).

Les slachthuizen - Les Abattoirs, geopend in 2000, is een museum voor hedendaagse en moderne kunst, gehuisvest in een verbouwd slachthuis. Het oorspronkelijke gebouw dateert uit 1823.

Kanaal du Midi - Dit 241 km lange kanaal, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, was historisch gezien een belangrijk middel om door Zuid-Frankrijk te reizen. Tegenwoordig kunt u vanuit Toulouse rustige boottochten maken, waarbij ook langere rivierbootvakanties worden aangeboden.

Wanneer bezoeken

Door de ligging van Toulouse wordt het er in de zomer niet te warm en in de winter niet te koud. De lente en zomer zijn de beste tijden om te bezoeken, want het weer is aangenaam en de stad komt tot leven, zonder dat het zwermt. De winters zijn koele aangelegenheden met temperaturen die rond de 8 en 12 graden blijven.

In Toulouse vinden het hele jaar door verschillende festivals en evenementen plaats. In februari viert de stad de bloei van het viooltje en in december verwelkomt de Place de la Capitole kerstmarkten. Van mei tot en met augustus zijn er verschillende evenementen om u te vermaken, waaronder de trots in juni.

 

Geld

Frankrijk is een land in de eurozone. Geldautomaten zijn overal verkrijgbaar. Creditcards en pinpassen worden algemeen geaccepteerd. Hotels, banken en sommige lokale bedrijven hebben ook wisselkantoren.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Is er iets mis?

Missen we een nieuwe locatie of is er een bedrijf gesloten? Of is er iets veranderd en hebben we onze pagina's nog niet bijgewerkt? Gebruik dit formulier om het ons te laten weten. We stellen uw feedback zeer op prijs.