Malta

Een culturele gids voor Malta

Malta zit vol met culturele bezienswaardigheden

Malta is een droombestemming voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers. Het mag dan een klein eiland zijn, Malta heeft in de geschiedenis een buitenmaatse rol gespeeld. Onder invloed van vele rijken gekomen, is het een smeltkroes van verschillende culturen. Van St. Paul tot de Romeinen en de Ridders van Malta, er is zoveel cultuur te ontdekken.

De culturele geschiedenis van Malta gaat terug tot vóór de vastgelegde geschiedenis. Je zult oude tempels tegenkomen die zo oud zijn dat ze weinig worden begrepen, waaronder enkele van de oudst bekende grotschilderingen. Tussen zonnen op het strand en cocktails drinken, heb je genoeg excuses om je geest te verruimen.

St. John's Co-Kathedraal

 

St. John's Co-Kathedraal

 

De Ridders van Malta bouwden deze glorieuze kathedraal tussen 1572 en 1577, een vrij korte tijd om zo'n meesterwerk te bouwen. Het was een groot monument voor de barok. De Ridders van Malta maken deel uit van de geschiedenis en ook van een mythe. Opgericht in 1099 en een uitloper van de Hospitaalridders, hebben ze een flink aantal complottheorieën geïnspireerd, niet in de laatste plaats de Da Vinci Code.

Caravaggio, het losbandige Italiaanse genie, verhuisde naar Malta en voegde zich bij de ridders nadat hij al zijn bruggen thuis had verbrand. Zijn "Onthoofding van St. Johannes de Doper" werd in opdracht van de kathedraal gemaakt en wordt daar tot op de dag van vandaag tentoongesteld. De ridders vertrokken in 1798 toen de Fransen Malta overnamen. De kathedraal blijft een van de grote culturele attracties van Malta. Het is een must-see. Je kunt de kathedraal de hele week vanaf 9 uur bezoeken - behalve op zondag. Het is de bescheiden toegangsprijs zeker waard.

Malta

 

Groeten batterij

 

Deze kanonnen, de langstlopende saluutbatterij ter wereld, beschermen de haven al meer dan 500 jaar. Gelegen op de oostelijke wallen van Valletta, vuren de kanonnen elke dag om XNUMX uur. Alleen al voor het uitzicht is het de reis waard. Je kunt de steden Cospicua, Senglea en Vittoriosa zien. Lees meer: Een Gaygids voor Malta

 

St Paul's Catacomben

 

Malta speelde een belangrijke rol in het vroege christendom. St. Paul, een tijdgenoot van Jezus, wordt verondersteld schipbreuk te hebben geleden in Malta. Malta was tenslotte een van de eerste delen van het toenmalige Romeinse rijk die zich bekeerden.

De catacomben zijn van Romeinse oorsprong. Ze hebben de vorm van een begraafplaatscomplex en waren in gebruik tot ongeveer de 8e eeuw. Omdat de doden volgens de Romeinse wet niet binnen de grenzen van de stad konden worden begraven, werden de catacomben net buiten Mdina gebouwd. U kunt een ondergrondse reis maken en een wandeling maken door de oude Maltese geschiedenis. St. Paul had er niets mee te maken - de associatie met de heilige komt voort uit de mythe dat dit cluster van catacomben ooit verbonden was met St Paul's Grotto.

Malta

 

Safal Saflieni Hypogeum

 

De Romeinse catacomben zijn in leeftijd vervangen door het Ħal Saflieni Hypogeum. Het werd ontdekt in 1902 en dateert uit ongeveer 4000 voor Christus. Je vindt er oeroude rode oker muurschilderingen. Slechts tien bezoekers per uur kunnen het Ħal Saflieni Hypogeum bezoeken. Het wordt beschermd door een milieubeheersysteem. U moet uw tickets weken van tevoren boeken als u deze wilt bezoeken. Je kunt grafkamers zien die in de rotsen zijn uitgehouwen en oude heiligdommen. Het Ħal Saflieni Hypogeum brengt je oog in oog met de overblijfselen van beschavingen die zo oud zijn dat we er bijna niets van weten.

Valletta

 

Nationaal Archeologisch Museum

 

Het Nationaal Archeologisch Museum is gevestigd in Valletta in een prachtig barok gebouw. Je vindt er schatten uit de neolithische periode, dolken uit de bronstijd en de oeroude Venus van Malta. Dit is een geweldige manier om de vroege geschiedenis van het eiland te ontdekken. U kunt worden geïnspireerd om andere archeologische vindplaatsen op het eiland te bezoeken als u een bepaalde periode wilt.

 

Ġgantija Tempels

 

Een megalithisch tempelcomplex dat ouder is dan de piramides van Egypte. Ja, dat heb je goed gehoord. De Ġgantija-tempels zijn buitenaards. Gobekli Tepe in Turkije is de enige bekende religieuze structuur met een oudere oorsprong. Deze tempels gaan ongeveer 5500 jaar terug. Omdat ze zo oud zijn, is er niet veel bekend over de mensen die ze hebben gebouwd. De tempels werden gebouwd voordat het wiel werd uitgevonden. Hoe hebben ze ze gebouwd met zulke primitieve materialen? Het moet een enorm ambitieus project zijn geweest.

Sluit je aan bij de Travel Gay Nieuwsbrief

Meer Gay Travel News, Interviews en Features

De beste rondreizen op Malta

Blader door een selectie van tours in Malta van onze partners met gratis annulering 24 uur voordat je tour begint.

Het beste ervaringen in Malta voor uw reisHaal je gids

Aanbevolen hotels

Boek een Travel Gay Goedgekeurd hotel